Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

78%

78.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 29/4 kl 11:00.

Trends Journal: Ryssland kommer att använda kärnvapen i Ukraina, säger toppgeneral

publicerad 7 september 2023
Alexander Vladimirov
Alexander Vladimirov.

ANALYS. Gerald Celentes Trends Journal har länge varnat för att världen befinner sig i krig, men det kommer inte att bli “officiellt” förrän den första kärnvapenattacken är ett faktum.

Text: Trends Journal. Översättning: NewsVoice

Generalmajor Alexander Vladimirov, som är mest känd för att ha skrivit Rysslands så kallade “krigsbibel”, sa i en intervju att det bara är en tidsfråga innan Rysslands president Vladimir Putin använder kärnvapen under Ukrainakonflikten.

“Både Rysslands mål och Västs mål är överlevnad, historisk och eviga kontinuitet”, sa han i en video som publicerades på den sociala medieplattformen VK, enligt The Daily Mirror.

“Och det betyder att i namn av detta kommer alla medel för väpnad kamp som är tillgängliga för dem att användas, inklusive ett sådant verktyg som deras kärnvapen.”

Författaren till “General Theory of War”:

“Jag är säker på att kärnvapen oundvikligen kommer att användas i detta krig och från detta har varken vi eller fienden någonstans att gå. Ju förr våra politiker och ledare inser detta, ju förr vi börjar utbilda trupper och befolkningen för detta – desto större chanser kommer vi att ha för överlevnad, vilket innebär seger.”

Trends Journal har länge varnat för att världen befinner sig i krig, men det kommer inte att bli “officiellt” förrän den första kärnvapenattacken.

Dmitry Medvedev, vice ordförande i Rysslands nationella säkerhetsråd, gjorde en nykter bedömning av Ukrainakriget tidigare i somras och sa att risken för kärnvapenkrig är “ganska sannolik” med tanke på det fortsatta västliga stödet till Kiev.

Skulle USA svara med kärnvapen om Moskva använde en riktad attack mot en liten stad i Östeuropa?

Medvedev skrev en kolumn i Rossiyskaya Gazeta, en statligt ägd tidning, och varnade för att en nukleär “apokalyps” verkar mer sannolik nu än någon annan gång i historien – även med tanke på Kubakrisen 1962, rapporterade Reuters.

“Jag kommer att notera en sak som politiker av alla kulörer inte gillar att erkänna: en sådan apokalyps är inte bara möjlig, utan också ganska sannolik”, säger rapporten, med hänvisning till en Google-översättning.

Medvedev sa att man inte behöver vara ett politiskt geni för att veta att konflikten i Ukraina sannolikt kommer att pågå i årtionden, men att Ryssland kommer att uppnå sina mål, vilket inkluderar att förhindra Kiev från att gå med i Nato-alliansen.

“Vårt mål är enkelt – att eliminera hotet om ett ukrainskt medlemskap i Nato. Och vi kommer att uppnå det”, sade han.

Igor Korotchenko, redaktör för tidningen National Defense, sa att det bör finnas en diskussion om vad som kommer att avgöra “användningen och tillåtligheten av taktiska kärnvapen, vilka mål och vilken taktik vi kommer att använda”, enligt Newsweek.

“Det viktigaste budskapet vi bör sända till amerikanerna är att vi inte kommer att föra krig med er i Europa” och “som svar på era attacker mot ryska militära eller civila anläggningar kommer det första anfallet vara ett förebyggande begränsat anfall mot mål på Amerikas förenta staters territorium.”

Sergey Karaganov
Sergey Karaganov, rysk statsvetare som leder Council on Foreign and Defense Policy. Foto: HSE University

Sergey Karaganov, ordförande för Council of Foreign and Defense Policy och nära allierad med Rysslands president Vladimir Putin, argumenterade för att Ryssland kan använda riktade kärnvapenattacker i Europa för att bryta västvärldens vilja eftersom USA inte vill ha en kärnvapenkonflikt med Ryssland.

Teorin är enkel: skulle USA svara med ett kärnvapen om Moskva använder en riktad attack mot en liten stad i Östeuropa? Karaganov slår vad om att Washington inte skulle göra det i hopp om att förhindra ett kärnvapenkrig.

Trends Journal, september 2023
Trends Journal, september 2023

När västvärldens ledare hyllar Ukrainas framgångar på slagfältet hyllar de i själva verket sin egen undergång, eftersom Ryssland inte kommer att låta Kiev vinna och ryssarna kommer att uppnå sina mål eller dra med sig världen i fallet.

Kriget kommer att fortsätta att trappas upp, och det skulle inte vara förvånande om Ukraina har utvecklat sitt eget kärnvapen. År 1992 undertecknade Kiev Lissabonprotokollet och anslöt sig till fördraget om icke-spridning av kärnvapen 1994.

Men Oleksii Arestovych, en tidigare rådgivare till Ukrainas president Volodymyr Zelensky, sa att hans land har förmågan att producera sina egna kärnvapen inom en kort tid.

“Vem vet var detta uran bara ligger och skräpar?” sa han, enligt en rapport från Newsweek. “Du går bara och ser en tunna med uran. Det är coolt”.

Ryssland hävdar att Ukraina försökte skaffa kärnvapen före invasionen, vilket Kiev förnekade.

Rafael Grossi, generaldirektör för FN:s internationella atomenergiorgan IAEA, sa 2022 att organet inte har någon “information om att det finns någon avvikelse av material, något odeklarerat material eller aktiviteter som leder till utveckling av kärnvapen” i Ukraina, avslutar Gerald Celente.

Text: Trends Journal is also on on Substack, a supplement for The Trends Journal Magazine. We provide trend forecasts and insights into current events


Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq