Österrike inför obligatorisk samhällstjänst för asylsökare

publicerad 25 september 2023
- Kristoffer Hell
Asylsökande migranter i Österrike. Foto: Syrianobserver.com
Asylsökande migranter i Österrike.

Den 20 september 2023 kom den österrikiska regeringen och representanter för flyktingorganisationer över hela landet överens om att asylsökare beroende av staten för sin välfärd bara kommer att fortsätta att få det i gengäld mot obligatorisk samhällstjänst.

Beslutet var enligt uppgift enhälligt och så här motiverade Wolfgang Hattmannsdorfer från det österrikiska folkpartiet beslutet:

“Människor har också en skyldighet gentemot landet som tar emot dem”.

Som förväntat kritiseras det enhälligt tagna beslutet av vänsterliberaler och miljöpartister.

I likhet med andra länder i Europa, inklusive Sverige, har också Österrike drabbats av en ökning av, liksom nya former av, kriminalitet i kölvattnet på det senaste decenniets asylsökarinvasion av kontinenten.

Statistik över flyktingar i Österrike 1960-2023. Källa: Macrotrends.net
Statistik över flyktingar i Österrike 1960-2023. Källa: Macrotrends.net

 


Referenser

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det börjar med samhällstjänst för asylsökare eftersom det är en grupp de flesta är lite trötta på. Sen när allt fler arbeten försvinner och de inför basinkomst så kommer precis alla bli anvisade en sån här slavsysselsättning.

 • Helt rätt att balanserat utbyte skall ske.
  En person med sina lemmar fungerande kan åtminstone bidraga med renhållning av olika slag. Tilldela t.ex. en person ett distrikt i en stad att hålla pedantiskt rent. Att göra ingenting för betalning (röstboskap) föder bara letargi. När någon tvingas ur letargi blir ofta reaktionen hat.(Emotion-skalan)
  Dessutom skulle det fungera som en utbildning att hålla rent i naturen. Far man runt i vissa delar av världen är omgivningarna dränkta av plastskräp och annat.

  • Så borde det ju vara i Sverige med, förstår inte varför det inte är så!? För 10 år sen var arbetslösa i Sverige tvugna att göra någon slags samhällstjänst eller i alla fall vara i någon form av åtgärd!

   • förstår inte varför…..?
    Ondskan finns i det kriminella sinnet. En person som inte KAN producera det överskott, som ett välskött liv kräver, utan måste för att få mat på bordet göra saker som är improduktiva (läs stjäla). Se de politiker vi mest har idag, vad kan de producera och sälja på en marknad? Ta statsministrar, hur många ton morötter har de producerat eller hur många kilometer svets på en verkstad har de åstadkommit. Ta det som exempel på parasitism.
    Skänka bort ammunition till UA, är det produktion?
    Vad gör våra politiker för att förhindra den våldsamma inflationen nu?
    När man idag får tre enkla produkter som två brödlimpor och en flaska cider för samma pengar man fick två fulla kassar med mat 1971?
    INKOMPETENSEN ÄR OM NÅGOT LYSANDE.

  • Ja, en lösning på plastproblemet skulle vara att betala folk i uländerna en “plastpant” för varje kilo de kan samla ihop! Pengar finns som slösas bort på en meningslös jakt på koldioxid i västländerna. Och med en plastpant skulle pengarna gör riktig nytta för miljön.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *