Tucker Carlson: Den globala ekonomin kan vara i allvarlig fara

publicerad 14 september 2023
Tucker Carlson, sep 2023, eget verk.
Tucker Carlson, sep 2023, eget verk.

I det senaste avsnittet av “Tucker on X” reser Tucker Carlson till Argentina för att få en glimt av hur USA:s framtid kan bli. Han jämför Argentinas ekonomiska utveckling med USA:s och framtiden ser mörk ut även för Europa.

Tucker Carlson:

“För 100 år sedan var Argentina en av de rikaste platserna i världen, med rikliga naturresurser, stora öppna ytor och en välutbildad befolkning. Idag är dock landet i upplösningstillstånd och plågas av höga arbetslöshetsnivåer, historisk fattigdom och förslummade stadskärnor.

Vad har orsakat denna djupgående förändring? Det är enkelt: Argentinas ledare ägnade sig åt årtionden av hänsynslös penningpolitik, de devalverade sin nationella valuta och skapade ohållbara nivåer av hyperinflation.

USA:s ledare har tillbringat detta århundrade med att göra exakt samma sak, och om de inte ändrar kurs snart kan vi gå samma öde till mötes som Argentina.”

ArcanumSkolan 2024

#TuckerCarlson #hyperinflation @TuckerCarlson https://t.co/ooy9hYLNMu

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Sänk blicken och försök se vad som händer just nu i Sverige. Just nu sker samma utveckling i Sverige som artikeln beskriver.

  Sverige var en av de rikaste länderna i världen. Ett välutvecklat välståndssamhälle med en välmående och lycklig homogen befolkning, drivet av ingenjörsvetenskap och tillverkningsindustri, med rikliga naturresurser, en välutbildad befolkning, men nu är Sverige i upplösningstillstånd, plågas av hyperinflation, växande fattigdom och växande förslummade stadskärnor.

  —Stadsmissionens mötesplats tillfälligt stängd: ”Dramatisk ökning av människor i behov av mat”
  https://www.dn.se/sverige/stadsmissionens-motesplats-tillfalligt-stangd-dramatisk-okning-av-manniskor-i-behov-av-mat/
  —Stadsmissionen tar paus på Södermalm – för många fattiga
  https://www.friatider.se/stadsmissionen-stanger-pa-sodermalm-manga-fattiga

  Vad har orsakat denna djupgående förändring? Under Socialdemokraterna 44 års enpartiregim byggde man en parallell makt och parallell system till det då demokratiska systemet. Man kopplade ihop det Socialdemokratiska Parti systemet med media och oligarkin, både i USA och i Sverige. Det spelar inge roll hur rösterna faller i dagens (S)-diktatur, riksdagen och de valda saknar makt, den ligger nu hos det Socialdemokraterna Parti högkvarteret, oligarkin och USA.

  —“Wallenberg och USA styr Sverige”
  https://www.friatider.se/wallenberg-och-usa-styr-sverige
  —EU-politiker: Europa styrs av USA-ledda får
  https://nyheter.swebbtv.se/eu-politiker-europa-styrs-av-usa-ledda-far/
  —USA:s jobb att styra världen?
  https://www.nyhetsbanken.se/2022/12/usas-jobb-att-styra-varlden.html#more

  Samtidigt utvecklas Österlandet dramatisk med Kina och Ryssland som drivkrafter, som BRICS, SCO, RCEP, BRI, osv, men Sverige står utanför, och propagandan är värre än i Tredje Riket. Innevånarna i Sverige missleds svårt och rent groteskt.

  Det känns rent kusligt att vara närvarande i Kina och uppleva dagens utveckling och framsteg när man jämför med förfallet i länder som Sverige och hela ”väst”. Samtidigt går propagandan i ”väst” på absoluta högvarv och ljuger och desinformerar befolkningen, precis som en gång i Tredje Riket.

 • Att jämföra USA:s printande av pengar med andra länders är nog den mest korkade jag hört i sammanhanget på länge!

  USA, IMF, CIA-koordinerade “Operation Condor”, påtvingade neoliberalismen med massprivatiseringar, militärjuntor och inbördeskrig skapade av USA hade ingenting med landets ekonomi att göra va?

  Ordet “imperialism” har blivit som “salafist”. Alla har hört det och tror sig veta vad det är men i själva verket har folk ingen aning om vad det verkligen är och på grund av det kan inte “connect the dots”.

  Som det är idag, efter att Argentina betalat årliga amorteringar och räntor till IMF, finns inget kvar att spendera och av den anledningen finns inget alternativ än att printa ännu mer pengar. Moment 22 som IMF skapat i alla länder man lånat pengar till.

  Argentinas räddning är BRICKS. Efter januari när nya 6 länderna är officiella medlemmar, kommer BRICKS banken med stöd av övriga 10 medlemmar att befria Argentina från IMF och skapa förutsättningar för utveckling och nystart för landet.

  Alla pratar om dollar och USA:s förfall utan att fatta att denna gång har imperialismen bestämt att offra Europa för sin egen vinning och överlevnads skull.

  • Delvis helt rätt Reza men glöm inte att den argentinska eliten ständigt levt över sina tillgångar (dollarbehov) på bekostnad av massan, folket och den nationella ekonomin.

   Håller med om att byte till Brics är bättre. IMF styrs helt av Washington medan Brics motsvarighet bygger på multinationell samverkan.

   • Anledningen att politiker beter sig oansvarigt på USAS bakgård är att USAs CIA äger journalistkåren och bekämpar folkligt inställda politiker som Kirchner med fula metoder.

    • Miljontals flyktingar till Europa på grund av krig USA skapat i Mellanöstern för sina “intressen” som skapat alla getto samhällen, kriminalitet osv osv i hela Europa.

     Kriget i Ukraina med ytterligare 15 miljoner flyktingar och enorma kostnader för alla EU-länder. Ett krig som USA VILL eskalera och dra in resten av Europa i skiten.

     Sprängning av Nord Stream.

     Tyskland, Europas ekonomiska motor, som utan tvekan kommer under närmaste tiden (högst ett år) hamna i värsta depressionen och dra in resten av EU med sig osv osv osv

     Nu har du några ledtrådar att bygga vidare på och skaffa bättre “koll”!

     • Men detta skulle inte fungera om vi inte hade mestadels landsförrädare bland Europas politiker samt offentliga och privata makthavare.

      • Paul Craig Roberts frågade för många år sen initierade amerikaner hur de får Europa att gå med på alla dumheter.
       Svaret var pengar. De mutar sina vasaller. Och om inte det fungerar tar USA till omstörtningar terrorism och politiska mord.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *