Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Skaparna av experimentella mRNA-vacciner får Nobelpriset 2023 trots riskerna

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 6 oktober 2023
- Christian Pavón, jurist
Drew Weissman och Katalin Karikó
Drew Weissman och Katalin Karikó.

KOMMENTAR. Nobelpriset i medicin tilldelas i år Katalin Karikó och Drew Weissman. De får priset för att de kom fram till en formel för mRNA-vaccin på rekordtid, ett vaccin som annars hade tagit betydligt längre tid att ta fram. Bland annat det omtvistade coronavaccinet.

Tanken med mRNA-vacciner är att dessa ska initiera produktionen av spikproteiner så att kroppen ska skapa antikroppar mot SARS-cov-2. Även om detta låter bra har verkligheten inte visat sig vara så optimal eftersom dessa vacciner har gett väldigt många obehagliga biverkningar.

Amina Manzoor som är medicinsk reporter och krönikör på Expressen påstår att vaccinerna som gjorts möjliga med mRNA-teknik har räddat livet på miljontals människor. Både svensk och internationell etablerad media och det övriga etablissemanget sjunger med i hyllningskören för coronavaccinet och andra mRNA-vacciner.

Enligt en rapport som skrivits av två amerikanska läkare menar dessa att antalet dödsoffer av vaccinet är allra minst 5 ggr högre än vad som meddelats allmänheten. Enligt rapporten är antalet döda och som drabbats av allvarliga biverkningar sammanlagt flera miljoner enbart i USA.

Det finns rapporter som visar att mRNA-vacciner ger obehagliga biverkningar som bland annat andningsbesvär, yrsel, myocardit, sömnbesvär, depression, ångest och så vidare.

Det handlar om officiellt erkända biverkningar och ingen vet hur många fler rapporter om biverkningar som kommer att komma inom några år. Enligt amerikanska Folkhälsomyndigheten (CDC) uppskattas att 726 963 personer har dött av hjärt- och kärlbesvär på grund av vaccinerna.

Det innefattar stroke, hjärtinfarkt och blodproppar mm, det vill säga tillstånd av en kardiovaskulär natur som varit fatala och som enligt CDC direkt utlösts av coronavaccinet.

mRNA-vacciner ändrar DNA permanent vilket är tänkt till att enbart skapa immunitet, men vars biverkningar vi idag vet alldeles för lite om på grund av att tekniken är så ny.

Trots att man vet väldigt lite om mRNA-vacciner säger ändå Melissa J Moore som är chefsforskare på vaccinbolaget Moderna i ett ”TED-talk” att: “Det kommer en tsunami av mRNA-vacciner i framtiden”.

Med tanke på hur många biverkningar som rapporterats, i allt ifrån väldigt allvarliga till lindrigare sådana, är det mycket märkligt att dela ut Nobelpriset för en uppfinning som skadat så pass många och som vi heller inte sett de fulla konsekvenserna av.

Även om vi för argumentationens skull antar att vacciner räddat fler individer än de skadar, ska inte en uppfinning som är värd Nobelpriset enbart vara till gagn för mänskligheten?

Text: Christian Pavón, jurist (Pavon.se)


Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq