Nominera Årets olämpligaste barnbok 2023

publicerad 13 november 2023
Temabild: förvånat barn Foto: Wirestock, Elements.envato.com
Temabild: förvånat barn

Genom att identifiera och uppmärksamma barnböcker med olämpligt innehåll som normaliserar sexuella tankemönster och osunda självbilder kan vi hjälpa till att skydda barns självkänsla och emotionella välbefinnande.

Vi hoppas också att det hjälper föräldrar och lärare att göra informerade val när de väljer böcker för barn.

Vi tillsammans är ett ideellt initiativ för trygga barn, fri information och naturlig hälsa. Vi vill att skolan ska vara en trygg plats för alla barn. Få känner till myndigheters sexualisering av barn och vi vill bidra till en offentlig diskussion i detta viktiga ämne.

Under november månad bjuder vi in allmänheten att nominera barnböcker. Man kan göra det i svarsfälten till våra inlägg på sociala medier eller på vår webbsida.

Omröstningen sker på webbsidan under december månad. Böckerna kommer att rangordnas efter det antal röster de får av allmänheten. I slutet på året avslutas omröstningen och vi kommer att presentera resultatet och kora Årets olämpligaste barnbok.

ArcanumSkolan 2024

Att vi behöver utse Årets olämpligaste barnbok tjänar som en viktig påminnelse om att myndigheter ännu inte lyssnat på de som påtalat det skadliga innehållet i som finns i en del av barnlitteraturen. Vi behöver en offentlig diskussion om innehållet i barnens böcker. Böcker som vi önskar ger dem kunskap, trygghet och inspiration.

Nominera!

Läs mer om utmärkelsen Årets olämpligaste barnbok

Text: Vi tillsammans

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq