Niagarafallen – Misstänkt terrorattack mot gränsövergång mellan USA-Kanada

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 november 2023
- NewsVoice redaktion
Niagarafallen terrorattack

Två dödades och en person skadades under en terrorattack på tullstationen Rainbow Bridge vid Niagarafallen på gränsen mellan USA och Kanada. Det var en bil från Kanada som exploderade. Passagerarna i bilen med sprängmedlet avled omedelbart.

Fox News citerar poliskällor som säger att avsikten var en större attack för att döda fler. FBI Terrorism Task Force utreder attacken som skedde under eftermiddagen, amerikansk tid den 22 november.

Sprängämnen fanns i fordonet vid tillfället och två personer som befann sig i bilen är döda, säger källorna till Fox News. En gränsvakt skadades.

”The FBI Buffalo Field Office is investigating a vehicle explosion at the Rainbow Bridge, a border crossing between the US and Canada in Niagara Falls,” sa FBI i ett uttalande.

#Niagarafallen Terrorattack, #NiagarafallsTerrorattack


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq