Ryssland har nu blivit tillräckligt provocerat för att sätta “Satan 2” i beredskap

publicerad 3 september 2023
Sarmat. Foto: Ryska Försvarsministeriet
Sarmat. Foto: Ryska Försvarsmakten

Ryssland har nu satt sina mest kraftfulla och fruktansvärda Sarmat interkontinentala ballistiska missiler i beredskap, redo för strid. Sarmat, som i väst kallas “Satan 2”, kan bära minst 10 kärnstridsspetsar.

Av Jospeh C. Okechukwu, geopolitisk kommentator baserad i Lagos, Nigeria

Det handlar om en mycket omtalade missil som kan nå praktiskt taget alla stater i USA och som sägs ha kapacitet att nästan sänka hela New York City eller Texas på några minuter. Det är för närvarande den mest kraftfulla interkontinentala ballistiska missilen i världen. Detta är verifierbart.

Och nu har Ryssland blivit tillräckligt provocerat för att aktivera och sätta dessa jagare i beredskap. Så vad hände?

Sanningen är att de [västvärlden] förlorar stort i Afrika, att de inte ser någon seriös ljusning inom den närmaste framtiden och att de vet att Ryssland till stor del bär skulden för deras förluster på kontinenten, särskilt i Sahelregionen, och för att göra saken värre går den omtalade ukrainska motoffensiven inte som planerat.

Till och med ukrainarna själva har erkänt detta faktum. Det är därför ukrainarna börjar förlita sig nästan enbart på drönarattacker mot känsliga ryska positioner i Ryssland/Moskva. Bara under de senaste dagarna har drönarattackerna i Ryssland blivit så djärva att om man inte är försiktig kan mer känsliga röda linjer korsas.

I en av de senaste drönarattackerna tror ryssarna till och med att drönarattackerna kan ha kommit från Estland, ett tidigare sovjetland som nu är en NATO-medlemsstat.

Som det ser ut nu, om en NATO-medlemsstat bekräftas ha tillåtit drönarattacker mot Ryssland från sitt territorium, är det en krigsförklaring mot Ryssland av hela NATO och USA och Ryssland har gjort det klart att dess svar på en NATO/västlig attack på dess territorium kommer att vara kärnvapen. Punkt slut!

De vet detta, men de fortsätter att korsa de så kallade ryska “röda linjerna”. Glöm inte de F-16-plan som Ryssland förbjöd dem att skicka till Ukraina. Idag är F-16-plan på väg till Ukraina. Så allt som gör Ryssland argt och för landet in i en direkt konflikt med NATO/väst välkomnas. Det är Västs plan.

Åtminstone om Ecowas inte agerar i Afrika, om deras militär är instängd och inte kan göra någonting för tillfället på kontinenten, kommer förseningarna och inaktiviteten att trötta ut dem och så småningom försvaga deras beslutsamhet, vilket innebär att deras förlust på kontinenten är huggen i sten.

Så det bästa är att starta något på den ryska axeln så att ett kärnvapenkrig aktiveras, vilket så småningom sprider sig till Afrika och i stort sett överallt på jorden – och sedan kan de enkelt ta tillfället i akt att komma ner till Afrika och försöka sig på en militär återkoloniseringsövning.

Tyvärr kan de inte fatta vinken – oavsett om ett kärnvapenkrig bryter ut eller inte, är Afrikas frihet under den här perioden inte förhandlingsbar. Folket är mer redo än vad den koloniala västvärlden är villig att erkänna. För Moder Afrika är det verkligen “Freedom-O-Clock!” Och jag kan inte se att något eller någon kan ändra på detta.

Av Jospeh C. Okechukwu, geopolitisk kommentator baserad i Lagos, Nigeria


Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Nej, är inte rädd för kärnvapenkrig, klimatkatastrof, farliga virus eller för den delen supermonster eller gigantiska insekter.

  Det finns en film som heter: ”Mördartomaterna anfaller” som är en amerikansk film från 1978 som handlar om illasinnade muterade mördartomater som slår till mot Amerika för att ta över världen. Bara en sak kan stoppa dem. Ett topphemligt CIA-team. Känns det som verkligt? Tja… Lika verkligt som supervirus som dödar alla som inte köper sig ett fiktivt skydd.

 • Varför kommunicerar man detta offentligt, när man lika gärna kan göra det i slutna rum mellan de parter det gäller? Jo man avser styra läsarna så klart.

  Det hela framstår (apropå debatten om anonymitet) som om konflikten helt är transparent; ärligt och offentliggjord och vi kan följa utvecklingen steg för steg i detalj. Någon som tror på det?

  Är inte konceptet att i stället följa en på förhand uppgjord plan (som plandemin)? Det måste vara mycket säkrare och tryggare för eliten. Varför riskera sin position om positionen är vad man håller heligast – kan man styra något, så gör man väl det också.

  Ta bara namnet: “Satan 2”. Här duger inte ens satan som han är längre, utan man uppfinner en version 2. Värre än satan alltså.

  Låter lite som då tiden överstepräster som vill ingjuta fruktan i sina undersåtar.
  .

 • Om apornas planet, den med frihetsgudinnan, är en Hollywood profetia, så kan man kanske tänka sig en atomexplosion eller flera på havsbottnen väst om atlantiska bergsryggen och halva USA dränks.

  • atomvapen på havsbotten?
   Då blir det inget kvar av planeten Jorden. Tydligen saknas grundläggande kunskaper i fysik hos de flesta med politiskt ställningstagande. Det som händer är att vattnets höga tryck leder till en värmeutveckling som gör att vattnet i sig blir kärnbränsle och reaktionen sprider sig över hela planeten på nolltid. Resultatet = ett askmoln.
   Men det finns de som inte kommer att tillåta det eftersom det skulle rubba
   balansen i solsystemet.
   Vi är INTE ensamma i vårt solsystem eller ens på denna planet.

   • Eller att atomvapen inte existerar. Det är väl också en möjlighet.

    Kärnvapenhotet är inte ämnat att hota en tänkt fiende med egna kärnvapen, utan att ingjuta skräck i befolkning. För övrigt utgör alla vapen ett hot. Att hota med att använda ett vapen som utplånar hela jorden, blir ju liksom inget som vi vill se bevis för. Alltså räcker hotet och då behövs inga verkliga kärnvapen heller.

  • Hollywoodfilmer förutsäger ibland det som är planerat för att så att säga jämna vägen i människors sinnen, men först och främst är avsikten att förvilla.

  • Ja det är åt det hållet jag tror lösningen står att finna. Hollywood känner naturligtvis inte till vad framtiden har i sitt sköte, då det som existerar och endast kan existera är nuet; men om vi lever i en simulation blir framtiden vad vi simulerar den till, då simulationen skapas av oss själva – vad vi projicerar ut är också vad vi får tillbaka. Då blir det av yttersta vikt att påverka alla på samma vis.

   Just nu pumpar hela etablissemanget ut domedagsprofetior på domedagsprofetior som naturligtvis påverkar oss på flera sätt. Först tänker vi oss framtiden, präglad av all information omkring oss som vi tror på (sann eller osann spelar mindre roll). Skapar man en gemensam propagandamaskin som pumpar ut total defaitism (som MSM gör) med den lilla tvisten att allt kommer gå åt pipsvängen är det också vad vi får för framtid. Då uppfyller Hollywood och hela propagandaapparaten kriteriet för en siare, som vi dessutom tror på, då det blev som dem sa och vi kommer att lita än mer på budskapen framöver.

   Med detta menar jag inte att allt styrs exakt mekaniskt, men propagandan har en påverkan på framtiden, förutsatt att alla tror samma sak, för då ökar sannolikheten. Det här blir ett självspelande piano och som alla självspelande pianon styrds de av en programkod.

   Ser man världen på det här sättet, uppstår tanken att det som MSM rapporterar om (som altmedia återrapporter om) så blir alla en del av ett kollektivt samstyrt medvetande med samma förväntningar riktade åt ett och samma håll, så blir vi bara reducerade till olika delar av samma programkod. Till slut blir vi dom viljelösa maskiner som maskinagendan själva är, och vi blir då bara en avbild av en programmeringskod.

   Då kan det hända att vi i framtiden ser framför oss samma scen som i Apornas planet och cirkeln sluts.

 • Har med råge passerat 76.
  Minns från kalla kriget, den amerikansk doktrinen blev glidande, kärnvapenkrig skulle kunna vara görligt och kriget kunna vinnas.
  Mins inte om det var de då åsyftade modernare mindre samt ”renare” bomber som utvecklades efter hand.
  Har en känsla att arvtagarna i Washington väntar med spänning, ser fram mot att Ryssland slinter på avtryckaren i detta eskalerande proxykrig.
  Med F16 till Ukraina ett kraftfullt äldre plan rustad som kärnvapenbärare provocera Ryssland.
  Vilket F16 i luften längs Natos gräns mot Ryssland är i ögonblicket bärare av roboten med multispetsbomber?
  Superdatorer spelar krigsspelet och estimerar chansen.
  FN vet om de över där redan nu har tillgång till kvantdatorer som de litar på.
  Då funkar det inte som i Hollywoodfilmen där datorn fås spela luffarschack och inser att det är omöjligt vinna.

 • Frågan är om man ska gråta eller skratta om det! 🙁
  Ironiskt nog kallade Khomeni USA för “Den Stora Satan”!

  Vad sa “Satan 2” till sin date på en romantisk kväll?
  “Mina känslor för dig är explosiva.”

  Varför gick “Satan 2” till skolan?
  För att förbättra sin räckvidd!

  Varför kallar USA RS-28 Sarmat för “Satan 2”?
  För att “Sarmat’s Surprise” lät för mycket som en dessert!

  Varför går “Satan 2” alltid först på fester?
  För att den vet hur man gör ett intryck!

  Vad är “Satan 2”:s favoritmusik?
  Raket’n’roll!

 • Under kalla kriget sägs det att man hade omkring 75 000 kärnvapen i hela världen, idag talas det om 12 500 sådana stridsspetsar.

  Och 9576 stycken av dem är redo för användning.

  Kina är det land som har ökat mest av sin kärnvapenarsenal.

  Ryssland och USA står för 90 procent av världens samtliga kärnvapenarsenal.

  Ryssland är det land som har mest kärnvapen och Putin är redo att använda dessa fruktansvärda vapen.

  Kärnvapen producerar stora mängder radioaktiv strålning som dödar omedelbart, men även lång tid efteråt genom strålsjuka och cancer.

  En kärnvapenexplosion kan orsaka skador på människor på en rad olika sätt – både direkt och på längre sikt. Kärnvapnen skadar både människor och foster i livmodern. Vid en kärnvapenexplosion förstörs även sjukhus och vårdpersonal dödas, vilket gör det ännu svårare att hjälpa de skadade som överlever.

  Visste du att:
  Internationell humanitär rätt förbjuder vapen som orsakar överflödiga skador eller onödigt lidande. Kärnvapen kan döda hundratusentals människor på 10 sekunder.
  2000 kärnvapen står redo att avfyras inom loppet av några minuter. Deras sprängstyrka motsvarar ungefär 50 000 Hiroshimabomber.
  Än idag behandlar sjukhus i Hiroshima strålskadade och dokumenterar nya sjukdomar hos överlevare och deras barn.
  Om världens största kärnvapen sprängdes över Eiffeltornet i Paris skulle blixten synas i Berlin och fönsterrutorna skallra i London.
  Kärnvapen har sprängts över Hiroshima och Nagasaki. Och över 2000 gånger till.
  FN:s årsbudget för nedrustning är 10 miljoner dollar. Det är vad kärnvapenstaterna spenderar varje timme på modernisering av sina kärnvapen.
  Bara presidenten har rätten att avfyra USA:s kärnvapen. Ronald Reagan tappade koden på golvet. Bill Clinton glömde den på ett möte. Gerald Ford glömde den på flyget. Jimmy Carter lämnade in den på kemtvätt.
  Fram till 1977 var det hemliga lösenordet för att avfyra USA:s kärnvapen: 00000000.

  Så till slutklämmen här frågan är när kommer man bruka kärnvapen igen?

  Vem kommer att vara först USA eller Ryssland?

  Jag tror att Ryssland inom kort kommer att använda kärnvapen tyvärr.

  Nej jag är inte för NATO eller USA

  Både Putin och Biden kunde man gott placera på en öde ö tillsammans med andra dårar som leker med mänskligheten.

  • “internationell humanitär rätt förbjuder vapen som orsakar överflödiga skador!”
   Det finns ingen fungerande internationell rätt. Den mest våldsbenägne tar det han vill ha. Ingen skulle komma på tanken att med militär insats hämta Putin och likvidera honom, eller hur?

 • Jaa vad rykten säger finns det i världen kärnvapen som förstör vår civilisation mer än en gång…. sedan kanske man missar att död alla omgående…. MEN få system kommer att fungera UTOM de som lever utan en massa “moderniteter”
  MEN tyvärr så sitter vi, EU, mitt emellan Ryssland och NATO dvs “between a rock and a hard place” som kuriosa…. Sverige hade ganska långt gången utveckling av kärnvapen…. den “stoppades” av USA med s.k. “garantier”… nu är vi i läget att vi “äntligen” kommer att ha kärnvapen på svensk mark…. tyvärr är det NATO´s kärnvapen…. eller lyckligtvis? Tror inte det….. skiljer det våra politiker gör nämnvärt med “riktning katastrof” tror inte det… vi sjunker som en sten och sjunker fortast i EU härliga tider och man har fokus på yttrandefrihet vs motsatsen…. menar kan EU skapa brandvägg mot Ryssland något som inte ens USA eller UK gör har vi hamnat i samma lika läge som Kina och NK….. t.o.m. Ryssland är öppnare… RT t.ex.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *