Israelisk militär avslöjar Hamas dolda vapen på Shifa-sjukhuset i Gaza

NewsVoice is an online news and debate channel that started in 2011. The purpose is to publish independent news, debate articles and comments as well as analyzes.
publicerad 15 november 2023
- News@NewsVoice
Jonathan Conricus, Israel Defense Forces (IDF) on November 15, 2023. Photo: IDF
Jonathan Conricus, Israel Defense Forces (IDF) november 15, 2023.

Se när den israeliske befälhavaren Jonathan Conricus (av svenskt ursprung) visar upp Hamas dolda vapenlager som Israel Defense Forces (IDF) avslöjade i Shifa-sjukhuset i Gaza.

IDF säger att videon inte är redigerad, men att platsen säkrades först från försåtsmineringar för att kunna spela videon. Fynden inkluderar Hamas-vapen, militär utrustning och en bärbar dator med värdefull militär information för IDF.

IDF publicerade videon den 15 november 2023, cirka kl 20:30.

Källa till videon: Israels försvarsmakt (IDF) på X


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Att tro att idf/isrhel/wsngton/city of londn (ej att förväxla med London City) skulle vara ärliga, är som att tro att narkotika el mrna’vccn’ är ofarligt. Meen, fok (80% and declining) går på ‘deras’ skit’nyheter, konstant

 • Undrar hur svenska folket reagerat om Charlotte von Essen, Petra Lund eller för den delen Michael Byde’ns
  anställda hade skjutit sönder Sofiahemmet eller St. Göran för att det råkar ligga Sverige Demokrater i källaren?

 • Enligt Smedley Buttly, Generalmajor i USAs Marinkår, så har ALLA krig startat med en False-Flag operation. Jag litar mycket mer på Generalmajor Smedley Buttly än på Israels eller USAs regering, de måste helt enkelt bevisa för världen att det inte var en False-Flag attack, all bevisen skall granskas och godkännas av Rysslands, Kinas, Indiens och Schweizs högsta domstolar inklusive mig själv, tills så sker är hypotesen att det är en False-Flag absolut mest trovärdig.

  • Israel finansierade uppbyggnaden av Hamas, för att motverka Yassir Arafats, ledare för Al Fatah och PLO, enorma diplomatiska framgångar internationellt. Detta är ett faktum, som erkänns öppet av alla, även av israelerna själva.

   Det Israel behövde var en ursäkt för att fortsätta sitt folkmord på de människor, vilka i tvåtusen år bebott det, som den brittiska kolonialmakten kallade Palestina. Hamas har sedan dess fungerat som en femtekolonn och har lyckats engagera en stor del av araberna där.

   Egentligen är de fynd, som den israeliska militären funnit, väldigt talande. Om dessa ynkliga vapengömmor är allt som de funnit, inser vem som helst att det inte funnits någon verklig ledning av Hamas i koncentrationslägret Gaza. Ledningen av terrorgruppen sitter någon annanstans och det troligaste är att den finns inom den israeliska krigsmakten.

   Hamas’ terrordåd 7/10 var därmed en ‘false flag’-attack. Sådana dåd sker vanligen, för att hos en fredlig befolkning skapa den nödvändiga blodtörsten. Gustav III gjorde det, för att få svenskarna med på ett krig mot Ryssland, när marken började bränna under hans fötter, efter hans försök att öka sin politiska makt här.

   Med Hamas’ terrordåd har Israel skaffat sig den ursäkt det har behövt, för att kunna slutföra fördrivningen av den palestinska befolkningen från dess land. Det är slående likt nazisternas fördrivning av de folk – judar, zigenare och andra – från Europa, som de ansåg vara “untermenschen”.

   • Amerikanerna har inte ens dolt att de uppmuntrade Hamas. Financial Times skrev
    Let them try och att USA sen tio år har en kontakt med Hamas via Quatar
    Men falsk flagg skulle isåfall betyda att hela styrkan var agenter för Israel

 • Enligt lag har ockupationsmakten inte rätt att attackera de ockuperade, men de ockuperade har rätt att göra motstånd. Ockupationsmakten ansvarar för de ockuperade väl och ve. Allt enligt lagen.

  IDF och regeringar är omöjligt att lita på eftersom de ljuger till sin egen fördel, särskilt i demokratier så ljuger regeringar och myndigheter jämfört mer auktoritära länder typ Ryssland och Kina allt enligt professor John Mearsheimer.

  https://www.youtube.com/watch?v=7O2XMimgSjw

  • Självklarheter! Att inte Israel sanktioneras av alla nationer efter denna orgie i krigsbrott och brott mot mänskligheten är bevis för mycket man inte får säga!

   • Israel är ingen nation utan ett brohuvud för angloamerikanska imperiet och det är imperiet man i så fall ska sanktionera.

  • Ni som kör tesen att Israel inte har laglig rätt att försvara sig emot terrorister måste väl känna en stor hemlängtan tillbaka till helvetet i Mellanöstern, så kanske vi kan ordna en gofundme åt er så ni får en enkelbiljett gratis

 • Jag får intrycket att IDF jobbar hårt och i motvind för att bygga upp sin trovärdighet genom att vara transparenta.

  • Pro Judendom? Pro israeliska/judiska övergrepp sedan flera tusen år? Ta gärna hit deras gud för jag har frågor att ställe denna. Om hen alls finns. Går det inte att få ett fysiskt möte, då är religionen en lögn. Som alla andra religioner. De fyller förvisso syftet som maktverktyg.
   Så du menar att film vars äkthet inte kan styrkas är att vara transparent? Kanske behöver du undersöka vad begreppet transparens betyder?

   • Jag är pro folk dvs pro palestinafolk och pro israelfolk. I övrigt är jag pro fred.

    Om du får tag på deras gudar, halvgudar eller mellanchefer, tveka inte att spela in dina intervjuer.

    Jag tror IDF:s video har hög trovärdighet, men jag kan inte bevisa något. Jag befinner mig till exempel inte ens i Gaza. Därför valde jag att låta publicera en nyhet om att det finns en video med en högt uppsatt ansvarig person som gör uttalanden utifrån sin profession. Var och en får sedan bilda sig en egen uppfattning.

    Jag har stort förtroende för läsarnas förmåga att bilda sig egna uppfattningar. Tidningen NewsVoice kan endast leverera beslutsunderlag för läsarna och tittarna.

     • Tack för uppmuntran (Johnny, Eva). Egentligen är det inte så svårt att navigera kring rätt och fel i denna röra om man utgår från principen: “skada inte”.

      En Hamas-anhängare/befäl likväl som en IDF-soldat/befäl behöver bara ställa frågan: skadar den planerade insatsen, ja eller nej? Vilka är de kortsiktiga och långsiktiga skadliga konsekvenserna? Kausalitet…

      • lite av det som kallas faktakontroll vore nog inte så dumt? Se gärna i de gamla dokument som arkeologerna grävt upp och som kommer från Sumer. Det ger en helt annan bild än den vi ser idag. Fast, kanske dessa 5000 är gamla skrifter är en del av den pågående false-flag operationen?
       Att säkerställa den video som hänvisats till vore nog bra. Det visar på vetenskaplig noggrannhet.

  • Kanske försöker minska på överdrivet ljugande och jobba på mera trovärdiga lögner som alla syftar till att rättfärdiga deras olagliga krig och ockupationen. De arbetar här med att producera motiv till bombningarna av sjukhusen och naturligtvis har alla sjukhus och övriga byggnader ett Hamas högkvarter. Hamas är en organisation som Israel själva varit med och skapa och finansiera.

   Hamas attacken kom precis lagom i tiden för att flytta fokus från det förlorade kriget i Ukraina som Ryssland vinner över Ukraina, USA och NATO, en jätteförlust för USA imperiets trovärdighet som vörldsmakt när Ryssland visar sig ha världens starkaste militärmakt enligt studie. Gaza kriget ökar instabilliteten i regionen och världen som USA imperiet kommer att utnyttja för att försöka söndra och härska i olja-gas regionen i MÖ där man har förlorat mycket av sitt inflytande. De riskerar då ett världskrig som USA, Israel och NATO sannolikt kommer att förlora.

  • Ja, speciellt Mossad är ju välkända för sin transparens. Vi får nog snart höra vad som orsakade deras totals kollaps de 7 Oktober.

  • Precis, speciellt Mossad är kända för sin transparens. IDF och Mossad är helt separata entiteter utan minsta sammanflätning överallt. När de hämtat sig får vi säkert förklaringen till deras fullständiga kollaps den 7 oktober då Hammas utan motstånd kunde invadera israel.

 • en film som mycket väl kan vara bluff dvs, skapad i efterhand. Vi har ingen som helst koll på äktheten i videon. Det vara vapen som Israel planterar i
  efterhand. Hur enkelt som helst.

  • “en film som mycket väl kan vara bluff dvs, skapad i efterhand. Vi har ingen som helst koll på äktheten i videon. Det vara vapen som Israel planterar i
   efterhand. Hur enkelt som helst.”

   Så bekvämt att bara avfärda filmen som bluff!
   För att använda din retorik…

   “En film som mycket väl kan vara sanning och helt äkta”
   Hur enkelt som helst.

 • Ett påstått bevis för att videon är falsk uppges vara att laptopen som visas inte har en egen CD-läsare, men det är ju allmänt känt att moderna laptops har externa CD-läsare.

  Och så vidare och så verkar det vara med ”bevis” efter ”bevis”.

  Det är övertydligt att man smutskastar allt vad som heter IDF.

  • Inte smutskastar, det går inte att lita på vad IDF säger eller någon annan, myndighet, regering eller media organisation i Israel och Västvärlden. De så kallade demokratiska länderna ljuger mycket mer än mer stabila länder som Ryssland och Kina allt enligt studie. Sedan har Hamas självklar rätt till både vapen och gömmor för att bekämpa ockupationsmakten.

 • Kommer ni ihåg Pearl Harbour den 7 december 1941? Genom att provocera Japan och anlägga ett fett mål av mer eller mindre skrotfärdiga amerikanska krigsfartyg, dock inga moderna hangarfartyg, lyckades president Roosevelt, en 32:e gradens frimurare, att mot givna löften till amerikanska folket driva Amerika in i andra världskriget. För detta ändamål offrades omkring 2000 amerikanska sjömän.
  På liknade sätt har Israel nu agerat. Den verkliga orsaken till Israels invasion av Gaza och fördrivning av palestinier sägs nu vara, inte Hamas, utan de enorma gasfyndigheterna utanför Gazas kust, troligen värda tusentals miljarder dollar. Sedan USA, förstörde Nordstream säljer man gas till Europa för mer än dubbla ryska priser. Nu önskar även Israel ge sig in i denna lukrativa bransch, planerat sedan länge förstås.

 • Ska inte militären vara i klass med polisen, eller högre , när det gäller att undersöka datorer , smartphones etc?

  Mig veterligen så startar man knappast datorn på plats utan man speglar hårddisken och använder en annan dator för att inspektera speglingen.
  [off topic]

 • Det är ett krigsbrott att använda sjukhus för att gruppera soldater resp förvara vapen etc! Det är ett krigsbrott att anfalla ett sjukhus, men INTE om det finns soldater resp vapen på platsen.

 • Eftersom flera källor knyter samman Hamas med Israel, dikterar
  naturligtvis Israel vilkoren för hur krigföringen ska skötas.

  • Och Israel är angloamerikanska imperiets brohuvud.
   Du är trogen föreställningen med wag the dog.
   Pröva att vända på steken.
   Netanyahu är USAs regerings representant inte Israelernas.
   Vem i Sveriges riksdag är inte USA-lojalist?
   Sverige löper risk att bli ett brohuvud eller är redan.
   Finland verkar entusiastiskt för att vara det.
   Karl XII anföll Ryssland med brittisk uppmuntran och finansiering.
   Avslutat med brittiskt förräderi.
   Liksom Ukraina förlorade Sverige allt de erhållit föregående sekel.

   • Tanken på Israel som ett brohuvud kan diskuteras.

    “Ett brohuvud är en militär stödjepunkt upprättad av en framskjuten styrka för att säkra huvudstyrkans landsättning på en kust, flodövergång eller landsättning från luften. Ett brohuvud existerar maximalt bara i några få dagar, då den invaderande styrkan antingen tvingas tillbaka eller kan utvidga brohuvudet till en bas. I vissa fall kan brohuvuden existera betydligt längre, till exempel under slaget vid Gallipoli 1915, då brohuvudet existerade i flera månader.”

    (wikipedia)

    När Israel skapades kontrollerade britterna regionen, men drog sig tillbaka.

    “Brohuvudet” har nu funnits i 75 år. Judar har alltid bott på Levanten som varit deras hem, t o m under namnet Israel.

    https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_ancient_Israel_and_Judah

    Fanns det i London en imperialistisk baktanke med Balfourdeklarationen 1917?

    • Svar till Blueshift
     Beträffande Gallipoli och att det drog ut på tiden. Britterna förlorade avsiktligt det slaget Se Jim Macgregor och Gerry Docherty
     Prolonging the agony How the Angloamerican establishment deliberately Extended WWI by three and a half years
     Det handlade där om att lura det blåögna Ryssland att inte sluta separatfred med Tyskland och britterna låtsades att de tänkt säkra sunden ut från Svarta Havet för Rysslands räkning som motprestation
     Ang Palestina
     Säg beachhead om du föredrar det.
     Men en stödpunkt går också bra. Stödpunkt för det brittiska imperiets väg till Indien och för att mota Frankrike och Ryssland.
     Här kallar de erhållandet av ett konsulat i Jerusalem för beachhead:
     “In 1838, an Arab revolt took place  in  Greater  Syria,  run  by 
     Muhammad  Ali,  the  Ottoman viceroy of Egypt. 
     British Foreign Secretary Palmerston offered the Sultan of Turkey British help in  putting  down  the  revolt,  and  in return, Britain was given the right to  establish  a  vice-consulate  in Jerusalem. 
     Once this beachhead for the Empire was secured, the British decided to use a fledgling Zionist movement as their proxy, to increase their presence in the Holy Land.”

     1836 var britterna ute efter att vidga sin krets av konsulat då utan att Palmerston nämnde ngt om en judisk roll
     Efter att britterna motverkat vicekungen i Egypten Muhammad Ali erhöll britterna alltså som belöning av Sultanen ett konsulat i Jerusalem 1838
     Det handlade ännu inte om att förbereda för ngt som hade med judarna att göra. Men det året anslöt sig Palmerston till brittiska israeliterna(BI) som Lord Shaftesbury (BI=inte judar utan britter som ibland ansåg att anglosaxer och kelter är den försvunna tionde stammen av Israel)
     Palmerstons fru’s dotter var gift med Shaftesbury
     Så 1838 började Palmerston driva BIs krav på att judarna borde överföras till Palestina. Shaftesbury använde 1839 uttrycket ett folk utan land för ett land utan folk.
     I det sammelsurium av kulter som britternas akademiker uppfann i imperiets intresse ingick även att genom att identifiera gog med Ryssland få ett sätt att försvåra för Ryssland i regionen.
     Men alltihop inklusive zionismen och lobbyn var brittiska frimurares skapelser.
     Den kristna zionistiska lobbyn i USA kom långt före den judiska.
     Genom att hela debatten förtiger att det skedde från 1838 inte från 1897 som de flesta påstår döljs också det som rör brittiska imperiets och Lord Palmerstons genomgripande roll.
     Det handlade till 0 % om att göra judar en tjänst och till 100% om att utnyttja dem efter att Britterna med omfattande ansträngningar kokat ihop mängder av kulter ömsom ‘kristna’ och ömsom ‘judiska’. Dvs till namnet.
     Palmerston var huvudorganisatören av zionismen mellan 1843 och 1860
     1841 var Israel som en judisk stat inofficiell policy och 1845 officiell policy.
     Exempel på att Britterna var ‘kristna sionister’ fanns redan på 500-talet 700-talet och 1500-talet
     De tog med sig sionismen i sin puritanska utvandring på 1600-talet
     Man kan inskjuta att Sabbatai Svi på 1600-talet med sin egensinniga variant i själva verket hade försetts med den av Oxfords och Cambridge’s universitet. Britterna behövde honom för att skapa förutsättningar för nya handelsnoder i Levanten. Hans far var medarbetare i Ostindiska kompaniet
     Men på 1800-talet med Palmerston och andra britters insats tillkom den kult som kallas kristna zionismen och som jag här väljer att stava med z.
     Den invaderade USA och det var tio-tals kulter som även bredde ut sig som verktyg för britternas intriger över världen.
     Så uttrycket stödpunkt beachhead eller vad du vill var relevant då.
     Att jag hävdar att det är lika relevant nu beror på att Israel aldrig har uppfört sig som en självständig nation som söker goda relationer med omgivningen.
     Och i stället är en aggressor som systematiskt expanderar och inte räds att alla hatar dem.
     Så gör bara den som har en mäktig överordnad som inte bara stöder ett sånt beteende utan som är motiverad till stödet just för att det har avsikter att expandera och hålla igång eviga krig. Inte samverka konstruktivt.

     (Undantaget med Rabin’s försök att bryta det onda mönstret krossades tragiskt och bekräftar tesen)

     Hamas anföll inte MOT USAs och Israels intentioner utan MED.
     Hamas uppmuntrades.
     Det innebär inte att Hamas måste ha varit förrädare.
     Det räcker med att de var under inflytande av mycket smartare manipulatörer.
     Netanyahu har lång erfarenhet och att han aldrig åker fast styrker tesen om att USA är den överordnade

   • Du e helt dnurrig peter, men det blir man när man inte förstår sammanhang som i sin tur beror på att du dragit för snabba slutsatser (som nu i fallet telaviv o vad jag yttrade om den orten) som du konsekvent vägrar vika från.

    Men jag ska förtydliga så t om du, kanske, kan förstå (no offence). När jag kommenterade blufftelaviv så gjorde jag det utifrån att våldet o falseflags mot Palestina kommer därifrån. Jag hade inte för avsikt att ytterligare utveckla, eftersom det inte har med artikeln att göra. Men jo, jag vet vem som styr israhel, wshington o resten av väst. Och det ‘vet’ ju du också; i din värld är det lord palmerstone..haha

 • Eftersom Israel och Zionisterna systematiskt attackerar sjukhus med vapen, Är det då konstigt att det finns vapen på sjukhuset i syfte att försvara sjukhuset. Detta luktar mes propaganda.

   • J. Rudberg skriver: 16 november 2023
    Det som kom först var Israels systematiska attacker på civila, bostäder och sjukhus.
    Det som följde var Hamas försvar av civila, bostäder och sjukhus.
    Ett mycket logiskt förlopp. Tyvärr.

    • Vad var först, hönan eller ägget?

     Från Israels perspektiv var det Hamas som startade det senaste konfliktkapitlet genom att mörda 1400 israeler och utlänningar.

     Innan det har IDF och Hamas skjutit på varandra över gränsen sedan årtionden.

     Filosofiskt är varje skott som skjuts, det första, och sällan det sista.

   • Hur menar du J Rudberg.. Så hamas (the new buzzword in fakemedia) har inte rätt att förvara vapen var de vill, samtidigt som isrel förvarar vapen, kärnvapen, biokemiska labb riktade mot Palestinierna

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *