Kriminella familjeklaner startar vårdcentraler, ger bygglov och tvättar pengar i det nya Sverige

publicerad 4 oktober 2023
- Harriet Larsson
Marlon Brando spelare karaktären Don Vito Corleone i Gudfathern, 1972. Foto: Paramount Pictures
Marlon Brando spelare karaktären Don Vito Corleone i Gudfathern, 1972.

Gängens dödliga våld plågar Sverige, men det kan bli värre. Klanerna bakom gängen är så organisatoriskt starka, enligt författarna till en ny bok med titeln: “Klanerna – Den systemhotande brottsligheten”, att de kan styra samhällsfunktioner. Det påminner om den italienska maffians maktövertagande i USA på 1930-talet.

Från Adlibris presentation av författarna:

“Jan Persson är säkerhetsexpert och har länge arbetat som säkerhetschef inom näringslivet. Han har en bakgrund som polis och har jobbat nära ett decennium för Säpo.”

“Johannes Wahlström är granskande journalist, statsvetare och antropolog. Han har bland annat tilldelats Stora journalistpriset och Guldspaden för sitt arbete.”

Att migranter från klanstyrda samhällen tar med sig denna samhällsstruktur till värdlandet är inget nytt. På 1880-talet strömmade italienska invandrare till USA från Syditalien och Sicilien. Med invandrarna följde den organiserade brottslighet som blev upprinnelsen till den amerikanska maffian. Ingen har väl glömt storfilmerna om Gudfadern där Marlon Brando gör sin största roll som maffiabossen Don Vito Corleone.

ArcanumSkolan 2024

Tack vare den humanitära stormaktens naiva eller snarare globalt slipade politiker har vi samma situation i Sverige, där inkluderingshysterin nått oanade höjder. Personer helst med utomeuropeisk hemvist sitter på chefstjänster, i det offentliga, inom näringslivet och civilsamhället, för att inte tala om media.

Det är ofta känslosamma kvinnor och de med avvikande sexualitet som bidrar till denna extra bonus i rekryteringen.

Det som dessa författare lyfter fram är hur invandrare från klankulturer i symbios hjälper varandra och politiker påpekar att majoriteten av invandrare jobbar mer än en Svensson, sköter sig och betalar sin skatt.

 • Bankchefer tvättar pengar och ger fördelaktiga lån.
 • Myndighetschefer och politiker ger tillstånd till bygglov.
 • Socialförvaltningar tillsammans med FK, AF och Allmänna arvsfonden är generösa med bidrag och projektmedel.
 • Korruption och bedrägerier flödar inte minst inom välfärden, där vårdcentraler, HVB-hem och flyktingförläggningar kan ha kriminella ägare.

Sprickan i den korrekta “kristallen” är nu stor tack vare författarnas gedigna arbete med att avslöja hur de skötsamma ofta tvättar pengar från sina kriminella bröder, vilket är smärtsamt för de mångkulturälskarna att ta in.

Enligt deras ojande kommer invandrarkriminaliteten från Mars, helt fristående från vetskapen om att alla företeelser har en bakgrund. Medias ledarskribenter ligger nu i för att släta över sin del i landets förfall och ansvariga politiker försöker peka med hela handen och ropa på militär, när det skjuts och sprängs överallt där kulturberikare dragit fram.

Alla som medverkat till detta moras har varit livrädda för att bli anklagade för rasism, därför har kravlöshet med givmildhet förvandlats till en epidemi i hela landet.

Att läsa recensioner sätter fart på adrenalinet, eftersom statsmedias skribenter är oskyldiga som små lamm. Deras utstötningsgärningar från cancel-kulturen tycka aldrig ha ägt rum, där dissidenter blivit arbetslösa.

Några har avslutat sina liv. Pensionärer har blivit bötfällda när de luftat sin berättigade vrede på nätet. Karriärvägar har blockerats om någon knystade det minsta om tvivel på klimatalarm, genvaccinets tillförlitlighet och misstankar om att Ukrainas president Zelensky är Joe Bidens marionett.

Några av Adlibris recensenter kommenterar boken

Emil Arvidsson, Svenska Dagbladet:

“På tjugo år har Sverige gått från botten till toppen på EU:s lista över dödligt våld. På tio år har antalet skjutningar i landet tredubblats. Men våldet är bara toppen på ett isberg, under ytan tränger den organiserade brottsligheten allt längre in i själva samhällskroppen.
Det här är berättelsen om det som händer bakom rubrikerna. Om bankinfiltration och korruption, om bedrägerier och utpressning. Och om en organisationsform som visat sig vara extremt livskraftig i den kriminella miljön: klanen.
Klanerna ger en skrämmande bakgrund till de utmaningar samhället nu möter, och ställer oss alla inför frågan: Kan den systemhotande brottsligheten växa sig stark nog för att göra anspråk på själva systemet…”

Åsa Linderborg, Aftonbladet:

“De undersöker den brottslighet som drivs som effektiva företag, med närvaro på alla nivåer … Allt hänger ihop och i en omfattning som är svindlande. Det är fruktansvärd läsning.”

Roland Poirier Martinsson, Göteborgsposten:

“Boken bör läsas av många … som en varningsklocka. Ingen kommer att lägga den ifrån sig utan att ha lärt sig något om Sverige som redan borde och snart kommer att tillhöra allmänbildningen.”

Från rasiststämpling till varningslarm

Utmaningar, fruktansvärd läsning och varningsklocka låter det nu. I går var det rasiststämpel i pannan på sanningssägare som yppade något annat än Refugees Welcome. Nu verkar det som änglakören stämpelarmar har tappat kraften, när sprängdåd kan ske utanför den egna radhusporten.

Inte nog med detta hyckleri, polismästare Carin Götblad ler nu så snällt och uppmanar Svensson som arbetar och sliter för att få tillvaron att gå ihop. Nu skall han resa sig ur TV-soffan och nattvandra och riskera att bli måltavla i gänguppgörelser eller varför inte bli personlig stödperson åt en hånskrattande unge i kriminell karriär.

Kanske menar hon snälla samtal med pizza eller saft och bullar, utan vetskap om att det konceptet hos både polis och socialen har spelat ut sin roll, precis som “sluta skjut”-uppmaningen.

Alla goda krafter skall för femtielfte gången spotta i nävarna, medan en Foxtrot-lirare putsar sin Kalashnikov inför natten räder och statsministern uppmanar till nationell samling. Vad vi ska samlas omkring förstår undertecknad inte.

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Carin Götblad
  I korthet.
  I början av 90-talet startar historien om Olle Liljegren, Peter Rätz, Gotlandsaffären och operation Räven. Peter Rätz var informatör som infiltrerade gängen Bandidos och Hells Angels. Vid operation Räven lurade Peter Rätz en kvinna anställd på polisen i Falun, tror jag det var, att lämna ut konfidentiell information.
  I boken Hanteraren av Dick Sundevall (Bonniers) spelas hela historien upp. Det handlar om polisens olagliga provokationer genom s.k. informatörer för att komma åt den organiserade brottsligheten.
  Carin Götblad och Leif Jenneqvist vittnade i HD angående olika oklarheter om vapenköp och andra tvivelaktiga förrhållanden när Götblad var polismästare på Gotland. Carin Götblad begick mened vid förhör i Hovrätten angående Gotlandsaffären. Stora summor delades ut till informatörerna och detta var ytterst känsligt att dra upp i ljuset. Hon blev sedan polismästare i Stockholm. Under denna tid begicks ca 400 tjänstefel med med henne som högsta ansvarig.

  • Blev fel i formulering operation Räven. Skall var Vid operation Räven lurade Peter Rätz en kvinna anställd på polisen i Falun att avslöja sig då hon tidigare lämnat ut konfidentiell information till brottslingar

 • Det som behöver inses är att den mörka makten nyttjar olika organisationer som de själva skapat, för att just skapa kaos. Dikotomi.
  De lever av och på kaos. Utan det skulle de inte överleva. De behöver DIN negativa känsloenergi för sin överlevnad.
  Och du ger dem det.

 • När en blind leder en blind…milda tider vilken soppa de här rör runt i:
  https://www.svtplay.se/video/KvXWJbd/sverige-mots/hur-ska-vi-stoppa-gangkriminaliteten?id=KvXWJbd

  Och alldeles oavsett vilken färgkombination regeringarna haft under de senaste femtio åren så har det bäddats omsorgsfullt för den importerade laglöshet som präglar Sverige nu:
  https://peterkrabbe.wordpress.com/2018/10/13/landsforraderiet/

  De toppstyrda politiska partiernas färger bildar väl tillsammans snarast något som skulle kunna liknas vid en prideflagga, som det nog inte finns skäl att vara särskilt stolt över, om det inte har varit ett kaotiskt, laglöst land, präglat av våld, hänsynslöshet, omoral som varit målet.

  Och därigenom har slussarna öppnats för Orwells övervakningsdiktatur.

  • Jag kom till Sverige 1987, vid 21 års ålder, och efter ett år på en flyktingförläggning blev jag placerad i kommunen Falun. Vid den tiden var vi runt 30-40 jämnåriga i staden och vi ansåg att Sverige var landet med oändliga möjligheter.

   Sverige erbjöd utbildningar av världsklass inom alla yrken. Här hade alla möjlighet att följa sina passioner och bestämma vad de ville bli. Som unga människor i ett nytt land kände vi en stark framtidstro och kunde planera för våra drömmar.

   År 1992, fyra år efter min ankomst till Falun, hade jag avslutat min utbildning inom Data & Elektronik vid Högskolan i Borlänge, fått en fast anställning, och ett år senare köpte jag min första bostadsrätt och en helt ny bil.

   Alla andra gjorde liknande framsteg genom att fortsätta studera eller satsa på sina favorityrkesutbildningar vid Amu Center-anläggningar runt om i Sverige.

   Vi älskade alla vårt nya land som om det vore vårt eget, skapade familj, fick barn och byggde upp våra liv.

   Men idag finns det inte mycket kvar i Sverige som vi kan känna oss förtjusta över, och många av oss känner numera besvikelse och hat gentemot det Sverige har förvandlats till.

   Vad har en ung person att se fram emot i dagens Sverige?

   Om jag hade flyttat till det Sverige som existerar idag, med begränsade eller värdelösa utbildningsmöjligheter och ett bostadssystem som inte ger hopp om att få ett förstahandskontrakt på bostad på årtionden, hade jag nog också känt mig frestad att söka andra vägar, kanske till och med kriminella sådana, och vara smart nog att skapa en “framgångsrik” men kriminell framtid.

   • Enormt viktig kommentar av dig, Reza!

    Jag har pratat med många invandrare till Sverige som även de sett att den djävulska anarki, som växt fram som bakterier i en odling, är ett förfall utan like.

    Det finns så många fina ärliga invandrare, likt dig, men jag är övertygad om att kaoset som råder är skapad MED VILJA genom att uppsåtligen bereda grogrund för våld, anarki, omoral – och genom att djupt kriminella, religiöst fanatiska våldsutövare och erfarna krigare från olika delar av världen tagits hit, precis så var det i Jugoslavien.

    F. William Engdahl beskriver tillvägagångssättet i sin bok “The Lost Hegemon: Whom the gods would destroy”:
    https://www.bokus.com/bok/9783981723700/the-lost-hegemon-whom-the-gods-would-destroy/

    • Och efter 36 år i Sverige, där jag spenderat 95% av mitt liv och tid med svenskar på jobbet och hemma är jag fortfarande invandraren!! 🙂

     Förresten vart tog uttrycket “nya svenskar” vägen? Märkligt nog började man använda detta nya ord intensivt i mitten av 2014 innan stora flyktingströmmar mot EU från Syrien tog fart!

     Alla som bara satte sin fot i Sverige efteråt kallades plötsligt “nysvensk” 🙂

     Jag gissar att när det bestämdes att ge tillfälligt uppehållstillstånd gick det inte att kalla de för nya svenskar! Då skulle ju det bli isf “tillfälliga nya svenskar” och därför slutade man använda nya termen! 🙂

     • Ja, Reza, det är ett ännu ett vittnesmål om hur inskränkta människor är i sitt förhållande till de som flyttat in – och det gäller även svenskar som bosätter sig på annan ort.

      Vi borde alla hålla ihop, vi som kämpar för det goda!

      Den inbördes splittringen och intoleransen mot oliktänkande är en söndrande faktor som försvagar oss oerhört i vår kamp mot det onda som regerar.

      • Jag vill ta tillfället i akt och ställa en fråga som har oroat mig och jag funderat på det under en längre tid, nämligen användningen av ord som “framväxande,” “på väg,” “på frammarsch”, och liknande termer i samband med fascismens och totalitarismens återkomst i Europa.

       Vi hävdar ofta att totalitarismen ännu inte har etablerat sig fullt ut utan den fortfarande är “på väg” eller “framväxande.”

       Men är det inte så att om vi noggrant analyserar verkligheten, skulle vi komma fram till att vi faktiskt lever i den nya formen av totalitarism redan?

       Och genom att tro att den bara är på väg, ger vi oss själva en falsk tröst och bibehåller illusionen om att demokratin fortfarande existerar, dvs, en ny form av omedveten förnekelse som ger oss en skev bild av verkligheten.

       Jag tror nämligen att även Dr. Desmet och de övriga framstående har missbrukat dessa ord.

       Den här ÄR den nya totalitarismen som använder demokrati som sin nya skepnad! Det kommer aldrig att bli som Tyskland eller Italien eller Sovjet unionen i Europa, vilket är nåt de flesta väntar på!

       Som sagt det är en hemsk tanke som irriterat mig länge nu!

      • Mycket viktiga funderingar, Reza!

       Det talas så mycket om demokrati och att Sverige skulle vara ett demokratiskt föregångsland, men låt oss kort men klart skärskåda de tre så kallade statsmakterna.

       Wikipedia skriver:
       “De l’esprit des lois, Om lagarnas anda, är ett statsrättsfilosofiskt arbete av Charles-Louis de Secondat Montesquieu. Verket, som främst beskriver maktdelningsprincipen, publicerades första gången 1748.”

       Montesquieus maktdelningsprincip innebär att den offentliga makten i en stat fördelas på olika maktpoler, för att dessa ska uppväga och utöva kontroll över varandra i syfte att förhindra maktmissbruk.

       Dessa maktpoler är enligt Montesquieu verkställande makt, lagstiftande makt och dömande makt, vilket motsvaras i staten av regering som styrande makt, riksdag som lagstiftande makt och domstolsväsendet som dömande makt.

       Till dessa tre grundläggande maktpoler har under senare år tillkommit ytterligare en väldigt mäktig maktfaktor, opinionsbildning.

       – Men vi kan fråga oss om dessa maktcentra verkligen är oberoende poler, skilda från varandra – eller om de samarbetar och således utövar maktmissbruk.

       – I en demokrati ska folket kunna välja de personer som utövar makten. Kan vi det – eller väljer vi enbart på toppstyrda partier, som kanske rent av hänger ihop, bakom kulisserna?

       – Är individer som utses till viktiga poster i maktapparaten att lita på – eller är många av dem medlemmar i hemliga ordnar, som exempelvis frimurarordnar, som de svurit lydnad och tystnad?

       – Är den opinionsbildande maktpolen, alltså massmedia, PR-branschen, lobbyingorganisationer skilda från de andra maktpolerna?

       Här är ett mycket intressant föredrag:
       https://www.youtube.com/watch?v=ynVqPnMQ2sI&t=7s
       (The Quigley Formula – G. Edward Griffin)

      • “Tack så mycket, Robert!

       Och nu, föreställ dig att jag håller dina kinder i mina händer och säger “gochi mochi pochi tochi”! 🙂

       För övrigt är mitt pronomen inte “invandraren”, utan det är

       “Prince of Persia, Den Store, Den Härlige, Den Snygge”

       Bara så ni vet!
       Och om någon har några funderingar eller frågor om pronomen, så säger jag i förväg: aaaaaAAAA, ba bababababab!”

 • Gängvåldet och skjutningar tog fart av en enda anledning under och efter 2015 när det meddelades att Sverige gav enbart tillfälligt uppehållstillstånd som inte berättigade till familjeförening.

  Tusentals av dessa var redan färdigutbildade soldater och hade hunnit som soldat döda i kriget. Dessa desperata män var beredda att göra vad som helst för att få hit sina familjer.

  Då gängkriminella är till 95% araber, fanns det inga språksvårigheter och dessa kunde hur lätt som helst välkomnas i gängen och få uppdrag att skjuta och döda som många av konkurrenterna som de kunde och växa till stora drog och vapen karteller.

  Har dessa så jävla duktiga Säpo författare fattat detta? Nope, självklart inte! De ju fan också svenskar, helt utan förmågan att se verkligheten!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *