Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Kriminella familjeklaner startar vårdcentraler, ger bygglov och tvättar pengar i det nya Sverige

publicerad 4 oktober 2023
- Harriet Larsson
Marlon Brando spelare karaktären Don Vito Corleone i Gudfathern, 1972. Foto: Paramount Pictures
Marlon Brando spelare karaktären Don Vito Corleone i Gudfathern, 1972.

Gängens dödliga våld plågar Sverige, men det kan bli värre. Klanerna bakom gängen är så organisatoriskt starka, enligt författarna till en ny bok med titeln: “Klanerna – Den systemhotande brottsligheten”, att de kan styra samhällsfunktioner. Det påminner om den italienska maffians maktövertagande i USA på 1930-talet.

Från Adlibris presentation av författarna:

“Jan Persson är säkerhetsexpert och har länge arbetat som säkerhetschef inom näringslivet. Han har en bakgrund som polis och har jobbat nära ett decennium för Säpo.”

“Johannes Wahlström är granskande journalist, statsvetare och antropolog. Han har bland annat tilldelats Stora journalistpriset och Guldspaden för sitt arbete.”

Att migranter från klanstyrda samhällen tar med sig denna samhällsstruktur till värdlandet är inget nytt. På 1880-talet strömmade italienska invandrare till USA från Syditalien och Sicilien. Med invandrarna följde den organiserade brottslighet som blev upprinnelsen till den amerikanska maffian. Ingen har väl glömt storfilmerna om Gudfadern där Marlon Brando gör sin största roll som maffiabossen Don Vito Corleone.

Tack vare den humanitära stormaktens naiva eller snarare globalt slipade politiker har vi samma situation i Sverige, där inkluderingshysterin nått oanade höjder. Personer helst med utomeuropeisk hemvist sitter på chefstjänster, i det offentliga, inom näringslivet och civilsamhället, för att inte tala om media.

Det är ofta känslosamma kvinnor och de med avvikande sexualitet som bidrar till denna extra bonus i rekryteringen.

Det som dessa författare lyfter fram är hur invandrare från klankulturer i symbios hjälper varandra och politiker påpekar att majoriteten av invandrare jobbar mer än en Svensson, sköter sig och betalar sin skatt.

  • Bankchefer tvättar pengar och ger fördelaktiga lån.
  • Myndighetschefer och politiker ger tillstånd till bygglov.
  • Socialförvaltningar tillsammans med FK, AF och Allmänna arvsfonden är generösa med bidrag och projektmedel.
  • Korruption och bedrägerier flödar inte minst inom välfärden, där vårdcentraler, HVB-hem och flyktingförläggningar kan ha kriminella ägare.

Sprickan i den korrekta “kristallen” är nu stor tack vare författarnas gedigna arbete med att avslöja hur de skötsamma ofta tvättar pengar från sina kriminella bröder, vilket är smärtsamt för de mångkulturälskarna att ta in.

Enligt deras ojande kommer invandrarkriminaliteten från Mars, helt fristående från vetskapen om att alla företeelser har en bakgrund. Medias ledarskribenter ligger nu i för att släta över sin del i landets förfall och ansvariga politiker försöker peka med hela handen och ropa på militär, när det skjuts och sprängs överallt där kulturberikare dragit fram.

Alla som medverkat till detta moras har varit livrädda för att bli anklagade för rasism, därför har kravlöshet med givmildhet förvandlats till en epidemi i hela landet.

Att läsa recensioner sätter fart på adrenalinet, eftersom statsmedias skribenter är oskyldiga som små lamm. Deras utstötningsgärningar från cancel-kulturen tycka aldrig ha ägt rum, där dissidenter blivit arbetslösa.

Några har avslutat sina liv. Pensionärer har blivit bötfällda när de luftat sin berättigade vrede på nätet. Karriärvägar har blockerats om någon knystade det minsta om tvivel på klimatalarm, genvaccinets tillförlitlighet och misstankar om att Ukrainas president Zelensky är Joe Bidens marionett.

Några av Adlibris recensenter kommenterar boken

Emil Arvidsson, Svenska Dagbladet:

“På tjugo år har Sverige gått från botten till toppen på EU:s lista över dödligt våld. På tio år har antalet skjutningar i landet tredubblats. Men våldet är bara toppen på ett isberg, under ytan tränger den organiserade brottsligheten allt längre in i själva samhällskroppen.
Det här är berättelsen om det som händer bakom rubrikerna. Om bankinfiltration och korruption, om bedrägerier och utpressning. Och om en organisationsform som visat sig vara extremt livskraftig i den kriminella miljön: klanen.
Klanerna ger en skrämmande bakgrund till de utmaningar samhället nu möter, och ställer oss alla inför frågan: Kan den systemhotande brottsligheten växa sig stark nog för att göra anspråk på själva systemet…”

Åsa Linderborg, Aftonbladet:

“De undersöker den brottslighet som drivs som effektiva företag, med närvaro på alla nivåer … Allt hänger ihop och i en omfattning som är svindlande. Det är fruktansvärd läsning.”

Roland Poirier Martinsson, Göteborgsposten:

“Boken bör läsas av många … som en varningsklocka. Ingen kommer att lägga den ifrån sig utan att ha lärt sig något om Sverige som redan borde och snart kommer att tillhöra allmänbildningen.”

Från rasiststämpling till varningslarm

Utmaningar, fruktansvärd läsning och varningsklocka låter det nu. I går var det rasiststämpel i pannan på sanningssägare som yppade något annat än Refugees Welcome. Nu verkar det som änglakören stämpelarmar har tappat kraften, när sprängdåd kan ske utanför den egna radhusporten.

Inte nog med detta hyckleri, polismästare Carin Götblad ler nu så snällt och uppmanar Svensson som arbetar och sliter för att få tillvaron att gå ihop. Nu skall han resa sig ur TV-soffan och nattvandra och riskera att bli måltavla i gänguppgörelser eller varför inte bli personlig stödperson åt en hånskrattande unge i kriminell karriär.

Kanske menar hon snälla samtal med pizza eller saft och bullar, utan vetskap om att det konceptet hos både polis och socialen har spelat ut sin roll, precis som “sluta skjut”-uppmaningen.

Alla goda krafter skall för femtielfte gången spotta i nävarna, medan en Foxtrot-lirare putsar sin Kalashnikov inför natten räder och statsministern uppmanar till nationell samling. Vad vi ska samlas omkring förstår undertecknad inte.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq