Netanyahu uppmanar israeler att förbereda sig för ett “långt och svårt krig”

publicerad 29 oktober 2023
Premiärminister Benjamin Netanyahu. Foto: Kremlin.ru
Premiärminister Benjamin Netanyahu.

Premiärministern beskrev striden mot Hamas som Israels “andra självständighetskrig”. “Det finns farhågor om att en fullskalig invasion kan leda till stora israeliska förluster och utlösa en eskalering med andra regionala aktörer, såsom Libanons Hizbollah-rörelse”, skriver RT.

Text: RT, “Netanyahu tells Israelis to prepare for ‘long and difficult’ war”. Översättning: NewsVoice

Den israeliska militären har inlett den “andra fasen” av kriget mot Hamas i Gaza, sade premiärminister Benjamin Netanyahu i ett tv-sänt tal på lördagskvällen, samtidigt som han varnade medborgarna för att förbereda sig för en lång kamp framöver.

“Under de första veckorna av kriget genomförde vi massiva luftangrepp som gav fienden ett hårt slag… Vi eliminerade många terrorister”, sa premiärministern i sitt tal till israelerna.

Under tre veckor av israeliska flygräder har dödssiffran i Gaza överstigit 8000 människor, “varav hälften är barn”, sa hälsoministeriet i den Hamas-kontrollerade palestinska enklaven till AFP tidigt på söndagen. Det är fortfarande oklart hur många av dödsoffren som faktiskt var stridande.

“Men vi är bara i början av vägen. Striden inom Gazaremsan kommer att bli svår och lång”, varnade Netanyahu och betonade samtidigt att “detta är vårt andra självständighetskrig. Detta är vårt uppdrag, vårt syfte i livet, och tillsammans kommer vi att segra.”

IDF:s utvidgning av operationen kommer nästan tre veckor efter att militanta Hamasmedlemmar inledde en överraskningsattack mot den judiska staten och besköt israeliska städer med raketer och gjorde räder mot bosättningar nära Gazagränsen.

Omkring 1400 israeler har dödats sedan kriget började och över 200 har tagits som gisslan, enligt israeliska tjänstemän.

“Igår kväll gick ytterligare marktrupper in i Gaza, vilket markerar början på den andra fasen av kriget, vars mål är att förstöra Hamas militära och politiska kapacitet och att få tillbaka våra kidnappade medborgare”, förklarade Netanyahu.

Israeliska stridsflygplan bombade Gaza med flyganfall under hela fredags- och lördagsnatten, då marktrupper och pansarfordon skickades in i den palestinska enklaven i en betydande inbrytning. Det är dock oklart om de pågående “utökade” markoperationerna kommer att följas av en större invasion.

Det finns farhågor om att en fullskalig invasion kan leda till stora israeliska förluster och utlösa en eskalering med andra regionala aktörer, såsom Libanons Hizbollah-rörelse.

Försvarsminister Yoav Gallant sade också på lördagen att Israel har “gått vidare till en ny fas i kriget” och sade att markoperationerna i Gaza kommer att fortsätta “tills nya order ges”.

Irans president Ebrahim Raisi sade att Israels “brott” i Gaza har “passerat de röda linjerna, vilket kan tvinga alla att vidta åtgärder”, i ett inlägg som delades på X (tidigare Twitter) på söndagsmorgonen.

Text: RT, “Netanyahu tells Israelis to prepare for ‘long and difficult’ war”. Översättning: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • läs i GT om hur judarnas förste gud rensade bort det assyriska folket över en natt och sedan gav judarna deras land, idag Israel.
  Nu sker samma sak igen.

 • En mkt sjuk..människa..Som domderar ett stulet territorium. Kan det leda till ngt annat än katastrof. Dvs om ingen pyspunkar honom och hans gäng

   • Mycket intressant!

    Det är också den här videon som ger bakgrunden till skapandet av s.i.o.n.i.s.m.e.n för 130 år sedan och staten Israel efter Andra världskrigets slut med den brevväxling mellan två ledande frimurare på 1800-talet, där de båda världskrigen förutsades och motiven bakom dem beskrevs och som även tillkännagav avsikten att skapa sådan bitter fiendskap mellan j.u.d.e.n.d.o.m och islam vilket ska leda till att de utpånar varandra i nästa stora krig:

    https://www.youtube.com/watch?v=5xkNpV9YZf0&t=398s

    (175 WUP Walter Veith & Martin Smith – Israel And Hamas, Zionists vs Islam Holy War? or Jesuit Plan?)

     • Tack, Tors vrede, för att du tagit dig tid och ork att ta del av denna SÅ viktiga video – och framför allt, tack för att du bidrar till även ANDRA FÅR IMPULS ATT GÖRA DET!

      Och för att underlätta för ALLA att ta del av denna källa:

      Gör så här för att få svensk automatisk svensk textning:

      1. Starta videon.

      2. Klicka på den vita fyrkanten som då dyker upp (längst till vänster i raden) i nedre delen av bilden, så att ett rött streck tänds under den.

      3. Klicka på ”ratten” bredvid fyrkanten.

      4. Klicka på ”Engelska automatiskt”.

      5. Klicka sedan på ”Automatisk översättning”.

      6. Scrolla ner till ”Svenska” och klicka på det.

      Klart!

      Jag kan tillägga att en av de båda som samtalar i denna video är Walter Veith – den före detta ateisten och zoologiprofessorn som under många år undervisade i och trodde på evolutionsteorin, men som sedan blev k.r.i.s.t.e.n.

      Det finns en anledning till att han omprövade sin inställning – och det finns en anledning till att vi alla öppnar upp oss för att kunna ta in sanningen!

   • Det började lång tid före Balfourdeklarationen och var till 100% ett brittiskt geopolitiskt projekt för deras själviska syften och till skada för alla andra inklusive judarna.
    Du ser på nätet nästan 100% partiska informationer som undanhåller sanningen från dig och gynnar sagda imperiums propaganda.
    Den nu aktuella zionismen skapades i form av en pseudokristen sekt tillsammans med frimuraroperationer, allt i syfte att förhindra britternas rivaler att hävda sig med fredlig handel och med syfte att hålla finansvärlden i en stark beroendeställning till imperiet.
    Det gör att imperiet hela tiden kan hota finansvärlden om de vill agera i ömsesidighet med imperiets rivaler.
    Och det var syftet med både zionism och nazism.
    Den pseudokristna sekten kunde dra nytta av många äkta bibeltroende anglosaxare som ju trodde på att Jesus återkomst sker efter att det judiska folket återvänder till det heliga landet.
    Sekten skapades av agenter till ostindiska kompaniet men vidarebefordades i USA av folk som antagligen var ganska genuina är mitt intryck.
    Men i och med att de anglofila nätverken är starka i USA blev det ett stort överlapp med utbyggnaden av ett anglosaxiskt världsherravälde

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *