Trends Journal: Ryssland kommer att använda kärnvapen i Ukraina, säger toppgeneral

publicerad 7 september 2023
Alexander Vladimirov
Alexander Vladimirov.

ANALYS. Gerald Celentes Trends Journal har länge varnat för att världen befinner sig i krig, men det kommer inte att bli “officiellt” förrän den första kärnvapenattacken är ett faktum.

Text: Trends Journal. Översättning: NewsVoice

Generalmajor Alexander Vladimirov, som är mest känd för att ha skrivit Rysslands så kallade “krigsbibel”, sa i en intervju att det bara är en tidsfråga innan Rysslands president Vladimir Putin använder kärnvapen under Ukrainakonflikten.

“Både Rysslands mål och Västs mål är överlevnad, historisk och eviga kontinuitet”, sa han i en video som publicerades på den sociala medieplattformen VK, enligt The Daily Mirror.

“Och det betyder att i namn av detta kommer alla medel för väpnad kamp som är tillgängliga för dem att användas, inklusive ett sådant verktyg som deras kärnvapen.”

Författaren till “General Theory of War”:

“Jag är säker på att kärnvapen oundvikligen kommer att användas i detta krig och från detta har varken vi eller fienden någonstans att gå. Ju förr våra politiker och ledare inser detta, ju förr vi börjar utbilda trupper och befolkningen för detta – desto större chanser kommer vi att ha för överlevnad, vilket innebär seger.”

Trends Journal har länge varnat för att världen befinner sig i krig, men det kommer inte att bli “officiellt” förrän den första kärnvapenattacken.

Dmitry Medvedev, vice ordförande i Rysslands nationella säkerhetsråd, gjorde en nykter bedömning av Ukrainakriget tidigare i somras och sa att risken för kärnvapenkrig är “ganska sannolik” med tanke på det fortsatta västliga stödet till Kiev.

Skulle USA svara med kärnvapen om Moskva använde en riktad attack mot en liten stad i Östeuropa?

Medvedev skrev en kolumn i Rossiyskaya Gazeta, en statligt ägd tidning, och varnade för att en nukleär “apokalyps” verkar mer sannolik nu än någon annan gång i historien – även med tanke på Kubakrisen 1962, rapporterade Reuters.

“Jag kommer att notera en sak som politiker av alla kulörer inte gillar att erkänna: en sådan apokalyps är inte bara möjlig, utan också ganska sannolik”, säger rapporten, med hänvisning till en Google-översättning.

Medvedev sa att man inte behöver vara ett politiskt geni för att veta att konflikten i Ukraina sannolikt kommer att pågå i årtionden, men att Ryssland kommer att uppnå sina mål, vilket inkluderar att förhindra Kiev från att gå med i Nato-alliansen.

“Vårt mål är enkelt – att eliminera hotet om ett ukrainskt medlemskap i Nato. Och vi kommer att uppnå det”, sade han.

Igor Korotchenko, redaktör för tidningen National Defense, sa att det bör finnas en diskussion om vad som kommer att avgöra “användningen och tillåtligheten av taktiska kärnvapen, vilka mål och vilken taktik vi kommer att använda”, enligt Newsweek.

“Det viktigaste budskapet vi bör sända till amerikanerna är att vi inte kommer att föra krig med er i Europa” och “som svar på era attacker mot ryska militära eller civila anläggningar kommer det första anfallet vara ett förebyggande begränsat anfall mot mål på Amerikas förenta staters territorium.”

Sergey Karaganov
Sergey Karaganov, rysk statsvetare som leder Council on Foreign and Defense Policy. Foto: HSE University

Sergey Karaganov, ordförande för Council of Foreign and Defense Policy och nära allierad med Rysslands president Vladimir Putin, argumenterade för att Ryssland kan använda riktade kärnvapenattacker i Europa för att bryta västvärldens vilja eftersom USA inte vill ha en kärnvapenkonflikt med Ryssland.

Teorin är enkel: skulle USA svara med ett kärnvapen om Moskva använder en riktad attack mot en liten stad i Östeuropa? Karaganov slår vad om att Washington inte skulle göra det i hopp om att förhindra ett kärnvapenkrig.

Trends Journal, september 2023
Trends Journal, september 2023

När västvärldens ledare hyllar Ukrainas framgångar på slagfältet hyllar de i själva verket sin egen undergång, eftersom Ryssland inte kommer att låta Kiev vinna och ryssarna kommer att uppnå sina mål eller dra med sig världen i fallet.

Kriget kommer att fortsätta att trappas upp, och det skulle inte vara förvånande om Ukraina har utvecklat sitt eget kärnvapen. År 1992 undertecknade Kiev Lissabonprotokollet och anslöt sig till fördraget om icke-spridning av kärnvapen 1994.

Men Oleksii Arestovych, en tidigare rådgivare till Ukrainas president Volodymyr Zelensky, sa att hans land har förmågan att producera sina egna kärnvapen inom en kort tid.

“Vem vet var detta uran bara ligger och skräpar?” sa han, enligt en rapport från Newsweek. “Du går bara och ser en tunna med uran. Det är coolt”.

Ryssland hävdar att Ukraina försökte skaffa kärnvapen före invasionen, vilket Kiev förnekade.

Rafael Grossi, generaldirektör för FN:s internationella atomenergiorgan IAEA, sa 2022 att organet inte har någon “information om att det finns någon avvikelse av material, något odeklarerat material eller aktiviteter som leder till utveckling av kärnvapen” i Ukraina, avslutar Gerald Celente.

Text: Trends Journal is also on on Substack, a supplement for The Trends Journal Magazine. We provide trend forecasts and insights into current events


RelateratSå här kan du stötta Newsvoice

 • Jag instämmer med att rubriken kanske är missledande.
  I texten står “en tidsfråga innan Rysslands president Vladimir Putin använder kärnvapen under Ukrainakonflikten.”
  Inte i Ukraina utan UNDER konflikten vilket passar ihop med vad som sägs om kärnvapenattacker mot Europa.
  Den andre ryssen talar om en kärnvapenattack mot USAs territorium.

  Ryssland har ju länge undvikit att helt förstöra Ukrainas infrastruktur . Många broar finns kvar som underlättar Ukrainas införsel av vapen.
  Elströmmen har inte fatalt slagits ut heller. 750kV ledningar lär vara intakta.
  Syftet måste vara att de räknar med en normalisering efter kriget.
  Vad kan de vilja uppnå med kärnvapen mot Ukraina som inte går att uppnå med konventionella vapen?
  Västs eliter kan vilja ha kärnvapenkrig som ett sätt att åtminstone hemma förbli vid makten. I underjordiska städer som lär ha funnits länge.
  För väst kan det därför finnas motivation att själva utföra en falsk flagg med kärnvapen i Ukraina eller att låta det se ut som Ukraina på eget bevåg använder kärnvapen mot Donbas eller Ryssland.

 • En atomvapenattack är en “Hail Mary” – den åtgärd den sida som håller på att förlora vidtar.

  https://www.youtube.com/shorts/-CCquRpzZZI

  Hitils har Ryssland gått från seger till seger i Ukrainakonflikten.

  Inte bara konflikten i Ukraina – som Ryssland sedan våren 2022 i princip driver som ett försvarskrig.

  Den största käftsmällen det av USA ledda Väst erfarit i den övergripande konflikten med resten av planeten, innefattande bl a Ryssland, Kina och Iran, är den politiska och ekonomisk omorientering mänskligheten genomgått sedan insikten att NATO och USA inte alls är så militärt starka som alla hitils verkar ha trott.

  Det enda som kan stoppa det pågående sammanbrottet av det Väst och det amerikanska imperiets unipolära globalistprojekt kan mycket väl vara mänsklighetens utplånande i ett globalt kärnvapenkrig.

  Är Västs ledare verkligen galna nog att göra detta?

  Det här är det inofficella svaret i Väst på frågan “Vem vinner i ett kärnvapenkrig?”

  “Den sida som har mest kärnvapen kvar att fortsätta bomba, efter att kriget är över.”

  Att inget kan överleva på spelplan efter att den sista atombomben exploderat tas ingen hänsyn till.

 • Överskriften “Ryssland kommer att använda kärnvapen i Ukraina, säger toppgeneral” antyder att det är Ryssland som skulle börja använda kärnvapen i konflikten i Ukraina.

  Var i originaltexten hittar du detta?
  Enligt vad jag kan tolka av denna framgår bara hans oro för att kärnvapen kommer att användas. Varför skulle Ryssland, som har övertaget, börja använda kärnvapen då de har konventionella vapen som gör jobbet tillräckligt bra.

  Vilka är det som desperat håller på med attacker på civila, använder clusterammunition och utarmat uran?? Det är inte Ryssland som har slut på ammunition, materiel och manskap.

  Har du kontrollerat vad A. Vladimirov faktiskt har sagt?

  Helt klart kommer Ryssland att svara med samma mynt när väst börjat använda kärnvapen i Ukraina.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *