Argentinas nya president Javier Milei vill avsluta den liberala vänstern och wokeismen

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 20 november 2023
- NewsVoice redaktion
Javier Milei

Argentina har fått en ny president – Javier Milei – som vill att US-dollar ska bli landets valuta och att riksbanken avskaffas. Milei vill lämna BRICS, kapa förbindelserna med Kina, konvertera Argentina till judendomen och göra slut på den liberala vänstern och wokeismen. Försäljning av mänskliga organ ska stimuleras och abort ska förbjudas.

Javier Milei fick runt 56 % av rösterna och hans utmanare, mittenpolitikern och nuvarande finansministern Sergio Massa, 44 %.

Nu ska omedelbart Argentina byggas som efter Mileis nya modell.

Milei som kallar sig själv för ”anarkokapitalist” jämförs ofta med Donald Trump. Etablisemanget kallar honom för högerpopulist, högerlibertarian och ibland bara “galen”. Den nya presidenteen är inte precis politiskt korrekt. Han säger till exempel att den globala uppvärmningen är en lögn.

 

 

Trump gratulerar Milei till segern på sin egna sociala plattform Truth Social:

”Jag är väldigt stolt över dig. Du kommer att göra Argentina storslaget igen!”.

Brasiliens president Lula da Silva och Chiles president Gabriel Boric är även de positiva till Milei.


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Killen ser helt galen ut och hans partiprogram är helt vansinnigt och naturligtvis är han från WEF. Världen blir galnare för varje dag.

 • Argentina är helt i klorna på sekten talmudistbankirerna, och så har det varit lääänge. Den individen är inget annat än en lika scharlatan som de han företräder.
  Han har precis deklarerat att hen..haha ska konvertera till judaismen/sekten talmudism (ej att blanda ihop med judendomen, ytterst viktigt att alltid förstå).

  Med konverteringen tror dåren att han kommer blidka ‘dom’..Men för talmudisterna finns ingen, absolut ingen som förtjänar att leva (även om de konverterat, detta pga de alltid själva ‘konverterat och vet hur oftast förljuget det är). Jo om dom e slavar till talmuderna. De skriver det själva, de läser o ,’studerar’ dessa fantastiska ‘texter’ o ‘lär’ av ‘texterna’, o får på det sättet ‘information’ om att ingen, absolut ingen ska överleva. Jo som sagt, om de duger som slavar..haha

  Skulle nåågon acceptera att en sekt som
  t ex scientologi’kyrkan’ ställt samma ultimatum. Hmm nä, ingen skulle accepterat utan bara skrattat. Men alla ‘politiker’ i väst är redan slavar under systemet. Pga av vaarför; talmuderna äger varenda penningtryckplåt i väst. Därför skrattar ingen i väst. De lyder. Bara

 • Kul kille!

  Lite spännande. Känns som man hamnat mitt i en gammal Monthy Python sketsch.

  Om Åkesson lät bli att klippa sig och kamma sig på en månad. Åt rätt mycket svamp, och gjorde kokain till sin dagliga diet så skulle Svensk politik kanske bli lika spännande.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *