Ryssland har gett Nordkorea kapaciteten att genomföra ostoppbara kärnvapenattacker mot USA

publicerad 7 september 2023
- av Kristoffer Hell
Kim Jong Un
Kim Jong Un vid en Hwasong-17 interkontinental ballistisk missil i Nordkorea, 2022.

Det var en intervju den 4 september 2023 som den dekorerade kavalleriöversten Douglas MacGregor redogjorde för situationen i Ostasien.

Relationen mellan Kina och grannlandet Nordkorea är ansträngda och Kina har varnat Pyongyang att om regimen där angriper något annat land i regionen, kommer Kina inte att hjälpa till att försvara det. Skulle Nordkorea självt bli angripet, kommer dock Kina att hjälpa.

Säkerhetspolitiskt står Ryssland närmare Nordkorea som under decennier givits militärteknologi upp till en nivå där denna avskräcker regionala aktörer, såsom Sydkorea och Japan, från att angripa landet.

Västs proxykrig mot den Ryska Federationen i Ukraina förändrade detta.

Efter insikten att det USA-ledda Västs och NATO:s egentliga plan är att krossa Ryssland och förvandla det till ett tjog vasallstater styrda från Washington, har Ryssland gett Nordkorea ostoppbara interkontinentala ballistiska kärnvapenraketer med kapaciteten att nå Nordamerika.

Nordkoreas ledare Kim Jung Un, kan sedan en tid, alltså “reducera” valfria storstäder i Nordamerika.

Överste Douglas MacGregor


Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Vi bör nog påpeka att både Sydkorea och Japan fortfarande är ockuperade av USA sedan WW2 och i verkligheten styrs av USA som har omfattande militära baser och trupper på plats.

 • On Tuesday, White House National Security Adviser Jake Sullivan told reporters that conversations between North Korea and Russia about Pyongyang’s military backing are “actively advancing,” perhaps leading to top-level talks.

  He also threatened retaliation from the United States, which is an international ally of Ukraine, if North Korea decides to deliver weapons to Russia.

  “The Russians have imbued them with an increased intensity,” Sullivan said. “Providing weapons to Russia for use on the battlefield to attack grain silos and heating infrastructure of major cities as we head into winter, to try to conquer territory that belongs to another sovereign nation, this will not reflect well on North Korea, and they will pay a price for this in the international community.”

  https://www.oann.com/newsroom/white-house-warns-north-korea-about-russian-arms-deal/

 • “terrorbalansen” konstruerad av vilka med vilket syfte riktad till vem?

  Nästan allt inom det militära är strikt hemligt som alla som varit inkallad i det militära väl känner till. Vad som publiceras och kablas ut från en part vägs på guldvåg och är inte riktat till motparten utan till själva publiken dvs oss. Krig är inte meningen att vinnas, utan att försätta oss publiken i ett visst önskat tillstånd.

  Nu publiceras krigsartikel efter krigsartikel. I vilket syfte? Att skrämma oss? Hur är det meningen att vi ska reagera annars? Välja sida?

  Gorbatjov satt tillsammans med de andra i Committee 300 mitt under det kalla kriget http://www.piahellertz.com/Historien_om_Committee_of_300.pdf

  Tanken eller insikten ligger inte så långt bort att ”terrorbalansen” var något både USA och Sovjet drog nytta av för att hålla befolkningen i skräck, på bägge sidor av järnridån. Inget har väl ändrats sedan dess?

  Journalister är inte några neutrala observatörer utan väljer högst subjektivt vad varje artikel skall beröra. Man märker ju på det skrala antalet kommentarer att folk är rätt krigströtta.

  • Kalla kriget var främst Churchills verk i det brittiska imperiets och dess anglofila falang i USAs intresse.
   Det var menat att låta Storbritannien behålla så mkt som möjligt av kontroll över sina tidigare kolonier. Och menat att försvåra samarbete mellan britternas rivaler, USA inräknat.
   USAs ständigt förlorade krig var en följd av samma kretsars inflytande.
   För att uppnå den av Cecil Rhodes önskade anglosaxiska världsregeringen måste alla nationer balanseras och frustreras tills de ansluter sig till britternas plan.

   I USA eliminerades FDR av Churchills gäng enligt vad Stalin berättade för FDRs son och han sa också att de försökte mörda honom.
   Nikolai Starikov pekar på indicier mot Churchill beträffande Stalins död.

   Presidentkandidaten Wallace ämnade fortsätta med en positiv syn på utveckling av fattiga länder med kunskapsöverföring i stället för britternas koloniala metod.
   Men anglofilen Truman vann valet.
   En av dem som då skrev om vikten av att innesluta Sovjet var George Kennan, His grandfather’s younger cousin, också George Kennan (1845–1924) var innan inblandad i att hjälpa fram bolshevikrevolutionen.
   Som vanligt döljer wikipedia den sortens info.
   [Jag vet inte om det var farfar eller morfar – därför delvis på engelska]

  • Detta är andra gången Erik Forsman framför tanken och påståendet att Sovjetledaren Gorbatjov var medlem i en 300-kommitte.

   Länken han klistrar in som källa säger dock inget om detta.

   Det gör inte heller John Colemans verk, vilken Hellertz är ett referat av.

   Varför är det viktigt för Erik Forman att Gorbatjov var med i 300-kommitten?

 • Ett steg för att hålla terrorbalansen!
  Nu kommer Washington att känna knävecken skaka då det gäller deras spelplan.
  Är inte för krig på något sett, människan borde ha utvecklat sig ifrån sådana idiotier efter krigens evolution.
  Med Sverige som ansluten till NATO så kommer vi garanterat ha kärnvapen i farstun

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *