Ryskt förband slår ut tysk NATO-stridsvagn bemannad enbart med tyska soldater

publicerad 24 september 2023
- Kristoffer Hell
German Leopard 2A6
Tysk Leopard 2A6

RIA Novosti och Sputnik rapporterar att en rysk spaningsgrupp på uppdrag i republiken Lughansk under lördagen nedkämpade en tysk stridsvagn av typen Leopard 2A6 med fyra besättningsmän – alla tyskar.

När gruppen efter eldöverfallet närmade sig vraket fann de tre av soldaterna ombord döda och den fjärde, föraren, svårt skadad.

De ryska spaningssoldaterna gav honom första hjälpen och föraren sa han och de andra ombord inte var legoknektar utan var tyska reguljära soldater anställda av den tyska försvarsmakten.

Den skadade soldaten förblödde och avled på plats innan spaningsgruppen hunnit arrangera evakuering till ett fältsjukhus, enligt de ryska källorna.

Spaningsgruppens chef:

ArcanumSkolan 2024

“Mekanikern sade om och om igen att han inte var en legosoldat utan Bundeswehrsoldat och att han och resten av besättningen var medlemmar i samma förband i den tyska armén”.

Incidenten betyder, om uppgifterna är korrekta, att ett NATO-land har attackerat Ryssland. Moskva har tidigare varnat för att Ryssland kommer att höja nivån på sitt militära engagemang om det framkommer att NATO som allians angriper Ryssland.

 


Referenser

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Glöm inte detta uttalande från Tyskland i januari 2023:

  Annalena Baerbock från Tysklands miljöparti sa under en debatt i Europarådets (PACE) parlamentariska församling på tisdagen att: “…den viktigaste och avgörande delen är att vi gör det tillsammans och att vi inte skyller på varandra i Europa, eftersom vi utkämpar ett krig mot Ryssland…”

  Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock: Tyskland är i krig med Ryssland
  https://newsvoice.se/2023/01/tysklands-utrikesminister-annalena-baerbock/

 • Herre Du milde,stämmer det (och inget förvånar nu) så är handsken kastad. Men som det sägs, man ska inte avbryta dårar i deras misstag, för då får man inter reda på vem de är, vad de vill, vad de tänker göra, med vilka medel, ooch vem som styr dom

 • Besättningen var knappast Bundeswehr utan tyska legosoldater! Vad jag läst så är det ganska dåligt betalt att vara legosoldat i Ukraina? Enligt uppgift ca 3000 euro och till på det mat om det finns och i bästa fall någonstans att sova. Möjligen får västerländska legos mer betalt. Oavsett vilket så är det galenskap att åka till fronten i Ukraina men troligtvis så har de gått på MSM-propagandan om att Ukraina vinner.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *