Ryssland har gett Nordkorea kapaciteten att genomföra ostoppbara kärnvapenattacker mot USA

publicerad 7 september 2023
- Kristoffer Hell
Kim Jong Un
Kim Jong Un vid en Hwasong-17 interkontinental ballistisk missil i Nordkorea, 2022.

Det var en intervju den 4 september 2023 som den dekorerade kavalleriöversten Douglas MacGregor redogjorde för situationen i Ostasien.

Relationen mellan Kina och grannlandet Nordkorea är ansträngda och Kina har varnat Pyongyang att om regimen där angriper något annat land i regionen, kommer Kina inte att hjälpa till att försvara det. Skulle Nordkorea självt bli angripet, kommer dock Kina att hjälpa.

Säkerhetspolitiskt står Ryssland närmare Nordkorea som under decennier givits militärteknologi upp till en nivå där denna avskräcker regionala aktörer, såsom Sydkorea och Japan, från att angripa landet.

Västs proxykrig mot den Ryska Federationen i Ukraina förändrade detta.

Efter insikten att det USA-ledda Västs och NATO:s egentliga plan är att krossa Ryssland och förvandla det till ett tjog vasallstater styrda från Washington, har Ryssland gett Nordkorea ostoppbara interkontinentala ballistiska kärnvapenraketer med kapaciteten att nå Nordamerika.

Nordkoreas ledare Kim Jung Un, kan sedan en tid, alltså ”reducera” valfria storstäder i Nordamerika.

Överste Douglas MacGregor


Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq