Israel-och Hamasterror: En första reaktion på hur politiker och media hanterar terrorkriget

publicerad 13 oktober 2023
Gaza i oktober 2023 efter Israelisk terrorbombning.
Gaza i oktober 2023 efter Israelisk terrorbombning

ANALYS. Att läsa den svenska pressens nästan hundraprocentiga försvar av israelisk statsterrorism, och fördömande av Hamas vidriga terrorbrott, påminner en hel del om att läsa den ryska statspressen under yran av de ryska terrorattackerna mot Ukraina sedan hösten förra året. Eller som rysk propaganda uttryckte det: “självförsvar” mot “terrorister” ledda från Kiev.

Text: Andi Olluri, läs fler artiklar av författaren

Efter att ukrainska celler genomförde angrepp mot Ryssland inuti antingen ockuperat ukrainskt territorium, eller i själva Ryssland, eller terrordåd mot ryssar inuti Ryssland, har Kreml tvingats till “självförsvar” mot ukrainska “terrorister” som “angriper Ryssland”, genom att bombardera Ukraina, inklusive genom angrepp på ukrainsk civil infrastruktur.

Således förklarade statspropagandister att man behövde kapa Kievs “elektricitet”, “förinta kommandocenter”, “förinta kritisk infrastruktur” och “Ukrainas energisystem” (Dumarepresentanten Andrey Gurulyov).

“Kritikerna” manade till försiktighet och taktisk diskussion, men inte desto mindre var även de som “tycker synd om alla på båda sidor” överens om att ledarna i Ryssland “blivit tvingade” och “inte har några alternativ” till att bomba Ukraina som svar på deras terrordåd mot Ryssland.

“De vill förstöra oss, och vi tvingas reagera på det” (programledaren Olga Skabejeva).1 Man var särskilt upprörd över att ryska underrättelsemyndigheter “begick ett stort misstag”, och lät “terrorattacker” mot Ryssland ske, “omedvetna om hur långt fienden framskridit”. “Mitt framför ögonen på oss grasserar global terrorism fritt” med hjälp “av amerikanerna” och “hela den satanistiska, västerländska maskinen” (ledande ideologen Vladimir Solovjov).2

Aldrig kan det triviala konceptet att den som slår tillbaka mot en angripare eller ockupant inte kan “attackera” angriparen, och att angriparen inte kan “försvara sig” mot den angripna, förekomma i ryska propagandisters tankar. Det finns bland ryska ideologer inga försök att förstå och rationellt behandla orsakerna till ukrainska “attacker” mot Ryssland. Detsamma gäller deras kloner i Sverige och hysterin om händelserna i Israel-Hamas-kriget.

Däremot bör man påpeka att det i rysk mainstream-media förekommer faktiska kritiker av ryska angrepp, och analys av ukrainska motreaktioner som går utöver nivån av ett skrikande och hysteriskt dagisbarn, som förklarar att Ukrainas våldsamma och terroristiska motreaktioner orsakats av att Ukrainas “gränser blir kränkta … Problemet är att internationell lag kränks och att den territoriella integriteten angrips” av Ryssland, och ukrainarna “är fyllda av hat – för de är detta ett patriotiskt krig” och kan lösas genom att angriparen avbryter angreppet, som kommentatorn Alexander Sujtin noterade i rysk national-TV.3

Kort sagt: det finns ingen Sujtin i den svenska störtfloden av raseri om Operation al-Aqsa-stormning, och Israels Operation Järnsvärd, alltså Israel-Hamas-kriget som inleddes förra veckan. Låt oss ta en titt.

Pressen mobiliseras

Fördömandet i västerländsk press av Hamas terrorism är nobelt, rättmätigt och står på fast mark – eller rättare sagt hade stått på fast mark, ifall det inte vore för det svindlande hyckleriet bakom det, de antaganden som förblir outsagda, och de frågor som förblir obesvarade.

Först och främst, kan Israel “inte hävda” rätten till självförsvar mot “det folk de förtrycker och det land [Palestina] Israel koloniserar”, som FN:s särskilda kommissionär för Palestinfrågor Francesca Albanese tydligt påpekade.

De kan inte hävda att de försvarar sig mot palestinska attacker, hur hemska dessa än må vara, på precis samma sätt som Ryssland inte kan göra det när de bombarderar Kiev till följd av att Ukraina genomför drönarattacker mot Ryssland, terrordåd i Sankt Petersburg och Moskva, brutala bombardemang mot Donbass som dödar tusentals civila (utan någon reaktion i Väst).

Vi har inga som helst problem att förstå logiken när det angår officiella Fiender – om oss själva och våra partner är en annan femma, däremot.4

Ifall Palestina säger att de har rätt att genomföra attacker och terrordåd mot Israel, lär västerlänningar endast rygga tillbaka i avsky.

Inte desto mindre nickar vi entusiastiskt när Israel gör samma anspråk, vilket är ett anspråk med ännu mindre fog, eftersom Israel trots allt är angriparen, den militära ockupanten som genomför aggression i form av ständiga attacker mot det ockuperade Palestina – inte tvärtom.

Det är klart förstått inom internationell lag och praxis att illegal ockupation får, och till och med bör, bekämpas, och att militärockupanten inte kan åberopa självförsvar – åtminstone anser 100% av agendasättande västerländsk media, västerländska stater och intellektuella det i fallet Ukraina.

Hur bör vi betrakta fallet Palestina/Israel isåfall?

Lyckligtvis släppte FN:s tillsatta särskilda kommitté för Palestina/Israel, en månad innan Israel-Hamas-kriget utbröt, den mest detaljerade juridiska rapporten någonsin (700 fotnoter på dryga 100 sidor). Det hade nog varit användbart att ta en titt på vad den sade för att avgöra rätt och fel i frågan, men dess slutsatser saknade tyvärr propagandavärde, och förblir därför än idag orapporterade i svensk och övrig västerländsk press.

Den fann att Israels mordiska cirka 60 år långa ockupation av Palestina var “illegal” ur flera “tydliga avseenden under internationella lag”, och krävde “omedelbar, ovillkorlig och total avlägsning av Israels militära styrkor” från Palestina, att man “avlägsnar koloniala bosättare”, att Israels ovillkorliga kapitulering av ockupationen “inte kan förhandlas undan”, och därför är retorik om att Israel “försvarar” sig mot palestinska “angrepp” inte mycket mer än vulgär propaganda, en ren oxymoron. FN-studien avslutade med att tydliggöra, att

Fullskaliga och adekvata skadestånd bör utdelas till palestinska individer, företag och entiteter för att ha skadats i generationer av Israels annektering av mark och egendom, förstörelse av hem, plundring av naturresurser, förnekandet av [palestiniernas] rätt att återvända hem, och andra brott mot mänskligheten orkestrerade i enlighet med koloniala och ockuperande avsikter hos en illegal ockupant.5

Annorlunda lät det däremot i det mäktiga västerländska indoktrineringssystemet, som omedelbart gick till angriparens försvar, per praxis.6

Olikt Palestina, fick ockupanten, “Mellanösterns enda demokrati”, “all rätt att försvara sig mot våldet”, särskilt i och med att deras “mål är att slå ut ledare och fotsoldater inom Hamas”, som Expressen hävdade.7

Tidningen gick därmed bortom till och med vad israelisk militärpropaganda påstod genom att strunta i att rapportera vad den israeliska Arméns (IDF) officiella målsättning med Mariupol-style bombardemangen mot Gaza var. Nämligen, “förstörelse snarare än träffsäkerhet” mot Hamas istället för civila (IDF:s talesman Daniel Hagari)8, såsom illustrerat genom att Israel på två-tre dagar bombade 22 700 hem, 10 sjukhus, 48 skolor och universitet, ambulanser, flyktingläger (såsom Shatilägret) samt annan civil infrastruktur.9

Samma ledare i Expressen noterade förresten att “vissa debattörer försökt likställa dessa illdåd med ukrainarnas heroiska försvarskrig. Det är rent barockt”. Expressen presenterar förstås inga exempel på de personer som jämställt Hamas “illdåd” med ukrainskt motstånd till rysk aggression, eftersom dessa snarare hyllat palestinskt motstånd mot den israeliska ockupationen, inte Hamas terrordåd.

Poängen är tydlig och enkel att förstå, men dessa banal tankegångar förblir psykologiskt otänkbara bland välutbildade svenskar, som likt sina ryska och belarusiska kloner blir ursinniga över minsta tecken på att Ukraina skulle våga visa motstånd, vilket är att likställa med “illdåd” mot ockupanten Ryssland.

Detsamma må sägas om den noggrant orkestrerade hysterin kring påstådda svenska hyllare av Hamas, oftast lågutbildade invandrararber runtom i Sverige, som orsakade psykologisk kortslutning hos välutbildade reportrar och politiker (för många för att citera) när folk firade att belägringen och isoleringen av gaza “äntligen öppnats”, “vi är absolut emot våldet och dödandet och så vidare, men om inte diplomatiska medel räcker – vad ska folket göra”? “Parallellt med Ukraina, har de rätt att försvara sitt land, och alla hyllar dem [ukrainarna] och vapen kommer in från hela världen”.

Det skiljer sig från situationen i Palestina, där invånarna fått se sin angripare beväpnad till tänderna av Väst “i sjuttiofem år”.

Dessa barnsligt enkla koncept som begrips utan problem av busschaufförer, städare, arbetslösa och rörmokare förblir däremot alltför exotiska och komplexa för att diskuters med TV4-reportern på plats i Rosengård, eller svenska intellektuella och elitpolitiker över lag.10

Det fanns mig veterligen inga utskällningar mot de som dagligen hyllar eller urskuldar Israels brott; allt annat vore anmärkningsvärt.

Israels regeringsministrar deklarerade öppet från första början att man skulle utföra massiva krigsbrott och “vara brutala” (rasisten och finansministern Bezalel Smotrich) mot palestinska civila, “djur”, genom att belägra Gaza och vägra släppa in de resurser Israel stulit11 från Palestina (krigsförbrytaren och försvarsminister Yoav Gallant) och jämna Gaza med marken till följd av att offret slog tillbaka.

Israels ledande människorättsorganisation, B’Tselem, påpekade därför att “israeliska ministrar som nu förespråkar att man dödar, förintar, krossar och till och med svälter Gazaborna verkar ha glömt att detta redan varit vad isrealisk politik går ut på”. Andra slutsatser drogs här hemma, däremot.

Faktum är att skalan och brutaliteten av ockupantens terrorism, och Västs stöd för den, når chokerande, men också förväntade, proportioner. IDF:s officiella målsättning – att kollektivt bestraffa den angripna och ockuperade palestinska befolkningen, “förstörelse snarare än pricksäkerhet”, alltså krigsbrott enligt internationell lag – fick snabbt önskad effekt.

11:e oktober rapporterade Röda Korset att Gazas sjukhus förvandlats till bråte och “kyrkogårdar”, överfyllda med döende civila utan mediciner eller helt enkelt sönderbombade.

FN noterade att vattenverk åt hälften av Gazas invånare sprängts av västerländskt försedda israelisk missiler (Röda Korset informerade att tre av fem vattenverk sprängts), som använts för att avsiktligen maximera “förstörelse snarare än pricksäkerhet” mot civila, och dödat fler än 1500 palistinier på några få dagar.

FN:s humanitära representanter “alarmerades” samtidigt över den israeliska belägringen som utgör tydliga krigsbrott mot oskyldiga civila (UNICEF). 12:e oktober beräknade FN att 650.000 Gazabor riskerade liv och hälsa till följd av Israels skapade vattenbrist. Dessa massakrer och storskaliga terrorbrott möttes av antingen urskuldande eller försvar här hemma, som var viktigare att publicera än internationella myndigheters varningar, i typisk stil.12

Internationella reportrar på plats kunde dessutom notera: “På endast fyra dagar har Gazas landskap dramatiskt transformerats” till “dystopiska och apokalyptiska”13 scener som påminner om de från Mariupol eller delar av Nagasaki, till följd av Israels “omfattande, systematiska bombardemang mot Gazas civila infrastruktur” i vilket hem, moskéer, sjukhus, skolor och så vidare “fullständigt jämnas med marken”.

Detta utgör Israels mest intensiva terrorbombardemang mot Palestinas civila befolkning i historia. 12:e oktober rapporterades att hälften av alla dödade palestinier (1 500, kvällstid 12:e oktober) under ockupanten Israels terrorbombardemang var barn (åtminstone 400 dödsfall) och kvinnor.14

Gazas myndigheter varnade att Gaza förvandlades till “en massgrav” med “överfulla bårhus” av “förintade hela familjer” från israeliska bombardemang. Den Fria världens respons har varit, som bekant, att beväpna Israel och häva bistånd till den ockuperade befolkningens skolor, sjukhus och krisstöd åt flyktingar.

Den 12:e oktober förklarade IDF att man släppt 4 000 ton bombardemang på Gaza, Det inkluderade vit fosfor, ungefär 100 bomber, mot al-Karama-distriktet, vilket resulterade i ännu en massakrer mot civilbefolkningen: “Folk befann sig inuti sina hem när [fosfor]bomberna hysteriskt föll ned över området.

Det förvandlade kvarteret till ett enda stort eldklot. Inga kvinnor, inga barn, inga män hann undan” (Middle East Eye). FN:s Francesca Albanese anmärkte att “en ansenlig andel av den palestinska befolkningen i Gaza förintas [is being wiped off]. Det är inte särskilt annorlunda från vad som skett tidigare … men nu sker det med ökad intensitet”.15

När officiella Fiender begår brott är det terrorism; när vi och våra kumpander begår brott är det kontraterrorism.

Detta sker utan att någon bland västerländska eliter höjer ett ögonbryn i vår kultur av terrorism. Eller rättare sagt: det väcker reaktioner, nämligen prisande och helhjärtat stöd åt terrorism på massiv skala.

Således förklarade alla europeiska, inklusive svenska, ledare sitt stöd för israelisk terror, och omedelbart skickade USA och Tyskland, samt framöver ytterligare länder, militärt stöd till ockupanten Israel som belöning för dess krigsbrott mot den palestinska civilbefolkningen.16

Amerikanska politiker förklarade att palestinierna “måste förintas” (Senator Marco Rubio), “Vi befinner oss i ett religiöst krig. Jag står med Israel. Gör vad fan ni vill för att försvara er. Jämna platsen [Gaza] med marken”, sa enator Lindsey Graham.

Presidentkandidat Nikki Haley: “Mitt budskap till premiärminister Benjamin Netanyahu är: Gör slut på dem. Gör slut på dem” ), varpå israeliska parlamentariker krävde att man utplånade Gaza med “Domedagsvapen! … skjuta mäktiga missiler utan begräsningar”, inklusive kärnvapnet “Jericho-missiler! … Inte endast nivellera ett kvarter.

Krossa och jämna Gaza utan nåd! Utan nåd!” Ifall någon kan finna samma typ av ryska krav på utrotning av den civila populationen i Ukraina, inklusive genom användandet av kärnvapen, vill jag gärna se det.17

Vår egen och deras terrorism

Den nuvarande krisen i Palestina/Israel ställer oss inför seriösa moraliska frågor. Den första är frågan den om rätt till självförsvar, den andra om val av respons.

Väst är unisont enig om att “Israel” har “all rätt att försvara sig, inklusive med militära medel” (DN)18, och har inte endast “rätten att försvara sig utan också plikten att försvara sig” (Joe Biden i sitt tal från 10:e oktober).

“En demokratisk stat, som den israeliska, har inte bara rätten att svara på terroraktioner. Det är dess skydlighet”,19 som DN:s analytiker beskrev regionens “apartheidstat” (som Amnesty International, HRW, FN, Harvards juristutredning av apartheid i Israel beskrev ockupationsmakten i sina respektive rapporter, okända i Sverige), vars brutalitet mot palestinier innefattar element som “inte utövades ens i Sydafrika” mot den svarta befolkningen.

Som FN:s utredare Michael Lynk noterade i sin FN-rapport om israeliskt fötryck, och som konstant genomför aggression i form av bombardemang mot Syrien, Palestina och Gaza, ockuperar delar av Jemen, och så vidare.20

I kontrast har Palestina, som trots allt är den ockuperade och angripna parten, ingen rätt att försvara sig mot den illegala ockupanten, och åtnjuter inte tiotals miljarder dollar/euro i form av västerländska vapen, trots att de oavlåtligen utsätts för “krigsbrott och brott mot mänskligheten” och “oprovocerade militära offensiver” samt “brott mot mänskligheten i form av aprtheid”, som 200 ledande internationella människorätts- och juristorganisatioenr förklarade i ett gemensamt brev till Internationella Brottmålsdomstolen, som förstås ignorerades i Väst.21

Således fanns det ingen anledning att sanktionera ockupanten Israel, och beväpna Palestina, när Israel i en paroxysm av aggression i maj 2021 bombarderade Gaza, och dödade fler än 300 palestinier, 100 barn, och sprängde nästan 1000 hem, 60 skolor och orsakade en kvarts miljard dollar i skador mot civil infrastruktur.22 Eller i augusti 2022, då Israel genomförde ännu en oprovocerad, “förebyggande” aggressionsattack mot Gaza, i vilket 50 palestinier, 17 barn dog, och fler än 1 000 byggnader förstördes, vilket mellanösternpressen beskrev som en “Orgie av våld”.23

Eller i sommaren 2023, då Israel invaderade flyktinglägret Jenin två gånger och med Apache-attackhelikoptrar, pansarvagnar och drönare kallblodigt dödade samt skadade fler än 200 palestinier, varav de flesta var civila och barn, samt avsiktligen förstörde sjukvårdsinfrastruktur – i enlighet med det faktum att den absolut överväldigande mängden dödade i Palestina/Israel-konflikten är de ockuperade och angripna Palestinierna. Man kan nämna fler fall i oändlighet, men det hade inte resulterat i mycket mer än att sparka in vidöppna dörrar.24 

Visst: svenska kommentatorer förklarade att händelserna i Israel-Hamas-kriget var “det värsta som hänt under de senaste decennierna i Mellanöstern … vidrig folkrättsförbrytelse, ett krigsbrott … Det är ren terrorism kan man säga”.

Men de pratade inte om de angrepp det ockuperade folket utsätts, och utsatts, för av en brutal militär ockupant, liksom rysk propaganda har mage att hävda att de tusentals civila i Donbas som bombats i bitar av Kiev är “det värsta som hänt” Ukraina “under de senaste decennierna”, inte de många fler ukrainare som utraderats av den ryska aggressionen.25

Istället var västerländsk press antingen tyst eller stödjande av att aggressorn attackerade den angripne, medan Väst skickade helhjärtat diplomatiskt och militärt stöd till Israel, under deras pågående illegala ockupation och mördande av tusentals palestinier under flera intervaller i Hamas-style terrordåd mot palestinierna.

Vad detta avslöjar är att 100% av de västerländska reaktionerna till Israels Operation Järnsvärd, och Hamas terrordåd, inte möjligtvis kan bero på att man principiellt är emot terrordåd och aggression mot civila, och att vårt stöd för Israels “rätt till självförsvar” är pur hyckleri, komplett förljugenhet, med precis lika liten trovärdighet som om ifall Minsk idag gick ut och krävde att Palestina förbehåller rätten till att försvara sig mot en illegal och brutal ockupant, medan Belarus samtidigt stödjer Rysslands attack och ockupation av Ukraina.

På motsvarande vis förklarade den svenska regeringen i en presskonferens att “Det är orimligt att svenska skattepengar riskerar att gå till sådana som kanske inte direkt utför terror, utan sådana som legitimerar terror”, och beklagade sig över “en palestinsk stat som inte tydligt tagit avstånd från fruktansvärda terrorhandlingar”.

Svenska pressens, intellektuellas, och statens försvar av ockupantens “fruktansvärda terrorhandlingar”, och att våra skattepengar går till ockupanten och angriparen – den israeliska vapenindustrin och finansiering av illegala israeliska bosättningar – är däremot fullt rimligt.

Cynismen är ganska spektakulär, men kan förstås inte uppfattas i en djupt indoktrinerad kultur som vår.26

I ännu en propagandakupp som är tagen direkt ur Kremls Politbyrå, lyckades krigsbrotten ockupanten Israel utför skyllas på den angripne, palestinierna.

Således skrev media unisont att Hamas “väljer själv att använda vanliga palestinier som mänskliga sköldar i den tätbefolkade miljonstaden” under belägring, och uppmanar Israel till att de “besegrar” palestinskt motstånd.

“Det är fullt legitimt att Israel använder militära medel i den strävan” (DN),27 och “Israel slår tillbaka, som landet alltid har försvarat sig” (Sydsvenskan),28 vad internationell lag och motstridande auktoritativa uttalanden från de högsta internationella samfunden än må säga.

“Vanliga palestinier i Gaza” kommer “drabbas hårt” på grund av “Hamas”, som får stå ansvariga för Israel förutsägbara “respons”.29 “Gazaremsans två miljoner invånare kommer tvingas uppleva misär på en helt ny nivå”, förklarade ETC. “Det kan de tacka fascistiska, antisemitiska, grymma Hamas för”.30

Annorlunda lät det när Amnesty International i augusti 2022 publicerade en rapport i vilken de beskyllde Ukrainas Armé för att placera militära tillgångar intill civila mål, varpå ryssarna bombade dessa.

Rapporten utlöste en kanonad av bokstavligen tusentals svenska och västerländska helvetiskt ursinniga texter i vilka “ryssvänliga” Amnesty International anklagades för att urskulda “Putins krigsmaskin” och “lägga skulden på offret”. Svenska tidningar mättades med klagomål om att “Amnesty undergräver sin egen trovärdighet”, “Angripare och angripen ses som lika klandervärdiga”, och “det finns inget utrymme för någon sorts kålsupardoktrin”.31

“Vill Amnesty att Ukraina kapitulerar för Ryssland?” – organisationen “beter sig arrogant” och talar för att “Ukraina ska kapitulera sig”.32

Vad denna episod illustrerar är att den enda princip som gäller för välutbildade intellektuella är den som säger att tillämpa moralismer endast när det tjänar ett statens propagandasyften.

Betrakta, på motsvarande vis, västerländska ledares selektiva predikningar om kollektiv bestraffning mot civila, belägring (ett krigsbrott). Således deklarerade EU:s sekreterare Ursula von der Leyen att “Israel har rätten att försvara sig – idag och under dagarna framöver.

EU står sida vid sida med Israel”, efter att Israel inledde sin fullskaliga belägring och blockering av vatten, el och andra förnödenheter till Gaza. Det hann inte gå ens ett år innan hon genomförde sin magiska omvändning från att fördöma Rysslands “attacker mot civil infrastruktur, särskilt elektricitet, vilka utgör krigsbrott.

Att förneka män, kvinnor och barn vatten, elektricitet och värme … utgör ren terror”. Orwell hade svimmat.33

Den andra frågan – om korrekt respons till terror – förtjänar också reflektion

Om vi helt och hållet frånser allt ovanstående, och utan vidare accepterar västerländskt konsensus som säger att Israel har rätt att begå krigsbrott mot den ockuperade civilbefolkningen när den attackerar ockupanten, bör vi per simpel logik anta att andra har samma rätt att agera likadant.

Om jag har rätt att göra X, har du också rätt att göra X – en grundläggande moralisk truism.

Anpassat till befolkningsmängd utefter det konservativt beräknade dödsantalet i Gaza, har Palestina haft rätt att attackera Israel vid de otaligt många gånger Israel genomfört oprovocerade illegala angrepp mot Palestina, och döda ungefär 10 000 israeler vid varje tillfälle, till öronbedövande västerländska applåder.

Detsamma må sägas om andra länder som utstår brutal aggression, såsom Jemen, som sedan 2015 attackeras och ockuperas av en koalition bestående av Väst, inklusive Sverige, och Gulfstaterna, där ungefär 0.5-1.5 miljoner jemeniter (cirka 4% av befolkningen) dödats i ett brutalt krig av ohöljd aggression och ockupation.

Således har Jemen, enligt västerländska mediers och politikers logik, fullständig rätt till att bombardera och jämna Stockholm med marken och förinta 315 000 svenskar, Washington och förinta 10 000 000 amerikaner, Paris och förinta 2 000 000 fransmän, London och förinta 2 000 000 britter, och så vidare, och så vidare.

Därtill bör västerländska tidningar hylla dessa jemenitiska motattacker mot Västs huvudstäder med entusiasm, och kräva fullständigt stöd till Jemen.

Detta förslag har inte endast minst lika mycket merit som pressens retorik om Israels rätt till att försvara sig, utan har snarare mer merit. Jemen är trots allt den som blir angripen och ockuperad, medan Israel är den som angriper och ockuperar.

Dessa tankegångar är, förstås, alltför exotiska för att diskuteras, kanske ens tänkas, i närheten av mainstream-press.

Text: Andi Olluri, läs fler artiklar av författaren

Fotnoter

  1. Rossija 1, 19 okt. 2022.
  2. Polnujkontakt s Vladimirom Solovjevum, 25 okt. 2022.

3, NTV, 28 okt. 2022.

  1. Times of Israel, Luke Tress, 9 apr. 2023.
  2. U.N CEIRPP, “The legality of the Israeli occupation of the occupied Palestinian territory, including East Jerusalem”, sep. 2023.
  3. MondoWeiss, Philip Weiss & Michael Arria, 7 okt. 2023.
  4. Expressen, Ledarredaktionen, 8 okt. 2023.
  5. Common Dreams, Jake Johnson, 10 okt. 2023; Mondoweiss, 10 okt. 2023.
  6. Middle East Monitor, 11 okt. 2023
  7. TV4, “Palestinsk manifestation i Rosengård”, 9 okt. 2023.
  8. Middle East Monitor, 10 okt. 2023; Om plundring, se e.g. Al-Haq, “Corporate liability: The right to water and the war crime of pllaige”, jan. 2023.
  9. Middle East Eye, 12 okt. 2023; Om UNICEF: Middle East Monitor, 10 okt. 2023; Om vattenbrist och FN: Electronic Intifada, Maureen Clare Murphy, 12 okt. 2023.
  10. Middle East Eye, Ghada Abed, 11 okt. 2023.
  11. Middle East Eye, 10 okt. 2023; Middle East Eye, 12 okt. 2023.
  12. Electronic Intifada, 12 okt. 2023; Middle East Eye, 12 okt. 2023; Middle East Monitor, 12 okt. 2023.
  13. The Defense Post, Inder Bisht, 12 okt. 2023; Financial Times, Sam Jones, 12 okt. 2023.
  14. Antiwar, Dave DeCamp, 10;11 okt. 2023; Electronic Intifada, 10 okt. 2023
  15. DN, Ledarredaktionen, 12 okt. 2023.
  16. DN, Martin Liby Troein, 9 okt. 2023.
  17. Se min text i Global Politics, 26 jul. 2023 för referenser.
  18. Cairo Institute for Human Rights Studies, 29 nov. 2022.
  19. Se min text i Global Politics, 15 maj 2021 för dokumentation.
  20. Se min Bortom Ukraina (2023), kap. 4, “Saker kalibreras” för dokumentation.
  21. Se min text i Parabol, nr. 2, för dokumentation.
  22. GP, Niklas Svahn, 10 okt. 2023.
  23. Se fotnot 20.
  24. DN, Ledarredaktionen, 10 okt. 2023.
  25. Sydsvenskan, heidi Avellan, 8 okt. 2023
  26. SvD, Jesper Sundén, 10 okt. 2023.
  27. ETC, Andreas Gustavsson, 8 okt. 2023.
  28. SvD, Per Bauhn, 8 aug. 2022.
  29. DN, Michael Winiarski, 6 aug. 2022.
  30. Middle East Eye, Elis Gjevori, 12 okt. 2023.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Martin Rudling frågade mig ‘Dessa anglosaxer har de ett hemland?’ och jag antar att du syftar på globalisternas kulturmarxistiska raskrig etc

    Vanligt folk är inte hjärnorna bakom imperiets illgärningar vare sig nu eller i det förflutna.

    Men eftersom det vanligen inte nämns av de flesta som debatterar att imperiet är i högsta grad anglosaxiskt så behöver någon påminna om det. Eliterna i Storbritannien har orsakat världskrigen och kommunistrevolutionerna och flera andra subversiva operationer där hjärnorna bakom vanligen inte pekas ut.

    Det finns dom som hävdar att det finns olika konspirationer.
    Tex den skarpsynte australiensaren Peter Gerard Myers
    The Cosmopolitan Empire: One World but Whose?
    https://www.amazon.com/Cosmopolitan-Empire-One-World-Whose/dp/0645836117
    Så här beskriver han sin uppfattning
    “Other conspiracy books allege that there is just one high-level
    conspiracy, but this one maintains that there are four—British
    (Anglo-American Imperial), Globalist, Zionist and Green-Left. They are
    forced to share power, so they operate as factions.

    The Globalists are attempting to implement the World State advocated by
    H. G. Wells. The concept goes back to Adam Weishaupt—it’s Illuminist.

    Wells also founded the Green Left. Aldous Huxley’s book Brave New World
    and George Orwell’s book Nineteen Eighty-Four are both warnings about
    what Wells’ World State would be like. Huxley depicted dumbing-down with
    sex, drugs and entertainment; Orwell depicted Speech Codes and Thought
    Police. Both have turned out to be correct.”

    Lägg märke till att Peter pekar ut H G Wells som ursprunget till två av de konspirationer han nämner förutom den brittiska
    Men denne Wells var själv centralt placerad inom den brittiska/angloamerikanska konspirationen.
    Dessutom, hävdar jag, var zionismen helt ett verk av britterna
    Så Peter Myers har kanske en anings glimt i ögat när han kallar det olika konspirationer.

    Han har sammanställt mycket bra fakta så det är nog en sån bok som har bestående värde för dem som vill förstå världen.

  • HERREN sade till Abram: ”Gå ut från ditt land och din släkt och din fars hus och bege dig till det land som jag ska visa dig. Där ska jag göra dig till ett stort folk. Jag ska välsigna dig och göra ditt namn stort, och du ska bli en välsignelse. Jag ska välsigna de som välsignar dig och förbanna dem som förbannar dig. I dig ska jordens alla släkten bli välsignade.”
    FÖRSTA MOSEBOKEN 12:1-3
    Den som välsignar detta utvalda folk och land kommer själv att bli välsignad. Samtidigt verkar Guds tröskel vara låg för den som går emot Hans befallning. Grundtexten säger att den som ”talar illa om, nonchalerar” kommer istället att uppleva förbannelse.

    Det är en andlig lag, vad man sår får man skörda.

    Vi behöver påminna oss om de grundläggande fakta som Bibeln ger oss om Israel. Guds kärleksfulla förbund med det judiska folket och med Israel är ett evigt förbund.

    Utifrån Bibelordet förstår vi att när man välsignar och står upp för Israel och judiska folket så innebär det inte att man är emot någon. Tvärtom, att välsigna Israel och det judiska folket är det bästa valet för alla parter.

    En viktig och konkret uppgift i att välsigna Israel och det judiska folket är genom vår bön.

    ”För Sions skull vill jag inte tiga, för Jerusalems skull vill jag inte unna mig någon ro förrän dess rättfärdighet går upp som solens sken och dess frälsning som ett brinnande bloss. Folken ska se din rättfärdighet och alla kungar din härlighet. Du ska få ett nytt namn, som HERRENS mun ska bestämma. Du ska vara en härlig krona i HERRENS hand, ett kungligt diadem i din Guds hand. Du ska inte mer kallas “den övergivna”, ditt land ska inte mer kallas “ödemark”, utan du ska heta “min kära” och ditt land “den äkta hustrun”, för HERREN har dig kär, ditt land har fått sin äkta man. För som när en ung man gifter sig med en jungfru, så ska dina barn gifta sig med dig, och som en brudgum jublar över sin brud, så ska din Gud jubla över dig. På dina murar, Jerusalem, har jag ställt väktare. Varken dag eller natt får de någonsin tystna. Ni som ropar till HERREN, unna er ingen ro, och ge Honom ingen ro förrän Han upprättar Jerusalem och gör det till en lovsång på jorden.”
    JESAJA 62:1-7
    Bibeln lär oss att be om frid över Jerusalem (Ps 122:6). Det innebär att be om den helige Andes utgjutande över Jerusalems invånare och över hela landet. Det är att be om Fridsfursten Jesus ankomst.

    Det är att be för de omgivande länderna som Herren också har lovat att välsigna. Det är att påminna Herren om Hans löften och ödmjukt be Honom uppfylla dem, precis som några av Bibelns troshjältar har bett. Att be om frid över Jerusalem är ytterst sett att be om frid över hela världen. Det är att be om Kungens ankomst till Jerusalem och Hans rikes ankomst, så som Jesus lärde oss att be i Herrens bön.

    I Guds plan återstår en utlovad upprättelse av Israel. Herren förutsa dessa händelser i sitt ord och eftersom Hans löften är trofasta mot oss så kommer Han att visa sin trofasthet mot Israel. Vi har ett uppdrag i att välsigna Israel och stå vid deras sida och vi har var och en därför en viktig roll att spela i deras upprättelse.

    • Abraham blev tillsagd att offra sin älskade son Isak. Han lydde och gick upp på Moria berg för att genomföra offret.

      Vi läser i 1 Moseboken 22:

      Och Abraham räckte ut handen och tog kniven för att slakta sin son. Då ropade Herrens ängel till honom från himlen: “Abraham! Abraham!” Han svarade: “Här är jag.” Då sade han: “Lyft inte din hand mot pojken och gör honom ingenting. Nu vet jag att du fruktar Herren, då du inte ens har undanhållit mig din ende son.” Abraham såg sig omkring och fick då bakom sig syn på en bagge som hade fastnat med hornen i ett snår. Abraham gick dit och tog baggen och offrade den till brännoffer i stället för sin son.

      På samma plats på Moria berg slaktades istället, närapå tvåtusen år senare, Herrens egen son, år 33.

      Likt baggen som fastnat med huvudet i ett snår försågs slaktoffret som slutligen skulle sätta stopp för alla tidigare djuroffer med en törnekrona.

      Abrahams andra köttsliga ättlingar fick chans efter chans att förbli det utvalda folket, men misslyckades.

      GT avslutas med följande ord:

      Men förbannad vare den som bedrar, som i sin flock har en hane och svär ed och offrar till HERREN det som är missbildat. För jag är en stor Konung, säger härskarornas HERRE och mitt namn är fruktat bland hedningarna.

    • Andy du är väldigt ung och jag din text är lite hattig. Tror du behöver bekräftelse på hur smart du är och det får du när du tror att du kan lura människor genom provokativt citat utan att riktigt först vad du citerar. Jag klandrar dig inte för alla har vi varit unga. Därför är din okunskap om gamla testamentet liten. Gamla testamentet går inte att förstå just för att den i skriven i kod och skall inte tolkas konkret.

      • Fel här i min text. Din okunskap om GT är lika stor som hos övriga befolkningen och GT går inte att förstå utan studier av Kabbala ledd av en kunnig Rabbin.

    • Då gäller det att veta vilka man skall välsigna, d v s vilka som räknas som “judar” med vilka kan menas,

      1: De som är genetiskt besläktade med Abraham.
      2: De som omfattar den mosaiska tron.

      Till den senare kategorin räknas även proselyter, de som omvänt sig till den mosaiska tron. Sådana omnämns redan av Jesus. Det som jag skriver härefter är att betrakta som en fråga, inte som något tvärsäkert påstående: De som idag kallas “judar” sägs vara ättlingar från Khazarfolket som för länge sedan anslöt si sig till judendomen. Dessa kan i så fall inte kallas för semiter. Gäller i så fall löftet om landet Israel detta folk?

      Se även nedanstående video av David Icke,

      David Icke what’s REALLY happening in Israel

    • Vi kan ju börja med att påpeka att Gud gjorde inget förbund med Judarna, utan med Israeliterna. 13 stammar varav en med anfadern Juda. Som historiebok och guide till en geopolitisk fastighetsmäklare så faller deras anspråk på marken ännu mer pladask, eftersom det är genetiskt klarlagt att ashkenazijudarna, dvs de flesta, fullständigt saknar förfäder därifrån.
      Med risk för att låta syrlig så måste jag säga att det är bara så sorgligt att se en kristen person försvara dessa människor. Jag känner till en del basala saker om Jesus budskap och att han kallade dem för Satans Synagoga borde vara tydligt nog. Men lyckas ju inte efterleva de tio budorden.
      För övrigt så kan det vara värt för er kristna att låna till, att enligt Judisk religion så kokar Jesus för evigt i en kittel med avföring.
      Texten om att välsigna dem, som du syftar på, är en förfalskning och medveten felöversättning.

  • I mars 2019 bekräftade premiärminister Netanyahu sin allians med
    Hamas i ett inspelat uttalande till Likud-partiets Knesset-ledamöter:

    “Alla som vill motarbeta upprättandet av en palestinsk stat har
    att stödja att stärka Hamas och överföra pengar till Hamas. Detta är
    en del av vår strategi – att isolera palestinierna i Gaza från
    Palestinier på Västbanken.” (citerad i Haaretz, 9 oktober 2023)”

    Haarets är under betalvägg, jag har inte kollat själv men att Israel har stött Hamas sen starten är säkert

  • De flesta känner inte till den stora bilden och historien. Jag fick veta från en ung judisk forskare för många år sedan.

    Rulla tillbaka klockan omkring 3,000 år. I området som idag är Israel/Palestina bodde ett folk som kallades Kanakerna. För 3,000 år sedan skedde en massinvandring till området, folk som kom från många olika håll och slog sig ner, liknande som idag sker i Sverige. Urbefolkningen, Kanakerna, dödades, fördrevs eller absorberades av migranterna. Notera Sverige framtid som parallell.

    Under de kommande tusen åren bildades ett flertal folk, ett var vad vi idag kallar judarna. Romarna annekterade judarna land, och fördrev befolkning. Judarna splittrades över världen, så är det till denna dag. Romarna kallade området Palestina.

    Folk från de kringliggande områdena flyttade in i det ”övergivna” Palestina, och blev palestinierna. Judarna, nu splittrade över världen, ville ha tillbaka sitt land, och diasporan i USA bildade Israel 1948. Israels målsättning är att rensa Palestina/Israel från ”utlänningarna” och ”ockupanterna”, palestinierna, och skapa en ”ren” judisk stat”. Man kan dra parallellen med hur tyskarna förra seklet ville rensa Tyskland från ”utlänningar” och skapa en ”ren” tysk stat. Nazisterna.

    Kom även ihåg vad som kallas Nakba, Zionisternas hänsynslösa militära etniska rensning, som började 1948, och det är den ”rensningen”, folkmordet, som fortfarande pågår idag. Viktigt att läsa på och förstå.

    —Nakba Day: For Palestinians, not just an historical event
    https://www.aljazeera.com/news/2020/5/15/nakba-day-for-palestinians-not-just-an-historical-event?traffic_source=KeepReading

    Denna beskrivning är förstås i mycket stora drag. Det är betydligt mer komplicerat, men utrymmet tillåter inte. Kan någon komma upp med en lösning.

    • När det gäller termen “Nakba”, är det värt att notera att flera länder har infört lagar som kriminaliserar förnekande av Förintelsen, och Sverige har planer på att göra detsamma.

      Det kom till min kännedom igår att i Israel finns det en liknande lag som gör det straffbart att använda ordet “Nakba”.

      Det är intressant att i Israel är konsekvenserna för att förneka Förintelsen och erkänna Nakba straffrättsligt likvärdiga.

  • Du skriver som om israelerna äger Palestina, el är det ett skämt vad du nämner. Eller ett ironiskt citat. De har stulit Palestina därför deras överhöghet äger rubbet i väst, inkl london. Är det inget skämt, det du skriver..så råder jag dig att växa upp. Eller så är förtroendekapitalet, ditt alltså, över. Mkt snart. Ingen köper den typen av propaganda. Längre.

    • verkligheten. Jag menar att det finns varken ett historiskt självständigt land som heter ”Palestina” eller ett folk som heter ”palestinier”.

      Man kan testa det genom ett par enkla frågor:

      Vilken form av regim styrde i Palestina? Vad är namnen på några stora palestinska ledare innan Yasser Arafat? Vad hade landet Palestina för gränser innan 1948/1967?

      Svaren på dessa frågor strålar med sin frånvaro.

      Vad är då Palestina för ett land, och vilka är människorna som kallas palestinier?

      Namnet Palestina kommer från den romerske kejsaren Hadrianus, som var regent under det judiska upproret mot romarna 132–135 e Kr. Som straff för upproret beslöt han döpa om Judéen till ”Palestina” för att förödmjuka judarna, eftersom namnet anspelade på judarnas ärkefiende filistéerna.

      Palestina, alltså före detta Judéen, kom aldrig att bli ett självständigt land utan fick nöja sig med att vara en region i ett imperium. I tur och ordning var det en region i romarriket, i det bysantinska riket, i korsfararkungadömet, i mamluckernas rike, samt i det osmanska riket. Mellan 1920 och 1948 var det sedan ett brittiskt mandat (ett av 22 mandat efter första världskriget).

      1948 utropades självständighet och landet fick namnet Israel – inte Palestina.

      I det brittiska uppslagsverket Encyclopædia Britannica från 1911 beskrivs befolkningen i den osmanska regionen Palestina bestå av så många olika grupper att den är svår att definiera, och att där talas mer än femtio olika språk. Det är en blandning av människor med olika etnicitet och religion, bland annat araber, perser, kurder, armenier, bosnier, greker, turkar, sudaneser, afghaner, italienare, tyskar, judar, muslimer och kristna.

      På 1920-talet beskriver det brittiska mandatet inte befolkningen i Palestina som ”araber”, utan som ”arabisktalande”. Det är inte förrän 1949, då FN-organet UNRWA (FN:s speciella flyktingorgan endast för palestinier) bildas, som det talas om en palestinsk identitet – och då som flyktingar. Man kan därför säga att själva flyktingskapet är det som definierar palestinierna.

      Enligt UNRWA är en palestinier en icke-judisk person som kom till det brittiska mandatet minst två år innan Israel utropade självständighet 1948. Med andra ord är man därmed klassad palestinier om man kom från Indonesien för att kämpa ett jihad mot judarna 1946.

      Så mycket för den palestinska ursprungsbefolkningen och dess historiska rötter!

      Svaret på frågan om det finns ett palestinskt folk är därför nej. Däremot finns det klaner, bosatta på olika platser i Israel. Man kan spåra deras ursprung i efternamnen. I Hebron bor blanad annat klanen Tamimi, som har sitt ursprung i Saudiarabien. I Jeriko har vi klanen Erekat, som har sitt ursprung i Saudiarabien. I Ramalla finns klanen Abbas, med ursprung i Bagdad, Irak, och så vidare.

      Lojaliteten hos dessa människor är alltid främst till klanen, inte till det land där de bor eller till de människor de umgås med, oavsett om de bor i Sverige eller Jordanien. Klanen går före allt. Därför är tanken på ett enat palestinskt folk uteslutet.

      Hur har då myten om ett palestinskt folk skapats? Jo, precis som den nazistiske propagandaministern Joseph Goebbles en gång sade: ”Upprepa en lögn tillräckligt många gånger så blir den så småningom sanning.” Det är precis det som hänt; man har upprepat lögnen om ett palestinskt folk så många gånger att det i dag är en sanning.

      Det bästa exemplet är nog Yasser Arafat själv, vars fulla namn var Yasser Yusuf Arafat Al-Qudwa Al-Husseini. Han påstod alltid att han var född i Jerusalem, men hans namn avslöjar att så inte är fallet. Han föddes i Kairo, men hans far kom från klanen Al-Qudwa med ursprung i Syrien.

      Arafats mors namn, Husseini, pekar på att hennes ursprung kom från regionen av dagens Saudiarabien (Hussein var den fjärde imamen efter profeten Mohammad). Då Yasser Arafat föddes var hon dock egyptisk medborgare. Så Yasser Arafat, palestiniernas ökände och självutnämnde ledare, hade alltså inget att göra med det som kom att kallas Palestina.

      Låt er därför inte luras av lögnen – den blir inte sann, hur mycket den än upprepas.

      • Om du har helt rätt i din analys så ställer jag bara frågan: vilket folkmord kan man inte begå på ett palestinskt folk som enligt dig inte finns?

        Ett folk utan land, är ett land utan ett folk.

        [raderat]

        • Du svarar inte på min fråga! Varför gör du inte det? På förekommen anledning upprepar jag därför frågan: vilket folkmord kan man inte begå mot ett folk som inte är ett folk?

          Svaret beror på vilket folk man vill begå folkmord på – för inte kan man begå ett folkmord på ett folk som inte finns. Finns inte ett folk kan man heller inte begå folkmord.

          Eller enklare uttryckt: det alldeles utmärkt att begå vilket folkmord som helst så länge man inte erkänner att människorna man mödrar tillhör ett folk. Alltså vill man begå ett folkmord börjar man med att förneka att det är ett folk man vill mörda.

          Finns ett svenskt folk?

          • Du fick ett svar men frågan är har inte Israel som nation rätt att försvara sig mot terrorister som Hamas .

            Den är en av de allra vidrigaste anklagelserna mot Israel. Den upprepas i snart sagt vartenda tal som manar till Israels förintelse. Den påstår att den judiska staten begår folkmord genom att mörda palestinska araber. Men den är alltigenom falsk.

            Det sker inget folkmord.
            Det här är en lögn avsedd att väcka hat.

      • Andy!
        Ett gott råd. Inledningsvis talar du om Ukraina. Det är oklokt att kommentera den nazistiska ledningen i Kiev med den komiske marionetten Volodymyr Oleksandrovych Zelenskyy som egentligen är en kringresande tiggare. Hans stjärna är dalande och ledningen i Kiev krigar inte på slagfältet de krigar med propaganda i media. Ingen kan med säkerhet redogöra för sanningshalten i beskrivningarna om händelserna i Ukraina.
        Du känner säkert till demonstrationerna på Majdan Nezalezjnosti 2914 och händelserna före och efter.
        MVH

      • Araberna fördrevs eller dödades och deras hus, hem och mark intogs av invandrade judar. Det är det faktum som ligger till grund till hat och illdåd. Jag kan inte se något lösning på konflikten eftersom de fördrivna aldrig kommer att återfå sin ursprungliga mark, hus
        och hem om de inte besegrar och fördriver ockupanterna. Konflikten lär fortsätta på samma sätt i all evighet. Tyvärr.

      • Andy skriver: 14 oktober 2023

        Av de 193 medlemsländerna i Förenta Nationerna erkände 134 staten Palestina som stat, och lika många upprätthåller diplomatiska förbindelser med palestinierna. Många har öppnat konsulära kontor i de palestinska territorierna. Sedan 1995 har den palestinska myndigheten utfärdat Palestinska resedokument som pass.

        Palestinas president heter Abbas, som även talat i FN i den funktionen 21 september 2023.

        De som kallas palestinier är ättlingar till de som bosatte sig i området för omkring 2,000 år sedan.

        1948 utropade judarna i Palestina egenmäktigt och autonomt staten Israel på palestiniernas mark. Israel har sedan erkänts av flera länder.

        https://imeu.org/article/how-many-countries-recognize-palestine-as-a-state

      • Israel-Palestinafrågan har nu kommit upp på tapeten i.o.m. de senaste krigshändelserna. Tyvärr så är denna fråga i det närmaste omöjlig att debattera i Sverige. Dels för att den khazarjudiska familjen Bonnier äger ca. 80% av alla gammalmedia, dels för att Sverige är befolkat av mer el. mindre s.k. nyttiga idioter med mycket begränsade kunskaper om konfliktens historia. För ca. 15 år sedan el. så fanns det en tråd på nätforumet Flashback om Palestinakonflikten. Den hade då över 40,000 inlägg vilket säger en del om omöjligheten att diskutera frågan.

        Det finns ett mycket enklare sätt att avgöra legitimiteten av Israel, el. mer direkt, vilken grupp, khazarjudar* el. palestinier, som har rätt till Palestina, än de frågor som du tog upp. Det är så enkelt som att fråga sig vilka av de två grupperna som är semiter. D.v.s. härstammar från Sem, en av Noas söner. Idag kan DNA-test lätt avgöra vilka som är semiter el. inte, även om förstås också DNA-forskning kan ifrågasättas som oseriös etc.

        * Dagens judar i Israel är inga judar, de är invandrade khazarer från Khazarien, Europas största rike på vår vikingatid som omfattade bl.a. området för dagens Ukraina. Khazarer el. khazarjudar, saknar helt etnisk el. geografisk anknytning till Mellanöstern, men rider ändå på lögnen om att de både är judar och semiter.

        Världens khazarjudar är extremt skickliga propagandister, där t.o.m. en sådan person som Joseph Goebbels framstår som en amatör. Blir de kritiserade el. anklagade så nyttjar de oftast rasistkortet “antisemit” gentemot sin kontrahent. Det finns ett speciellt ord inom den judiska kulturen som heter ”Chutzpah” (fräckhet) som väl innefattar detta rasistkort.

        I nuläget med en storkonflikt i Mellanöstern som lätt kan utvecklas till världskrig, kan det vara av värde att ta del av vad nätaktivisten och författaren, David Icke, beskriver om tillkomsten av Israel. I det första av nyhetsbreven från 2006 tar han också upp planen om de tre världskrigen. David Icke har själv framfört tron att Israel bara tillkommet som ett verktyg för att starta detta tredje världskrig.

        En annan artikel som belyser Israels psykopatiska natur, skrevs 2015 av Dr. Laurent Guyénot. Den är också läsvärd i belysningen av att Israels försvarsminister uttalat sig om palestinierna som djur, och att USA-senatorer uttalar propåer om att jämna Gaza med marken.

        Vad handlar det här blodbadet egentligen om?
        https://archive.org/details/vad-handlar-det-har-blodbadet-egentligen-om/mode/2up

        Dags att berätta sanningen om Israel
        https://archive.org/details/dags-att-beratta-sanningen-om-israel

        Israel, den psykopatiska entiteten
        https://archive.org/details/israel-den-psykopatiska-entiteten

    • Det som jag framför allt tycker är väldigt intressant i den här intervjun är att det framhålls att ett närmast totalt splittrat Israel MED ENS HAR ENATS – genom den här attacken.

      • I den så enormt viktiga boken “The Real Odessa” av Uki Goñi, redogörs det, bland så mycket annat, för hur ju.iska flyktingar aldrig tilläts landstiga i de länder de flytt till.

        Men det fanns ständigt en tillgänglig tillflyktsort för dem: Israel.

        Det var som en fålla. De allra flesta ju.ar ville, enligt Uki Goñi, till andra länder, men makten som rådde – och ännu råder – hade för avsikt att föra dem till Palestina, som genom politiska beslut blev staten Israel strax efter Andra världskrigets slut.

        Många jud.r förstod att det skulle leda till ostoppbar fiendeskap med folket som befolkde området, som kom att bli staten Israel – och ville inte dit.

        En fråga:
        Var jud.-förföljelsen under framför allt 1930-talet och första hälftan av 1940-talet en del av agndan att driva mängder med ju.ar mot Israel?

        • Ja det var den men det började ju mkt tidigare.
          Det var motiverat av britternas vilja att förhindra bankväsendet att flytta sin tyngdpunkt från dem.
          Och när man talar om 30-talet ska man även tala om hur Tyskland då hade preparerats av inflytandeagenten Houston Steward Chamberlain (HSC) som var författaren till obligatorisk litteratur för nazisterna. Han tigs ihjäl därför att han var den britt som 1923/24 utsåg Hitler till Germanernas messias. Därför jämförs han med Johannes Döparen
          Han publicerade 1899 Die Grundlagen des neunzehnten Jahrhunderts som man kan kalla nazismens bibel analogt med att bibeln beskriver en pedagogisk historik men där målet i Grundlagen är att bekämpa judarna.
          Han försökte även få nazisterna att använda det kristna elementet i sin kamp.
          Hitler hänvisade till den heliga gralen inför Barbarossa.
          Barbarossa var en medeltida korsiddare
          Men det viktigaste uppdraget var att HSC skulle tjäna som ett alibi för Storbritannien om Hitler segrade. Exilkungen Edward VIII ingick också och hade lovat Hitler att bli kung under en kommande nazistisk regim i Storbritannien.
          Hitler tog hans fru i båda händerna och sa att Du kommer att bli en bra drottning.
          Hans advokat organiserade mordet på Rathenau som hade lyckats sluta avtal med Sovjet
          Anledningen att alla tiger ihjäl HSC’s roll är att den är alltför tydlig.

          • Du e ju helt nojig runt hitler o tyskland, som om du vill leda bort tänket från monopolisterna. Du skriver aldrig om vad polarna bolsjevikerna uträttat mot omvärlden, peter. Du framstår mer o mer som en medveten villfarare, el en mkt kunnig okunnig. Som en robot. Vill inte förolämpa, nej, men förklara varför du snurrar runt, och kanske tror att omgivningen ska bli så rörig. Jag tar till mig vad du skriver, och du kan en hel del, men har problem med att du borrat ned dig

            • Nej då det är faktiskt du själv som liksom de flesta andra som följer anglosaxerna som är totalt bortfintad. Hade du följt kretsen kring Lyndon Larouche och lärt dig av dem hade du blivit klokare.
              Det sas att dom 60-talister som anslöt sig till Larouche tillhörde den delen av ungdomen som inte drogade sig.
              Jag har dessutom själv lyckats vända på en del stenar och upptäckt en del saker som är komplement till vad Larouche-kretsen tagit fram.
              Låt inte jantelagen hindra dig att lyssna även på andra än de anglosaxare som står för merparten av den felaktiga verklighetsuppfattning

              Jag läser nämligen även böcker med info som du inte hittar på nätet.
              Jag tar mig tid.
              Tänk om Johnny! Den anglosaxiska eliten har totalt dolt vad som hänt i förflutna. Det är du själv och majoriteten som är nojiga av allt falskt som anglosaxerna sprider för att gynna sitt imperium.
              Läs tex denna text som är aktuell nu beträffande Israel.
              Mark burdman var en av de många dugliga individerna i Larouche-kretsen
              https://larouchepub.com/eiw/public/1982/eirv09n25-19820629/eirv09n25-19820629_036-why_israel_fights_britains_wars.pdf

            • Peter!
              Dessa anglosaxer. Har de ett hemland?
              Om du säger Stor Britannien så måste man konstatera att deras självbestämmande är så gott som obefintligt.

    • Det måste vara en särskild form av Stockholmssyndrom, att stora delen av den kristna världen stödjer den judiska staten Israel. Speciellt som man i deras Talmud upprepade gånger hånar och förlöjligar Jesus som en charlatan som fick vad han förtjänade på korset. Och hans följare förtjänar tydligen samma öde. Har lite svårt att förstå den psykologin.

  • Avskräckning fungerar bara om den som planerar att göra något har förkännedom om konsekvenserna.

    För knappt en timme sedan publicerade den palestinska terrorgruppen Hamas en video där de visar världen att de använder israeliska spdbarn som mänskliga sköldar…

    https://twitter.com/HananyaNaftali/status/1712885538682765547

    BREAKING: Hamas publishes footage of its fighters keeping Israeli children as human shields in Gaza. pic.twitter.com/AvhLj3WOwH— Hananya Naftali (@HananyaNaftali) October 13, 2023

    • Jag förstår att du inte läst texten, men hade du gjort det hade till och med någon som du förstått att det argumentet avfärdats som irrelevant och utan fog enligt de högst internationella samfunden, eftersom Israel utövar militär aggression mot Palestina, och inte kan hävda självförsvar, på precis samma sätt som att Rysslands “Avskräckning” mot Ukraina och “konsekvenserna” av detta inte kan vara defensivt – per definition.

      Om något är det Hamas som måste garantera att “Avskräckning fungerar” mot Israel och dess västerländska väpnare “bara om den som planerar att göra något har förkännedom om konsekvenserna”. Förstått på annat sätt än detta, bär ditt pinsamt förvirrade argument lika stor merit som när General Jürgen Stopp hävdade att Tyskland hade rätten att försäkra att “Avskräckning fungerar” mot “terroristerna” i Warszawa.

  • Andi, du e en duktig skribent men du e ung ooch oerfaren. Däärför avlossar du en rubrik som du gjort. Lär att; Palestinierna kan aaaaldrig någonsin vara terrorister i sitt Eget Hemland. Mycket mer än så är där inte att säga. Om det

    Ändrar du din rubrik runt Palestiniernas Hemland (de Verkliga Semiterna), då vet jag att du förstått, och därefter läser jag, på djupet alltså. Vad du skriver/Hälsn jonny

    • Tyvärr måste jag informerade dig om att du tog handlingarna i fel ordning.

      Om du hade förmått läsa ens de inledande delarna hade du sett att jag poängterar mer eller midre precis det.

      • Nej Andi, du skrev i rubriken; israel- och hamasterror. Dvs en fri tolkning runt att det kan vara likväl israelerna som Palestinierna. Vi vet inget om var hamas står idag. Men vi vet att Palestinierna är oskyldiga till detta massvåld som, som vanligt, utövas av de vekaste någon skådat.

        Nej, är inte Palestinier. Till börd alltså. Tyvärr

        • Du kanske inte förstått ännu att det inte är skribenten, utan snarare redaktören, som sätter rubriken. Min ursprungsrubrik var helt annorlunda.

          Om du har kritik mot några av mina faktiska argument läser jag gärna, annars är denna konversation inte särskilt meningsfull.

          • Du behöver inte förklara för mig vad jag förstår, el inte. Duu har skrivit texten, och då är det du som har ansvaret för att rubriceringen stämmer, med din text. Om inte, då får du ha en dialog med redaktören, men inte lägga över något på någon desk. Du e ensam ansvarig för det du vill ska publiceras av, dina alster, och ingen redaktör.

            Du e en duglig skribent o mer därtill, men kan inte allt. Ingen kan allt. Själv brukar jag alltid säga; jag kan lite om en del.. o är bara i basen av en pyramid. En upp o nedvänd alltså.., pyramid

  • Om ni verkligen vill få en bättre förståelse av vad som verkligen händer och vad det verkligen handlar om “den här gången,” rekommenderar jag den här videon om upptäckten av enorma mängder olja i Golanhöjderna, något som västmedia aldrig har rapporterat om.
    https://odysee.com/@PressForTruth:4/breaking-syrian-war-and-the-battle-for:9

    Kriget i Syrien har intensifierats avsevärt kring Golanhöjderna och de områden som USA ockuperar under de senaste fyra månaderna och håller på att utvecklas till en större konflikt igen.

    Bara under den senaste 10 dagarna har Syrien förlorat hundratals soldater och hundratals civila i olika överraskande ISIS-attacker, USA drönarattacker och Israels massiva bombningar av flygplatser och andra infrastrukturer, samtidigt som Turkiet har inlett en storoffensiv i samma områden mot kurderna!

    Västmedia har också varit mycket tyst angående Israels krav på att annektera Golanhöjderna!

    Västmedia har också varit mycket tyst om rapporter om återkommande övergrepp från israeliska bosättare i andra ockuperade områden, där bosättare systematiskt har bränt ner allt i sin väg i palestinska bostadsområden, skyddade av den israeliska militären. Och inte 1, 2 eller 3 gånger utan systematiskt upprepade bränningar av palestinska bostäder och affärsområden

    På toppen av detta kan vi lägga Israels upprepade attacker mot moskéer.

    Och på toppen av allt detta, har Gazas befolkning de senaste månaderna blivit systematiskt bestraffade genom avstängning av el eller vatten eller stopp för medicin- och matleveranser.

    I västmedia rapporteras aldrig om hur många barn, sjuka, unga, äldre, pojkar och flickor som dör till följd av dessa bestraffningar.

    Är det i så fall så konstigt att Hamas fick nog, kokade och gick “ALL IN”?

    Hamas gick “all in” med vetenskapen att de skulle elimineras, vilket de själva sade och erkände efter attacken men de sade också att de ser ingen annan lösning för att kunna befria sitt folk från världens största och i alla avseenden omänskligaste tortyrfängelse i mänsklighetens mörka historia.

    Och observera att samtidigt som allt detta händer i Gaza finns flera av de största kända naturgasfälten i medelhavet bara 10 kilometer utanför Gazas kust.
    https://twitter.com/robinmonotti/status/1712072850616533426

    Något som Israel nu kräver att de ska vara de enda ägarna till, utan att dela någon del av rikedomen med de fängslade palestinierna i Gaza, som i själva verket är de rätta ägarna till de enorma gasfälten och rikedomarna!

    Jesuiterna jobbar dygnet runt just nu! Och herregud, vilket fantastiskt arbete de utför! Tidigare verkade de i det fördolda och ingen kunde se vad dem gjorde, men nu agerar de helt öppet framför våra ögon och ändå verkar ingen kunna se och märka det!

    Dessa skickliga individer tycks bemästra någon slags magisk konst, bokstavligen!

    • Du ömmar för att palestiniernas olja skall falla i orätta händer.
      Det här är ingen nytt under solen. USA stal olja i Syrien under beskydd av sin proxyarmé IS. Det pågår väl fortfarande i mindre skala utan kommentarer från någon. USA/ISRAEL forever, sammanflätade genom sionismen, olja, pengar, politik.

      • Mängden olja som finns i Golanhöjderna, som egentligen tillhör Syrien, beräknas motsvara hela Saudiarabiens oljereserver. Samtidigt uppskattas naturgasresurserna utanför Gazas kust vara ungefär hälften av Rysslands totala reserver.

        Förvånansvärt nog har dessa rikedomar i olja och naturgas sällan blivit diskuterade, och det är troligt att de flesta, närmare bestämt cirka 99% av människor i EU, är omedvetna om de betydande fyndigheterna i Golanhöjderna.

        Beslutet att ta full kontroll över dessa områden och påbörja utvinning av gas och olja för att möta EU:s energibehov fattades samma dag som Saudiarabien meddelade sin avsikt att ansluta sig till BRICS.

        Avsaknaden av rapportering om detta i västerländsk media endast ökar sannolikheten för att de i framtiden kommer att säga: ‘Vi visste inte! Vi såg det inte komma!’

  • Det är intressant att de båda världskrigen på 1900-talet möjliggjorde såväl skapandet av FN som staten Istael.

    Wikipedia skriver följande om general Ferdinand Foch:

    “Foch utnämndes till överbefälhavare för samtliga allierade stridskrafter på västfronten från april 1918 och ledde de allierades motoffensiv i juli samma år, vilket kom att resultera i förhandlingar om vapenstillestånd. Han hade som inställning vid fredsförhandlingarna i Versailles att Tyskland aldrig mer skulle tillåtas hota Frankrike militärt och var inte nöjd med resultatet varefter han profetiskt uttryckte att “Det här är ingen fred utan ett vapenstillestånd i 20 år”.”

    Och exakt tjugo år senare började Andra världskriget.

    På samma sätt har det skapats en oförsonlig fiendskap i Mellanöstern med staten Israel.

    Hur mycket lidande och död har inte tråddragarna orsakat världen!

    “Ad maiorem Dei gloriam!” är den katolska Jesuitordens valspråk. Det förkortas ibland som A.M.D.G.

  • Hej Andi, det hade förmodligen varit mer informativt om du hade inkluderat de omfattande övergrepp som har pågått senaste året, vilka sällan rapporteras i medierna. Om din avsikt är att verkligen förstå sanningen, borde du ha undersökt händelserna som ledde till den explosiva situationen med Hamas.

    Det är allmänt känt i världen att alla i västvärlden i stort sett är hycklare! Inklusive 90% av dess befolkning!

    Dessutom kan det vara bra att ordna din text på ett mer strukturerat sätt, då det annars kan vara ansträngande för både ögon och hjärna att läsa igenom din text. Det hjälper även om du inte alltid inkluderar så många omfattande och onödiga referenser.

    • Hej Reza, texten lyfter bakgrund senare i texten. Jag har dokumenterat bakgrunden i, vid det här laget, säkert några hudnratals sidor annanstans, med massiv dokumentation (jag skickar gärna material ifall du är intresserad).

      Bakgrundsdiskussionen är inte uttömmande i denna text, vilket är naturligt vid “en första reaktion”, som förresten blev alltför lång hur som helst.

      Du skriver att “Det är allmänt känt i världen att alla i västvärlden i stort sett är hycklare! Inklusive 90% av dess befolkning!” Det skriver du till fel person.

      Jag ber om ursäkt för strukturen ifall du fann den krånglig, och “onödiga referenser”, det vill säga referenser som dokumenterar vår massiva hyckleri och vårt stöd för terror.

      • I artikeln diskuteras västvärldens påstådda hyckleri och de påstådda lögner som sprids till sina medborgare, som verkar hålla med och stödja dessa.

        Ett par tips till dig:
        1. Skilj mellan text som är riktat till dig personligen och text som inte är det!

        2. Det är möjligt att du inte är medveten om detta, men det som du har funderat på men inte har delat i texten syns inte för läsarna! Bara så du vet!

        • Tack för tipsen, och jag har ett till dig: läs texten igen (eller läs den till att börja med). Det här är inte “påstådd hyckleri” och “påstådda lögner” från det västerländska propagandasystemet, utan snarare transparent hyckleri och lögner, såsom jag dokumenterade. Skillnad är stor.

          • Du är världens värsta hycklare, och jag är ännu värre. Alla som skriver här är hycklare, redaktionen på Newsvoice och alla andra tidningar är hycklare.

            Varje person som bor i väst är en hycklare.

            Om vi inte vore hycklare skulle vi inte tyst acceptera att vatten och el avskärs från skadade och döende barn!

            Så tack för att du påminde oss alla om att vi alla är hycklare. Det skadar inte att upprepas varje minut och sekund i våra öron hur fruktansvärda hycklare vi alla är!

  • Det finns vissa likheter mellan det som händer i Ukraina och det som händer i Israel! Israel är en ockupationsmakt skapat av stormakterna och FN 1948 som dessutom inte höll de löften om en tvåstatslösning som var tänkt. Redan då borde ju projektet Israel stoppats av stormakterna, det hade sparat miljoner liv. Fallet Ukraina skapades av det dåtida Sovjet-systemet där maktfullkomliga diktatorer och byråkrater “skapade” det som efter sovjets upplösning blev Ukraina. Vad man “glömde” bort precis som i fallet Israel alla människor som ofrivilligt hamnade under en förtryckarstat. I Ukraina hamnade ryssar, ungrare, rumäner under regimen i Kievs förtryck och riktigt illa blev det när en viss Poroshenko 2014 beslutade sig för att använda sina extrema nazi-miliser till att beskjuta de gamla ryska områdena i östra Ukraina och 15.000 döda senare startade Ryssland en upprensningsaktion som pågår fortfarande. Den stora skillnaden mellan krigen är dock att Ryssland inte försöker utrota eller har det ukrainska folket som måltavla medan Israel gärna vill utrota varenda Palestinier så fort som möjligt och bombar civila hänsynslöst.

    • I stort sett allt du skriver om Ukraina post-2014, och mycket därtill, har jag dokumenterat på pränt. Jag dokumenterar dessutom hur pass identiska västerländska och ryska apparatjiker är i sin oförmåga att begripa banala trivialiteter och moraliska truismer – något som väcker mycket irritation och kränkthet, helt klart.

      • Tja, ett ickesvar kan väl också räknas som svar Andi! Saken är den att relativisering och att anse att alla är lika stora kålsupare inte fungerar. Utan västvärldens (USA) aggressiva uppträdande hade inte t ex Ryssland behövt agera för att skydda ryssar efter Sovjets upplösande! Man borde följt de demokratiska ideal man påstod sig ha bättre men offrade dem på sin egen nykoloniala agenda. Folk utanför västvärlden förstår att USA och EU inte är att lita på vilket politiker i Ryssland och andra länder utanför väst kan peka på för sina egna landsmän och och säga, se där! vilka hycklare! Vi ser också hur USA blåste Iran på 6 miljarder dollar med ett avtal som visade sig vara en bluff helt i stil med USA:s övriga löften och avtal som bryts när det passar USA som är de verkliga svinen i världspolitiken. Jag tror att världen hade varit ett mycket lugnare ställe utan USA:s ränksmiderier och maktfullkomlighet!

        • Återigen sparkar du in öppna dörrar. Vad jag gjorde i denna text var att illustrera mycket tydligt hur båda propagandasystem, väst och öst, använder likartade taktiker i sin propaganda. Vad säger det om vilka politiska block beter sig värst på världsarenan, eller vem som “är de verkliga svinen i världspolitik”, eller vems brott som är värst och mest omfattande?

          Svaret är noll, och du håller skuggboxning med dig själv. Om du vill veta vad jag anser om specifikt de sakerna du nämner i dina kommentarer, kan du titta på vad jag skrivit på pränt.

          • Skuggboxning är nog mer din avdelning Andi! Visst vet alla att propagandan viner från alla håll men MSM-propagandan i väst med sitt enorma hyckleri är långt mer avskyvärd än den som Ryssland och Kina kommer med! Dessutom så kan de flesta inte ens läsa rysk propaganda eftersom den är blockerad på order av Bryssel.

  • Vad vi moraliskt bevittnar är ex på hur det korrupta Rom till slut föll samman. Amerikansk exceptionalism som till slut bara har ett budskap till omvärlden; “Är ni med oss eller terroristerna?” och “Är ni inte med oss så är ni emot oss”.

    Jag kan inte se en annan utveckling än att vi är inne i en långsam men eskalerande process som Chalmers Johnson kallade “Blow-back” (CIA-term likt konspirations-teorin) där USA pga sin militära och finansiella “overextension” i världen, och då särskilt sedan vi i väst vann det kalla kriget mot t.ex kommunismen följt av 9/11, får allt fler officiellt emot sig tack vare Kinas etablering som konkurrrande stormakt. Frågan är nu om denna förväntade konfrontation (av de nykonservativa) leder oss mot WW3 och t.om kärnvapen-krig innan folket i väst vågar resa sig i protest eftersom det idag helt saknas ledande politiker värda att kallas statsmän.

  • Betänkansvärt resonemang!

    Tänk om man tillämpade det i Sverige på gängkriminaliteten? Man vet ju vilka gängen är, vem behöver bevis? När de spränger en bomb och någon skadas, så borde väl svensk militär skoningslöst bomba gängmedlemmarnas hem, deras familjers och om grannar ryker i processen so what!

    Följer med fasa utvecklingen lite i perferin. Kan bara konstatera att människor verkar älska att hata. Den ena är tvärsäker på det ena, den andra är tvärsäker på det motsatta. Människor utan härkomst vare sig i Palestina eller Israel, som sett några klipp på X är helt investerade i konflikten precis som om det vore deras egen.

    För att inte tala om Judar i Sverige som aldrig bott i Israel, och Palistinier som aldrig levt en dag som ockuperade utan som levt på Sverige i hela sitt liv. Båda anklagar de varandra för att vara djur.

    “Det skiljer sig från situationen i Palestina, där invånarna fått se sin angripare beväpnad till tänderna av Väst “i sjuttiofem år”.

    Har inte Sverige varit största givaren av bidrag till Palestina per capita i världen? Hur mycket av pengarna har gått till Hamas?

    Hur stora skulle världens militära konflikter bli om resten av världen slutade pumpa in pengar i konflikthärdarna, alltid som “humanitär hjälp”? Alltid med överhand på vapen, vapen, vapen.

    Aldrig, aldrig någonsin bombar de som “förvarar sig” de som utgör kärnan och ursprunget till attackerna. Alltid är det de civila som bombas. Och folk hejar på. Så oerhört sorgligt. Men så länge människor lever i okunnighet om vem som tjänar på alla krig så får det väl fortsätta.

    • Jag har inte så mycket att säga om dina mer eller mindre sunda observationer frånsett:”Har inte Sverige varit största givaren av bidrag till Palestina per capita i världen? Hur mycket av pengarna har gått till Hamas?”

      Det är en stapel inom rådande propaganda, men bevis presenteras knappast. Pengarna går till UNRWA, FN:s biståndorgan för de palestinier som blev tvångsförlfyttade till Gaza och utstår illegala attacker från Israel och dess emcenater i Väst.

      Vad vi däremot har massiv dokumentation på, är Sveriges massiva finansiella stöd till Israels illegala ockupation (se fotnotern i texten). Det får inte nämnas i Fri press, eftersom det hade röjt kulisserna.

      Låt oss föreställa oss att Sverige beväpnade, medvetet och fullt ut, Hamas – det vill säga den organisation som rättmätigen strider mot en illegal ockupation. Vilka principiella problem skulle det ställa för svenskar och regeringen? Inga, vilket transparent illustreras av det faktum att vi utan problem beväpnar och stödjer angripande regimer som är långt mycket brutalare, och som inte kan hävda självförsvar, till skillnad från Hamas. Ifall du inte känner till dessa regimer nämner jag gärna exempel för dig från a-z.

      Mängden personer i Sverige som kan hävda att de är emot finansiering av Hamas på grund av att Hamas begår brott kan således sammantaget säkert få plats i en telefonkiosk, eller en toalett.

    • Det finns olika faktorer. Den övergripande är den generella fegheten, fäblessen för global terrorism och underordningen till Makt, vilka är definierande särdrag av den kultur vi lever i.

      Som tur är, går den att förändra, om vi kollektivt väljer att göra det.

  • Och så har vi detta:

    AI-genererad bild för att sprida falskt påstående om “massmord av bäbisar” precis som man spred lögner inför första Irak-kriget med flickan som ljög om att “bäbisar hade slitits ut ur sina kuvöser och kastats på golvet”.

    Spreds av bl.a. Ben Shapiro som alltså inte är trovärdig på något sätt. Han har gjort bort sig många, många gånger, under många, många, långa år.

    Se bilder:

    https://drive.google.com/file/d/1TixyPmcCmvwi3FKTBXdT-5ozeVIrJV7n/view?usp=drive_link

    https://drive.google.com/file/d/1i6nVfp8COPgiSI3vhoQt1nTDkiWsVloj/view?usp=drive_link

    • Myter/rykten och medvetna direkta osanningar (t.ex bluffen i Butja) är ofta en konsekvens i krig från båda sidor. Tyvärr försöker du här använda ETT horribelt exempel (men bäbisar drabbas trots allt) för att istället släta över det grundläggande moraliska hyckleriet när både makten och “den fria pressen” önskar civilas död (som får skylla sig själva) och förintelse. T.o.m Washington gick “åtminstone” tidigt ut och ville förhandla om en säker utrymning av civila i Gaza istället för denna typiska massaker av IDF.

      Borde inte ditt budskap istället vara varför inte resonemanget (rätt och orätt) i artikeln föras i MSM i väst? AI eller inte saknar värde.

        • De har fått chansen. Israel förvarnar. Men dels för Hamas inte förvarningen vidare till “de mänskliga sköldarna” och dels så reagerar de boende alldeles för långsamt när blixt-bomben (-granaten) exploderar. 30-60 sekunder senare faller verkanselden!

          Dessutom har Hamas hindrat sina gräsrötter från att bygga skyddsrum. dessa resurser har överförts till Hamas tunnlar och skyddsrum.

          • Lite fakta hade varit användbart. Den ledande människorättsorganisationen på plats, al-Haq,påpekade (12 okt) att “Israel’s attacks have targeted and destroyed residential homes, killing civilians and wiping out entire Palestinian families often without issuing precautionary warnings … Israel continued to attack Gaza with enormous and destructive weaponry, bombing and razing entire residential buildings with their residents still inside, destroying streets and infrastructure, and displacing hundreds of thousands of civilians from their homes”, och så vidare, och så vidare – men det har väl ingen effekt på folk som inte ens låtsas hänga med vad som häder.

            Det vill inte säga att palestinier inte försökt fly (de ungefär 400 000 nya flyktingarna”. Faktum är att de gick långt bortom vad Israel rekommenderadationer att fly sina hem vid illegala terrorbombardemang mot civila. Nämligen, att tiotusentals palestinier försökt fly Gaza över huvud taget, ned till Egypten. Men ockupationsmakten ville inte veta av det. “Thousands of tons of bombs have been dropped, and residents have nowhere to flee”, eftersom Israel bombade Egyptengränsen Rafah, och ännu en gång efter att vägarna reparerades, som B’Tselem rapporterade – liksom, FN, UNHCR, och andra, men förstås är helt obekant för en person som du. B’Tselem (10 okt) formulerade situationen, “Netanyahu’s call for residents to leave is a farce with no bearing on reality. The Gaza Strip is closed off on all sides and the residents have no way out. There are no shelters and no way to seek cover from airstrikes. Among the people killed, some of them still trapped under debris, are entire families wiped out in a single bombardment”.

            Själva problemställningen är irrelevant, eftersom Israel inte har någon rätt att bomba och massakrera de ockuperade civila man angriper. På precis samma sätt bryr vi oss inte ett skvatt om patetiska ryska propagandister när de fullständigt förvirrat säger att ukrainarna “har fått chansen. Ryssland förvarnar. Men dels för Kiev inte för varningen vidare till ‘de mänskliga sköldarna’ och dels så reagerar de boende alldeles för långsamt när blixt-bomben (-granaten) exploderar. 30-60 sekunder senare faller verkanselden!”

        • Ska man vara förvånad över att DN/SvD inte har någon bild (likt ovan) som visar resultatet av bombningarna? Bilder brukar ju säga mer än ord trots allt!

          Inför Irak-kriget dog enligt uppgifter betydligt fler människor pga av sanktionerna (främst mediciner och dyl) än under själva invasionen (“befrielsen”) av USA. I Gaza befinner sig enormt många människor (2 milj) på en relativt liten yta.

    • Shut the fuck off!! Moth***er fu****ker

      [Varning: Denna kommentar ovan kan leda till permanent avstängning från NewsVoice kommentarsfält och retroaktiv radering av samtliga kommentarer från samma kommentarsförfattare. Jag låter den ligga kvar som skolexempel på brott mot kommentarsreglerna. NewsVoice tillåter inte hatiska kommentarer. Här postar vi kommentarer utifrån det förtroende man bygger upp. / Torbjörn Sassersson, redaktör]

      • Härligt! Borde varit 6 miljoner och denna gång på riktigt!

        [Varning: Denna kommentar ovan kan leda till permanent avstängning från NewsVoice kommentarsfält och retroaktiv radering av samtliga kommentarer från samma kommentarsförfattare. Jag låter den ligga kvar som skolexempel på brott mot kommentarsreglerna. NewsVoice tillåter inte hatiska kommentarer. Här postar vi kommentarer utifrån det förtroende man bygger upp. / Torbjörn Sassersson, redaktör]

        • Torbjörn,

          På vilket sätt är det jag har skrivit värre än den glorifiering av det pågående folkmordet i Gaza som författaren Andy framställer för oss och dig här?

          Jag vill också att du förklarar för alla varför kommentarer som innehåller ordet “j.u.d.a.r” automatiskt granskas i förväg och oftast tas bort. Jag måste till och med använda punkter i ordet för att undvika granskning och borttagning i denna kommentar.

          Kan du förklara anledningen till detta?

          Vill permanent stänga av mig och radera mina inlägg, så “be my guest” och gör det!
          Som du väl medveten om, stängde DN och SVD av mig permanent under tiden för Covid-bluffen, och det var nog bara en tidsfråga innan det skulle hända även här.

          Ingen kan hindra mig från att tala fritt, och jag står fast vid vartenda ord jag har sagt och skrivit, och jag kommer att fortsätta att göra det.

      • Om Netanyahu’s försvar för stödet av Hamas för att splittra Palestinierna Haaretz 9/10
        “Anyone who wants to thwart the establishment of a Palestinian state has to support bolstering Hamas and transferring money to Hamas,” he told a meeting of his Likud party’s Knesset members in March 2019. “This is part of our strategy – to isolate the Palestinians in Gaza from the Palestinians in the West Bank.”

        https://archive.ph/2023.10.10-030658/https://www.haaretz.com/israel-news/2023-10-09/ty-article/.premium/another-concept-implodes-israel-cant-be-managed-by-a-criminal-defendant/0000018b-1382-d2fc-a59f-d39b5dbf0000

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *