Norrman blev intagen på psyket efter Facebook-inlägg mot norska covid-narrativet

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 23 september 2023
- NewsVoice redaktion
Trond Håland och John-Henry Westen, Life Site News. Bildmontage: Life Site News
Trond Håland och John-Henry Westen, Life Site News.

Trond Håland tvångsintogs på en psykiatrisk klinik för att på Facebook ha kritiserat norska covidpolitik. John-Henry Westen som är chefredaktör för Life Site News intervjuade Håland och hans advokat Barbro Paulsen.

Trond Håland berättar att han vaknade en morgon av att någon knackade på hans dörr. När han öppnade möttes han av två poliser och två läkare. De grep honom och han placerades inledningsvis på en psykiatrisk akutavdelning i 24 timmar.

Han lyckades filma sin internering och hans berättelse blev viral. Han flyttades därefter till en annan del av sjukhuset där han tvingades till psykiatrisk behandling under nio dagar, skriver Westen.

“De läste inte inläggen”, berättar Håland. “De sa att [det var] konspirationsteorier. Men det är mycket statistik eftersom jag har en del beräkningar och jag har gått in på överdödligheten.”

“Mitt uppdrag i detta var att försöka få uppmärksamhet kring denna … statistik … som visar att vaccinerna inte är säkra”.

Håland blev inlagd på en psykiatrisk avdelning på Stavanger Universitetsjukhus. Överläkaren Erzsebet Szasz var den läkare som allra mest drev på tvångsåtgärderna mot Håland trots att information om det egentliga läget framkom, skriver Barbro Paulsen i ett mail till NewsVoice.

Barbro Paulsen säger att det sannolikt är det mest tydliga fallet där den norska regeringen säger sig ha frihetsberövat någon på grund av Facebook-inlägg och att Norge dessutom har en historia av att tvinga människor till psykiatrisk behandling om de ifrågasätter regeringen.

Enligt henne använder landet “subtila former av våld” tillsammans med hot om förlust av frihet i stället för att tillåta öppen diskussion. Fallet med Håland är speciellt eftersom man faktiskt var öppen med det, konstaterar hon.

Paulsen fortsätter med att säga att Håland erbjöds droger i häktet som om de ville göra honom sjuk. Även om en intagen inte visar några symptom på en psykisk störning anklagas denne ofta för att försöka maskera dem.

Håland vägrade ta läkemedlen och lyckades med Paulsens hjälp komma ut från psykavdelningen.

John-Henry Westen skriver att Paulsen och en journalist ska försöka publicera en artikel om Hålands fall i en stor norsk tidning. Tidningen i fråga har dock blivit ombedd att inte publicera artikeln på grund av risken för att människor inte längre skulle söka vård på norska psykavdelningar, skriver Westen.

Håland och Paulsen förbereder sig också för att väcka talan i domstol om händelsen. Paulsen anser att människor bör “testa” regeringen för att se om de verkligen lever i ett fritt samhälle genom att inte följa reglerna. Först då vet folk om landet de lever i är fritt eller inte, resonerar hon.

“I samma ögonblick som du faktiskt försöker säga ‘nej’ kommer du att börja märka vad som verkligen pågår runt omkring dig”, varnar hon.

Sammandrag och översättning: NewsVoice. Källa: Norwegian man detained in psych unit over Facebook posts against COVID narrative speaks out


Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Att dagens stater i Väst – StatsVälfärdsStater – har utvecklats mot att vid kriser eller behov utnyttja samma metoder som auktoritära eller totalitära länder har jag länge hävdat. Detta syns vara ett flagrant fall, där en avancerad StatsVälfärdsStat visar sitt rätta ansikte. Självfallet bör detta få till följd att man tar upp fallet juridiskt. Liknande kan lätt hända så småningom i Sverige, så att följa upp detta fall är ett rent självförsvar för alla medborgare.

 • Norge är tyvärr känt för extrem konformism och agg emot oliktänkande. Efter att en kvinnlig journalist ifrågasatte utryckningstiden emot vid Utöya så blev hon hatad av den egna befolkningen.

  • Kul att du är tillbaka Christian, du är efterlängtad och det du tar upp stämmer mycket bra.

   Reste regelbundet till Oslo under många år mitt under hetsjakten på Odd Lindberg som blev så svårt att han var tvungen att fly landet till Sverige. Googla gärna, men börja här: https://sverigesradio.se/artikel/5363048

   Det är nersidan av nationalism, annars är norrmän ett fantastiskt folk som bor i ett fantastisk vackert land.

 • Att det görs experiment i samarbete med underrättelsetjänster på psykiatrisk sjuka människor är inget nytt och har nog “alltid” gjorts och alla känner väl till MK-ultra som till med Clinton offentlig bett om ursäkt för.

  Är alla med psykisk ohälsa offer för MK-ultra? Nej.

  Gå tillväga till i historien och du kommer finna mönster som alla följer.

  Efter att ha och göra med tusentals patienter inom psykiatrin framträder mönster omvänt som är proportionell mot kapaciteten att iaktta. Den erfarenheten är inget någon kan ta ifrån dig. Mönstren är inte speciellt varierande.

  Jämför petergrfstrm replik till mig med min omarbetade samt förkortade versionen av själva essensen av Strindbergs roman “Inferno” https://newsvoice.se/2023/06/erik-forsman-granspsykotiska-tillstand/ är inte likheterna slående så säg.

  Jag sätter punkt här.

  • Erik F
   Vem har påstått att majoriteten av psykpatienter är inplanterade med MKULTRA-teknologi?
   Jag gissar att den amerikanske juridikprofessorn Sheflins uppgifter från 1995 ger en bra indikation. Minst 10000-tals (mest ofrivilliga) försökspersoner nämnde han, 100-tals universitet och tusentals forskare.
   En pensionerad turkisk general berättade att CIA ordnade två typer av implantat för tillämpning på turkiska interner. En typ med kort räckvidd som bara funkade vid sängen och en annan typ som gjorde det möjligt att monitorera dem när de rörde sig mer fritt.
   På 70-talet publicerades av amerikanska forskare på kriminologi om trådlös övervakning i hela städer då på ett 150 MHz nät. Man använde även missile tracking teknologi. Dvs mikrovågssystem som kunde fokusera strålningen. Den delen har hela tiden hållits hemligare.

   Du beter dig helt i enighet med din tilldelade roll.
   Som är dels att försvara den legitima delen av psykiatrin och dels att vara grindvakt för det övriga.
   Jag menar inte att du är skum på ngt vis bara okunnig.
   Samt att du sannolikt även har personlig prestige att försvara.
   De som utsatts för den av Pentagon och västoligarkins hemlighållna verksamheter är motiverad att läsa in sig på vad som är tillgängligt och vet därför betydligt mer än du.
   De flesta TIs är inte högutbildade inom teknologi och därför ansåg jag det vara motiverat att jag stack ut hakan 2010.
   Och beträffande att det finns äldre mönster tex från början av 1800-talet med människor som ansåg sig förföljda av magnetiska anordningar.
   Det är bara det att imperiets experter utnyttjar den vetskapen och förstärker hos sina TIs upplevelser för att passa ihop med psykiatrins förväntningar.
   Det finns psykiatrisk expertis även på den manipulerande sidan.
   Och dom som bryter mot den systemvänliga ordningen lever kanske farligt.
   Så jag klandrar dig inte.

 • Om vår värld vore sund och frisk med riktiga ideal och lite sunt förnuft så skulle väl de flesta av världens regeringar sitta inspärrade på psyket?

  Psykopati, mytomani, vanföreställningar, storhetsvansinne. Säg vilken politiker som skulle gå fri i ett reelt test.

  Men i en överbelastad vård där även öppet suicidala personer kan få vänta tre månader på “vård”, där finns vad verkar alltid plats för personer med avvikande åsikt.

  Själv har jag diagnosen “personlighetsstörning av blandtyp” från psykiatrin. Jag hade “mer eller mindre svåra föreställningar om kontakter med el”. Ja som svårt elöverkänslig så har jag ju en hel del “föreställningar”.

  Det roliga är ju att psykiatern var runt 75 år, den enda de kunde få fram med grav brist på personal. Han var uppenbarligen dement, halvt döv och verkade medicinera sig själv för att orka med. Och han led av grava vanföreställningar. Bland annat trodde han att han kunde få Försäkringskassan att förstå att jag faktiskt behövde vara sjukskriven bara de hade ett möte.

  Tror han blev mer deprimerad än mig när han förstod att FKs handläggare inte fick ändra tidigare beslut hur felaktiga de än visade sig vara.

  Han fick sluta efter jag anmält det gravt olämpliga i att ha en psykiater som inte hör vad man säger, och som glömmer det man sagt för tio minuter sedan.

  Svensk psykvård är sannerligen ett riktigt dårhus. Kan tänka mig att Norges är liknande.

 • Jag har också blivit inlåst medelst LPT ett antal gånger i det här landet

  Senaste gången 2017 slutade med att överläkaren skakade hand med mig och lovade att börja söka Jesus Kristus för snack.

  Han har en annan tjänst nu mig veterligen

 • Det finns ett svenskt parallelfall till det Norska som handlar om hur den svenska läkaren och dissidenten Alf Enerström, fängslades för psykiatrivård. Det hela sannolikt som ett relsultat av hans ihärdiga politiska kamp mot Olof Palme och senare Göran Persson. En vän till honom lyckades få ut Enerström genom att skicka ett fax med information om saken till alla sveriges ambassader runt om i världen. Publicitet är ju något som vi alla vet många gånger kan stävja mörkerfolkets aktiviteter.

  Tortyren av sveriges politiska fånge Alf Enerström
  https://groups.google.com/g/swnet.politik/c/ufSHtDMyXhU

 • Det var ju så man hanterade regimkritiker i Sovjet. Psykiatrisk diagnos och sedan in på mentalsjukhus.
  I vårt så kallade demokratiska samhälle glider man åt det hållet. Kritik mot islam benämns som islamofobi, kritik mot hbtq-aktivism benämns som homofobi, bifobi respektive transfobi, kritik mot invandring benämns xenofobi. Finns till och med begreppet ”funkofobi” som syftar på något sorts oönskat förhållningssätt (oklart vilka) till funktionshindrade. En fobi är en psykiatrisk åkomma, genom att beteckna vissa oönskade kritiska åsikter med suffixet ”fobi” antyder man att de personer som uttrycker dessa åsikter är psykiskt störda.
  Nästa steg skulle kunna bli att alla dessa ”fobier” blir kriminaliserade. Frågan är om straffet ska bli böter/fängelse eller psykiatrisk tvångsvård.

  • Vi måste skilja på vad som är vad här. Hundfobi eller spindelfobi finns det kognitiva inriktade behandlingar för som fungerar och behandlingen är frivillig.

   Gemensamt för alla fobier är att människor är rädda för att vara rädda.

   Att media stämplar kritik av Islam som islamofobi har inget med fobier att göra över huvudtaget och det är det nog ingen som tror heller.

   • Fobier är en irrationell rädsla, att använda fobi om tex kritik mot islam har innebörden att kritiken är att betrakta som irrationell och baserad på känslor och den känsla som tillskrivs “fobin” är hat.
    Detta gäller alla de “fobier” jag räknade upp. Ordbruket är ett sätt att kunna avfärda kritik. Vad folk tror när man betecknar tex islamkritik som islamofobi är att kritiken är irrationellt grundad och därmed är personens kritik felaktig samt att personen också kan vara hatiskt inställd till islam.

  • Det andra du tar upp stämmer att Sovjetunionen stämplade regimkritiker som varande bortom sin sinnes fulla bruk. Det har inget med att hjälpa människor över huvudtaget.

   Varje maktideologi måste kväsa yttrandefriheten för att just hålla sin makt intakt. Regimkritiker som förstår detta förstår också att makt är en illusion och illustrationen måste upprätthållas för att makten ska upprätthållas.

   • Det pågår än idag . Under min första inlåsning medelst LPT i det här korrupta landet så sitter överläkaren och påstår för mig att ”här i Sverige ska vi inte ha folk som pratar om Gud ute på gatorna”. Alltså precis som om det vore ett brott och att det var anledningen till att jag vart inlåst och därför de tvingade i mig droger. Snacka om vansinne alltså, och tro på phan – denna människa som påstod det var/är dessutom en invandrare i det land där jag är född och knappt rört mina fötter utanför gränserna.

    Satan alltså, djävulens demoner

 • När den hastmodige använda tvångsåtgärder mot den saktmodige, kan man tydligt se var det underutvecklade psyket befinna sig.

  • Har träffat två psykiatriker på slutna psykosavdelningar (bägge polacker) under 80-talet – manier. Varför ska inte psykiatriker få hjälp som alla andra människor som tappar fotfästet och riskera ödelägga sin liv?

   • De är inlurade i ett stort mörker

    En överläkare påstod till mig att hans ord är lag och att han inte kan ljuga. Alltså i en mening och utan krusiduller. Jesus Kristus vilket mirakel att jag inte blev totalt förbannad och vände uppochner på hela stället.

    En sköterska som kontaktade mig på Facebook påstod förresten att hon visste utan tvivel att det finns överläkare inom psykiatrin som ringer till shamaner och frågar om råd hur de ska hantera patienter

    Förvånar mig inte det minsta om det är så för det är ett stort mörker med psykiatri – djävulens hittepå

 • När s.k. psykvård påkallas skall sägas att psykaren inte vet vad ett psyke är för något. Han definierar det som hjärnan, men hjärnan går att äta, så vad då? Kan man äta en själ?

 • Många frågetecken här. Nu vet jag inte hur det ser ut i Norge, men generellt är jag skeptisk till dylika historier även om det kan ske. Tvivlat grundar sig på som mentalskötare inom både öppen- och slutenvården under många, många år. Det som vet allra minst tycks vara som allra säkrast. Om folk bara kände till att merparten av alla människor som söker hjälp avvisas just för att alltid ha vårdplatser för dom som verkligen behöver.

  Det typiska mönstret är ett ständigt uppdaterad: “jag vill träffa läkaren, jag vill träffa läkaren”. Vad inbillar de sig att en stakarst oerfaren ST-läkare kan göra? Skriva ut en pilla?

  Människor fortsätter springer till läkare vid minsta lila oro som våre de små barn som önskar någon ska ta hand om dom just som små barn utan att själva vilja ändra på något i sin livsföring?

  • “Om folk bara kände till att merparten av alla människor som söker hjälp avvisas just för att alltid ha vårdplatser för dom som verkligen behöver.” Ja, det stämmer i princip. DOCK frihetsberövar de utvalda personer och utsätter dem för olaga frihetsberövande och tvångsmedicinering. Ja, det har hänt två nära vänner så det är ingen hörsägen. En kille blev handbojad av två poliser och körd till psyket för inlåsning för att vårdcentralen hade fått information om att han var elöverkänslig. Han hade dock turen att träffa en vettig överläkare som sade år honom att gå, och uppmanade honom att gå vidare med det han blivit utsatt för. Min nära vän —– hade inte samma tur. Hon var lätt förvirrad efter två svåra lunginflammationer och när hon efter det fick andningsproblem och ringde ambulans, kom de ÅTTA man, höll fast henne och sprutade ner henne så att hon höll på att dö. Sen höll de henne inlåst i flera månader och experimenterade med henne. Vänner fick ut henne med hjälp av en advokat, och sedan har det fifflats med hennes journaler för att dölja vad de gjort bla. falska diagnoser. En motarbetad bonde med en far som tog livet av sig, protesterade tydligen lite för vilt, för han blev också inlåst på psyket. Han lyckades spela in en del av förhören och man hör hur de försöker få det till att han är upprörd. Mannen är kolugn, DE är upprörda. Det finns flera fall…

   • Med all respekt för din väns historia under jag när det skedde? Psykiatrin har förändrats mycket genom åren och borta är psykosavdelningar sedan länge i den bemärkelsen vi tänker dom.

    I dag har vi olika program och korta korta vårdtider. Så fort psykosen klingat av skrivs patienten ut, så att personen kan fortsätta att de ansvar för sitt liv det ansvar alla människor har.

    Sedan är det tydligt mönstret i dylika historier hörsägen. Var finns journalerna?

    • Va fan är det du försvarar här med alla dina inlägg. Du verkar inte veta nånting om svensk sjukvård och psykiatri och skriver en en massa strunt baserad på din fantasier.

      • Eller en fot i verkligheten, Peter!

       Alla leg läkare kan utfärda ett vårdintyg, vilket betyder att du kan tvångsvårdas i högst 24 timmar och leg läkaren som utfärdar vårdintyget skall även se till att patienten förs till en vårdinrättning.

       För att den psykiatriska tvångsvården skall fortgå (utöver de 24 timmarna) måste en annan läkare med specialistkompetens inom psykiatri eller en psykiatriker göra bedömningen om fortsatt vårdbehov är nödvändig: en vårdplan upprättas med kontaktperson osv, osv.

       Om avdelningsläkaren anser att tvångsvården skall förnyas (efter 30 dagar) ansöker avdelningsläkaren detta hos förvaltningsrätten som beslutar om eventuell fortsatt tvångsvård. Patienten kan när som helst överklaga beslutet.

       Sedan Peter: är du tuff mot mig, är jag tuff mot dig.

       Du Peter har ju själv varit intagen på psykiatriskt klinik. Det har du gått ut offentligt med i en intervju hos Henning Witte, som du vet att jag och många andra har sett. I intervjun slår du fast att du dels utgjorde ett hot mot samhällets elit med dina idéer om inplantat eller strålning. Jag har aldrig trott på det där och det vet du.

       Din historia är rätt generell skulle jag säga. Paranoida och eller psykotiska patienter är tämligen narcissistiska och verkligen tror att hela underrättelsetjänster jobbar i skift dygnet runt för att övervaka/gaslighta samhällsfarliga individer. Storhetsvansinne kallar jag det för. Dina kunskaper, analyser eller idéer utgör överhuvudtaget inget hot mot någon, utom för dig själv.

       Genom åren har de paranoida ideérna som patienter alltid förlägger utanför sig själva varierat: KGB, gas, SÄPO, inplantat, strålning eller stay-behind/NATO.

       Det är därför du har ägnat ditt liv åt fysiken och är således det enda du kan kommunicera med andra människor om. Fysik, matematik och stjärnhimlen osv är perfekta saker. Det finns alltid ett svar. Du letar efter det perfekta svaret i dig själv, om dig själv, som du aldrig kommer att finna, för det inte finns – tror jag inte på dig blir jag ett hot – en insider.

      • Jag tycker inte att ditt svar är tufft Erik F. Tvärtom flyr du in i din inlärda roll. Det kräver inget mod.
       Ditt svar kan tolkas som rädsla eftersom det är standardreaktionen inom den profession där reglerna är överinsedda av CIA genom deras inflytande över DSM-manualen.
       Att öppna för att dom som utsatts för cybernetisk teknologi skulle kunna ha rätt däremot kräver mod av en psykiatriker. Deras uppdrag är att i enlighet med DSM tolka såna personer just som du gör. Eftersom det inte finns något fungerande lagskydd mot teknologin fungerar psykiatrin som ett fångstnät.
       Men jag menar inte med det att psykiatriker är medvetna utan dom är specíalister som vet sin plats i systemet.
       Och att jag är nörd kan stämma men jag tror man kan göra nytta med sån kunskap eftersom förvirringen är stor i flera aktuella vetenskapliga och tekniska frågor.
       Men den nördigheten bidrog antagligen också till att man hade allvarligare misstankar mot mig i slutet av 1980-talet.
       Beträffande intervjun så ställde jag upp på andras uppmaning i fullt medvetande att det kommer att användas mot mig. Men jag ville inte fega mig.
       Min kontakt med psykiatrin hade inget med implantat att göra vid det tillfälle du syftar på. Den aspekten var jag dessutom inte ens medveten om då. Jag blev hårdbevakad helt plötsligt enligt regndroppsprincipen (som beskrivs av fd CIAs Robert Baer i See No Evil) dvs man cirkulerar några hundra personer och tom kommer tillbaka med klädombyten efter att ha transporterats runt kvarteret så att samma individer kan återkomma flera gånger i olika kläder.
       Jag fotograferade flera individer som ingick
       Då dyker en man upp med bärbara röntgenaggregat av den typ de har på sjukhus. För att förstöra kamerabilderna antog jag och bytte till den andra trottoaren. Han hade ovanligt gult glas i glasögonen och jag undrade om det var skydd mot strålning. Det finns ju gulaktiga blyglasfönster som skydd mot strålande objekt i fysiksammanhang. Men det kanske var en tillfällighet
       Senare samma dag gjorde jag ngt märkligt och ställde min väska med kameran helt obevakad medan jag gick och handlade. När jag skulle framkalla filmen hade den lösgjorts så att den exponerades.
       Jag visste då inget om att de kunde påverka mig på ngt avancerat vis.

    • Jag har också sån här historia och det gäller mig och vad jag personligen erfarit. På ett av de sista mötena jag var på inom psykiatrin och medans jag emot min vilja hölls inlåst är medelst LPT, så sitter överläkaren framför mig och darrar som ett asplöv medans han frågade mig om ditten och datten. Jag svarade kolugnt på hans frågor som om det vore ett polisförhör. Till slut säger han att jag ska få mediciner för mina nervers skull, och lugna ner mig. Men då fick han höra vem det är som behöver de där pillerna då, ifall de är så bra som det antyds emot nervösa besvär. Detta var 2017 och överläkaren ifråga lär ha annan tjänst nu enligt vad jag hört.

  • Du är och pillar på ett stort problem helt klart, människors övertro till mänskligt hittepå (piller och trollformler), men är det inte läkarkåren själva som säger att två tredjedelar av deras arbete går ut på att få människor att lita på dem? Jo jag har faktiskt för mig det står precis så på nån av deras officiella kanaler

   Knappast inte utan anledning som gör att den som kan sin bibel passar sig för människor med vita kläder

   Falsk rättfärdighet

   Oj råkar stå om pharmacia som lurar folk där med

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *