Viktor Orban: “Vi har en fredsstrategi” och Ungern vill avsluta sanktionerna mot Ryssland

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 november 2023
- NewsVoice redaktion
Ungerns premiärminister Viktor Orbán

EU:s restriktioner fungerar inte, sa utrikesminister Peter Szijjartotidigare i veckan. Ungern kommer inte att fortsätta att stödja Bryssels sanktioner mot Moskva om den innebär åtgärder mot Rysslands energisektor, sa den ungerska utrikesministern Peter Szijjarto i en intervju med RIA Novosti som publicerades den 29:e oktober.

Enligt Peter Szijjarto strider restriktioner mot Ungerns nationella intressen och den röda linjen gäller energi, gas, olja, kärnkraft och även alla andra aspekter som kan skada Ungerns ekonomi, sa han.

“Sanktionspolitiken fungerar helt enkelt inte. Sanktionerna kan skada Ryssland… men de orsakar definitivt större skada för den europeiska ekonomin, för de europeiska länderna. Och om sanktionerna orsakar mer skada för de som inför dem än för de som de är riktade mot, vad är då poängen med att fortsätta med dem?”

Ryssland har stadigt försett Ungern med naturgas enligt det 15-åriga avtalet med det statliga ryska energiföretaget Gazprom. Han tillade att Budapest förväntar sig att fortsätta köpa rysk gas även om Ukraina, genom vilket man får bränslet, beslutar att inte förlänga sitt transitavtal med Ryssland.

Viktor Orban satsar på en fredsstrategi

Källor


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jag har inte uppfattat detta tidigare – det är ju en dag gammalt

  Hela Avdifka brinner: 2 400 döda ukrainare på 48 timmar – Ryssarna krossade ukrainarnas totala attack och gick in i koksfabriken!
  Ryssar hissar flaggan på den konstgjorda kullen Terrickon – Ukrainska armén förlorar en femtedel av sin garnison
  https://warnews247.gr/flegetai-olokliri-i-avntifka-2-400-nekroi-oukranoi-se-48-ores-oi-rosoi-synetripsan-oukraniki-all-out-attack-kai-bikan-sto-ergostasio-optanthraka/

 • Då kan det verkligen bli fart Ryssland fonder och Volvo aktier.
  Sverige humanitär stormakt pyttsan! Vart skall de Vita bussarna gå denna gång?

 • Orban kan väl konstateras vara EU:s enda hopp! Ungern har tagit upp de nordiska ländernas fallna mantel som fredsmäklare numera? I Sverige är tydligen 93% för ett fortsatt krig i Ukraina? Var 200 år av fred för länge? Sedan kan man ju undra var alla frivilliga till kriget i Ukraina finns bland dessa 93%? Det är ju bara att gå in på en rekryteringssida för Ukraina och skriva på om man nu är sugen på att kriga men blanda för h-e inte in andra i era krigsäventyr! “De e bar å åk”!

 • Det vore ju allt för tragiskt om svenska folket kanske omvärderar SVT/SR’s krigshetsarpropaganda och alla utplundrade “skattemiljarder” blev till ingen NYTTA,
  B O R T A ! ! !

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *