Italiens PM Giorgia Meloni: “En stor trötthet” över kriget i Ukraina växer i EU

Ett fekjsamtal vaskade fram sanningen i EU:s politik om ukrainakriget / redaktionen

publicerad 2 november 2023
Vovan and Lexus, and Italian Prime Minister Giorgia Meloni
Vovan & Lexus och italienska premiärministern Giorgia Meloni.

Det finns “en stor trötthet” över kriget Ukraina och EU måste enas om att kriget bör lösas genom en kompromiss, sa Italiens premiärminister Giorgia Meloni till de två telefonbusande ryssarna Vovan and Lexus.

Vovan och Lexus publicerade på onsdagen ett klipp från sitt samtal med Meloni, som enligt uppgift går tillbaka till september och där en av telefonbusarna utgav sig för att vara en icke namngiven afrikansk politiker, skriver ryska RT.

Den italienska ledaren diskuterade konflikten i Ukraina och sa:

“Jag ser att det finns en hel del trötthet, om jag måste säga sanningen, från alla sidor. Vi är nära det ögonblick då alla förstår att vi behöver en väg ut.”

“Problemet är att hitta en utväg som kan vara acceptabel för båda parter, utan att förstöra den internationella rätten”, tillade Meloni.

Samtalet övergick sedan till Kievs motoffensiv i somras, vars resultat den falske afrikanske politikern menade var långt ifrån vad många hade förväntat sig. Meloni svarade att operationen pågick, men erkände att den inte hade förändrat “konfliktens öde”.

Giorgia Meloni avslöjarEU:s inre dialoger

“Alla förstår att det verkligen kan ta många år, om vi inte försöker hitta någon lösning”, sa Meloni. Hon uttryckte sedan oro för att en dåligt utformad lösning skulle kunna utlösa ytterligare konflikter, innan hon kritiserade det som tidigare utspelat sig i Libyen.

Det nordafrikanska landet skakades 2011 av ett Natostött uppror mot regeringen som avsatte den mångårige härskaren Muammar Gaddafi. Mer än ett decennium senare är Libyen fortfarande splittrat mellan stridande fraktioner och är ekonomiskt ödelagt.

Italien har varit destination för en ström av illegala migranter som lämnar Libyen och korsar Medelhavet i hopp om att få skydd i EU. Meloni anklagade Bryssel för att inte göra tillräckligt för att hjälpa Rom när hon diskuterade frågan ingående med skämtarna.

Samtalet berörde också den europeiska energisäkerheten och hur utvecklingen av energiproduktionen i Afrika skulle kunna förbättra den.

“Vi är på väg mot en tid då vi inte kan hantera det längre. Det är redan för sent”, sa Meloni.

Senare på onsdagen meddelade Melonis kontor att telefonsamtalet hade ägt rum den 18 september, inför möten med afrikanska ledare i FN:s generalförsamling. Man beklagade att premiärministern hade blivit lurad av en telefonskojare som utgav sig för att vara chef för Afrikanska unionens kommission, rapporterade Reuters.

Vovan och Lexus, vars riktiga namn är Vladimir Kuznetsov och Aleksey Stolyarov, har i flera år lurat offentliga personer med falska samtal från personer som deras måltavlor litar på. Paret brukar få sina mål att säga saker som de annars kanske inte skulle vara villiga att offentliggöra, avslutar RT.

Källa: RT, “Ukraine conflict ‘fatigue’ is growing, Italian PM tells pranksters”. Översättning: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • EU säger sig vara en fredsorganisation. denna fredsorganisation skickar pengar och vapen till att stödja krig istället för att kräva freds förhandlingar. EU är därför en bluff. EU är ett verktyg i de globala planerna att ta över demokratin.
  Att Ryssland till slut gick in på Ukrainas territorium var inte utan anledningar. Svensk media mörkar fakta i detta.
  I vanlig ordning är det UZA som ligger bakom denna konflikt av det enkla skälet att det är det man vill ha. Att sänka Ryssland ingår i planen att ta över denna rika kontinent. Man vill ha krig och man vill att EU ska vara med att betala och ta hand om resterna. Själva ska man sitta på andra sidan Atlanten och diktera utvecklingen.
  Nu är UZA:s dominans i fara när BRICS-länderna kommer igång med sina business och överger dollarn som betalningsmedel. Krig är därför idiotrepublikens lösning på problemet. Tredje världskriget nästa……

 • Den här Melonen visade sig vara både röd och grön efter valet i Italien! Att säga en sak innan valet och sedan göra tvärtom låter som typiska politiker och är vanligt förekommande i Sverige också. Snacka en massa skit inför väljarna innan valen sedan ringer det från Bryssel och Washington och alla fagra löften är som bortblåsta…Nu är det globalism som gäller för Melonen! Undrar vad hon fick att välja mellan när de ringde? Lyda order eller “en liten etta med jordvärme”?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *