Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Libyen stärker samarbetet med Ryssland efter att landet befriats från främmande makters legosldater

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 november 2023
- NewsVoice redaktion
Aydar Rashidovich Aganin och Youssef Al-Aqouri,
Den ryska ambassadören Aydar Rashidovich Aganin och Youssef Al-Aqouri, från det libyska utrikesministeriet.

Youssef Al-Aqouri, ordförande för utskottet för utrikesfrågor och internationellt samarbete i det libyska representanthuset tackade Ryssland för att ha hjälpt till att evakuera alla utländska styrkor och legosoldater från Libyen, till stöd för kampen mot terrorism i landet.

Al-Aqouri träffade i torsdags i Benghazi den ryske ambassadören till Libyen Aydar Rashidovich Aganin. Han betonade de historiska förbindelserna mellan de två länderna och uttryckte representanthusets önskan att stärka samarbetet med Ryssland inom alla områden, skriver TeleSUR.

De två tjänstemännen diskuterade samarbete mellan nationerna inom utbildning, civil säkerhet och katastrofinsatser samt lagarna för de kommande valen i Libyen, som parlamentet nyligen godkände, enligt ett uttalande från representanthuset.

Youssef Al-Aqouri uppskattade också Rysslands hjälp i de senaste dödliga flodvågorna i östra Libyen.

Rashidovich betonade Rysslands vilja att hjälpa Libyen att hålla val och att stärka samarbetet för att tjäna intressena hos folken i de två länderna. Arbete pågår för att snart öppna ett ryskt konsulat i Benghazi.

Det oljerika Libyen är politiskt delat mellan östliga och västliga regeringar. Varje administration stöds av väpnade grupper och miliser, skriver TeleSUR.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq