Italiensk ö invaderad av flyktingar: fördubblad befolkning på 48 timmar – nödläge utropat

publicerad 17 september 2023
- av Kristoffer Hell
Lampedusa
Lampedusa

Över 7 000 människor har under de senaste två dygnen översvämmat den lilla italienska ön Lampedusa, halvvägs mellan Malta och Nordafrika.

Öns mottagningscenter för asylsökare har bara plats för 400 personer och borgmästaren Filippo Mannino har utropat krisläge efter att nykomlingarna trotsat de italienska myndigheterna och polisen och brutit sig ut ur förläggningen:

“De senaste 48 timmarna har ungefär 7 000 människor anlänt till Lampedusa, som alltid varit välkomnande.

Men detta har nu nått en den punkt från vilken ingen återvändo är möjlig och än befinner sig i kris

Europa och den italienska staten måste nu omedelbart kliva in med snabbt stöd och utskepning av människor.”

Italienska myndigheter bedömmer att människorna lämnade Afrika från kustorten Sfax i Tunisien.

Uppdatering 18 september 2023: Antalet båtflyktingar är nu 10.000.

På inbjudan av Italiens premiärminister Giorgia Meloni besöker EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen Lampedusa helgen 16-17 september för att själv se situationen på ön.

Giorgia Meloni:

“Uppenbarligen kan Italien och Europa inte välkomna det här massiva inflödet av människor, i synnerhet när de här migrantflödena kontrolleras av skrupelfria människohandlare”

Sfax Lampedusa
Sfax Lampedusa

Referenser och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Ylva Johansson är Judinna och sitter förstås på posten hon gör för att främja Richard Coudenhouve Kalergis plan för en förstörelse av den vita rasen. I en normal värld skulle alla förstå att man bryter sig in i andra länder med risk för sitt eget liv.

 • Egentligen skulle det ha flödat in 100.000 ekonomiska migranter istf bara 8.500. Därefter skulle migranterna ha kapat alla tillgängliga båtar och tagit sig till Italien och där tagit över södra Italien innan de tagit sig vidare till Sverige och där svämmat över hela landet.

  Då men inte förr skulle de naiva svenskarna ha förstått innebörden av Ylva Johanssons befängda idé om fördelning av migranterna som med hjälp av olika NGO:s hjälper dem att landstiga EU.

 • Dessa människor måste få omedelbar hjälp tillbaka till Afrika då “return to sender” är det enda som kommer få stopp på såväl inflöde som onödiga dödsfall på sjön.

 • Dessvärre är detta värre än karma-lagen!

  Dessa är unga generationen som skulle vara framtida ryggraden för sina egna länder. Istället blir de kriminella i Europa som destabiliserar och förstör samhällen inifrån och dessutom helt okontrollerad i alla EU-länder.

  Men EU och NATO startade detta när de jämnade Libyen till ruiner och gav det till olika islamistiska grupper och oljeimperier!

  Med det sagt, har karma-lagen fungerat klockrent i detta fall och mycket värre än det borde!!

 • Även flyktingen följer ideen om följ pengarna. Först stjäl kolonialisten okunnigt folks rikedomar och sedan jagar folket efter dessa rikedomar.
  Naturlag om balans?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *