Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Ryskt förband slår ut tysk NATO-stridsvagn bemannad enbart med tyska soldater

publicerad 24 september 2023
- Kristoffer Hell
German Leopard 2A6
Tysk Leopard 2A6

RIA Novosti och Sputnik rapporterar att en rysk spaningsgrupp på uppdrag i republiken Lughansk under lördagen nedkämpade en tysk stridsvagn av typen Leopard 2A6 med fyra besättningsmän – alla tyskar.

När gruppen efter eldöverfallet närmade sig vraket fann de tre av soldaterna ombord döda och den fjärde, föraren, svårt skadad.

De ryska spaningssoldaterna gav honom första hjälpen och föraren sa han och de andra ombord inte var legoknektar utan var tyska reguljära soldater anställda av den tyska försvarsmakten.

Den skadade soldaten förblödde och avled på plats innan spaningsgruppen hunnit arrangera evakuering till ett fältsjukhus, enligt de ryska källorna.

Spaningsgruppens chef:

“Mekanikern sade om och om igen att han inte var en legosoldat utan Bundeswehrsoldat och att han och resten av besättningen var medlemmar i samma förband i den tyska armén”.

Incidenten betyder, om uppgifterna är korrekta, att ett NATO-land har attackerat Ryssland. Moskva har tidigare varnat för att Ryssland kommer att höja nivån på sitt militära engagemang om det framkommer att NATO som allians angriper Ryssland.

 


Referenser


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq