Iran förnekar inblandning i Hamas-attacken mot Irsael

publicerad 9 oktober 2023
Gaza bombas av israel den 9:e oktober 2023. Privat bild
Gaza bombas av Israel den 9:e oktober 2023. Privat bild

Irans sändebud i FN sa på söndagen att Teheran inte var inblandat i Hamas-attacken i södra Israel i lördags, en attack som nu har startat ett krig mellan staterna.

“Vi står fast vid vårt orubbliga stöd för Palestina, men vi är inte inblandade i Palestinas svar, eftersom det endast vidtas av Palestina självt”, sa Irans FN-delegation.

Sändebudet uppgav också att:

“De åtgärder som vidtagits av Palestina utgör ett helt legitimt försvar mot sju decennier av förtryckande ockupation och avskyvärda brott begångna av den illegitima sionistiska regimen”.

“De försöker rättfärdiga sitt misslyckande och tillskriva det Irans underrättelsetjänst”.

Reuters:

“Hamas angrepp på lördagen, det största intrånget i Israel på årtionden, sammanföll med USA-stödda försök att driva Saudiarabien mot att normalisera förbindelserna med Israel i utbyte mot ett försvarsavtal mellan Washington och Riyadh, ett försök som skulle bromsa kungadömets närmande till Teheran.”


Källa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Bara 2 dagar innan inträffade en drönarattack mot en militärakademi i den syriska staden Homs och dödade ca 150 personer, bland de över 90 kvinnor och barn, familjer till studenter i avslutningsceremonin.
    https://www.youtube.com/watch?v=NRPRTlbQDVU

    Turkiet började “sin kamp” på storskalig nivå bara några dagar tidigare runt och kring samma område mot kurderna.

    Syrier kräver hämnd och Syrien planerar en storskalig offensiv, i skrivande stund, runt och kring områden där USA ockuperar och har herravälde på luft och marken.

    ISIS grupper är nu välutrustade och vältränade mer än nånsin och intensifierat sina grilla attacker markant senaste tiden, också runt och kring samma område.

    Och nu Gaza och Israel och snart även Libanon i Krig!

    Jesuiterna jobbar dygnet runt just nu!

  • den dag när de flesta på planeten Jorden har kontroll över sina emotioner finns där inga krig. Sök det enkla, där finns svaret.
    Ta t.ex. de politiska “begreppen” Höger vs Vänster och definiera dem resp.!
    Hur definierar man en emotion medelst en lokalisering i förhållande till ett föremål? Vänd dig 180 ggr om och allt blir tvärtom.
    Politik är emotioner och detta fallet är det hårfint samma sak för båda.
    “Höger” = Hat, och “Vänster” = Hat med ett spår av rädsla in i det.
    Konservatism är ett tillstånd av försiktig rörelse.

  • Självklart var de varse attacken. Hamas startades och finansierades av isrel. Hur det är nu vet jag inte. Ev har de brutit med terrorstaten. Däremot har Hizbolla aldrig varit det, involverat med usrel. Jo isrel o även washington/city var medvetna om attacken, att tro något annat är att för sig själv förneka verkligheten. Den gruppen har alltid satt igång falseflags, och ljugit om historien, för att skaffa sig sina ‘anledningar’ att attackera omvärlden, dolt el öppet

  • Det är väldigt svårt att tro att Israel plötsligt skulle kunna svärmas så här utan någon som helst medvetenhet. Bekvämt, särskilt med tanke på statusen för den ukrainska teaterproduktionen med USA och västerländska nationer uttömda på vapen och ammunition.

    Ser ut som ett upplägg för det senaste världskriget som tar form?!
    Kaoset före ordning på alla fronter för att inleda den förberedda lösningen. Det händer ingenting som inte är planerat.

    Covid-kortet kommer inte att fungera igen så de måste starta detta WWIII för 2025. Efter presidentvalet den 4 november kommer Trump inte att vara tillbaka! Det händer ingenting som inte är planerat. Det nya Bankstadiet håller redan på att inrättas, efter förstörelsen av Europa och USA.

  • Nelson Mandela förklarade Sydafrikas ståndpunkt bra:

    “Om man måste hänvisa till någon av parterna som en terroriststat, kan man hänvisa till den israeliska regeringen, eftersom de är människorna som slaktar försvarslösa och oskyldiga araber i de ockuperade [palestinska] områdena, och vi betraktar inte det är acceptabelt.” (1990) – Nelson Mandela

    Jag håller med!
    och-

    “Att kalla folkmord som självförsvar kan vara läroboksdiplomati. Att döda oskyldiga för att behålla kontrollen är ett terrorhyckleri.” ― Abhijit Naskar

    “Du kan inte ha ockupation och mänskliga rättigheter.” – Christopher Hitchens

  • Jag anser det är uppenbart att Israels säkerhetstjänst visste om detta. De högre upp lät det hända. Varför?

    • Benjamin Nethayahu har startat krig inför varje omval eller för att förstärka sin position. När Israel började attachera moskéerna fanns det ingen tvivel för mig att han skulle göra det igen och blev förvånad över att det tog så lång tid innan det startade.

      • Netanyahu kan bara undvika fängelse för korruption genom vara premiärminister enligt de mystiska lagar man tillämpar i Israel då en sittande statschef tydligen inte kan åtalas och dömas? Att han nu förklarar krig är ju bara för att öka sin popularitet bland de ultraortodoxa och sionisterna inför valet. Helst vill han väl ställa in valen för gott och sitta till döddagar om han får sin vilja igenom.

      • Det här “kriget” är drivet av Isarels regering! Vi bör skilja mellan den högerorienterade israeliska regeringens politik och övertygelserna hos enskilda israeler som inte har mer kontroll över sin regering än vi.

        Vi har fått en daglig diet av israeliska övergrepp mot -https://www.henrymakow.com/#:~:text=Vi%20har%20f%C3%A5tt%20en%20daglig%20diet%20av%20israeliska%20%C3%B6vergrepp%20mot%20palestinierna

      • jag instämmer i att Israels nuvarande regering troligen är helt invigd. Det är inte första gången de driver ett avancerat dubbelspel heller. Men Icke’s bakgrund är samma aristokratiska elit som ligger bakom hela Israel-projektet tillsammans med att de även ligger bakom nazismen. Allt detta från starten.
        Och den oligarkin Icke härrör från lät Venedigs oligarkiska system transplanteras till England och sen USA.
        Deras nu härskande nätverk beter sig som Venedigs motsvarande eliter betedde sig.
        De undvek intern splittring längre än någon annan tidigare elit.
        De underordnade sig oligarkins kollektiva intressen.
        Dagens oligarki som förtrycker en hel värld visar heller inga tydliga tecken på splittring.
        Och mindre känt är att de också organiserade Malteserriddarna som en dold övre maktnivå över de judiska penningutlånarna.
        De framträdde offentligt som kritiker mot de senare men var i verkligheten deras överordnade.
        Icke tjänar i samma tradition vare sig han inser det själv eller inte.
        När vi tycks gå mot tredje världskriget bör det ligga i alla fredsvänners intresse att inte låta den anglosaxiska delen komma undan och inte nöja oss med enkla tolkningar.
        För då fortsätter utvecklingen i tangentens riktning.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *