Washington ger upp ukrainsk seger på slagfältet – sätter istället hoppet till rysk statskupp

publicerad 7 september 2023
- av Kristoffer Hell
Dags för en Maidan-kupp i Moskva?

Det var en intervju den 4 september den tidigare vapeninspektören och marinkårsmajoren Scott Ritter redogjorde för taktikomläggningen i kriget i Ukraina.

Väst sägs ha gett upp hoppet om den militära offensiv mot ryska försvarsställningar som inleddes den 4 juni 2023.

Istället satsar Washington på att använda Ukraina som ombud för attacker med drönare och dödspatruller mot civila djupt inne på ryskt territorium, i hopp om att provocera fram en statskupp i Moskva.

Utfallet vid ett eventuellt ryskt maktskifte (hur osannolikt det än är) riskerar dock att bli en kalldusch för Väst.

Ryssland har nämligen inga vänsterliberala västpolitiker kvar. Det högljuda fåtal som tidigare existerade har enligt uppgift flytt landet och vem som än skulle komma efter förväntas vara betydligt mer hårdför än Rysslands nuvarande president Vladimir Putin, som hittills uppvisat en anmärkningsvärd återhållsamhet under den militära interventionen i Ukraina.

Samtidigt leder Zelenskyregimens allt desperatare försök att hålla skenet av en ännu pågående offensiv uppe, till att nästan alla frontavsnitt utom den vid Kherson, där Kiev lagt fokus, dräneras på hårdvara och soldater.

Åderlåtningen av andra frontavsnitt passar förmodligen Moskva bra, om eller när Ryssland väljer att en gång för alla sätta punkt för Västs krigsmånglade på ett stycke Europa fortfarande känt som Ukraina.

Scott Ritter 4 september 2023


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Sanningens minut närmar sig för den svenska Eliten (Arsenalsgatan 8C resp
  Sveavägen 68), alltså de som runt åren 1998 ställde sig på fel sida om historien, när man inbillade sig att the Anglo-Zionists skulle leda klotets framgångsrika seger mot en världskommunism, egentligen en total monopolkapitalism ägd av ett fåtal, som i toppen är styrd av judiska storbanker. Även av vissa svenska intressen, som exempelvis sköter telekom-underrättelsetjänsten, vars betydelse inte får underskattas i den moderna krigsföringen och där står för 80 procent av kostnaderna. “Militär kinetisk energi” är endast c a 5 procent (ReF: Carl Norberg).
  “Lögnens Imperium” kommer strax falla för sina egna lögner, arrogans och filosofiska materialism. “Folket” har inget vetat, men likväl har dom fogligt röstat i linje med monopolmedias propaganda: Multi-kulti-vansinnet, Klimat-trams, Plandemi, etc.
  Hösten kommer bli mycket intressant. Räfst och rättarting står ju för dörren, liksom självbilds-revision hos stor del av fotfolket. Visst blev ni grundlurade, men lögner kan genomskådas.

  • Med brist på marksoldater, vapen. material och industriella resurser, återstår skrämmde i stort endast nukleära alternativ om väst ska nå sitt mål.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *