Globalistmiljardärer vill kontrollera AI för “allmänhetens intressen”

publicerad 13 december 2023
Temabild: överklassen. Foto: Light Field Studios
Temabild: överklassen.

Globalistiska miljardärer inklusive George Soros och Pierre Omidyar går samman med Biden-administrationen för att kontrollera AI och säkerställa att AI-utveckling tjänar “allmänintresset”.

Text: , Frontline News. Översättning: NewsVoice

“Open Society Foundations, tillsammans med nio andra ledande filantropier, lanserade ett nytt initiativ för att säkerställa att artificiell intelligens (AI) främjar allmänintresset genom att främja ansvarsfull användning och innovation samtidigt som skadorna mildras”, uppges i ett pressmeddelande från organisationen ledd av George Soros.

Open Society Foundations har sällskap av Omidyar Network, Ford Foundation, David and Lucile Packard Foundation, Democracy Fund, Heising-Simons Foundation, John D. and Catherine T. MacArthur Foundation, Kapor Foundation, Mozilla Foundation och Wallace Global Fund.

Under överinseende av Kamala Harris samlar stiftelserna 200 miljoner dollar för att säkerställa att AI-teknik tjänar globalistiska ideal, såsom att “skydda demokratin” genom att “försvara val” och censurera “desinformation”.

“Filantropier som agerar i denna pelare stöder initiativ för att skydda USA: s demokrati från de potentiellt destabiliserande effekterna av AI”, säger organisationerna i pressmeddelandet.

“Dessa ansträngningar inkluderar att försvara fria och rättvisa val samtidigt som man bekämpar desinformation och undergräver allmänhetens förtroende. Filantropierna finansierar också projekt för att utveckla inkluderande, rättighetsrespekterande AI-styrningsramar och för att skydda mot skadliga effekter på historiskt marginaliserade samhällen.”

Omidyar Network tillkännagav i veckan en donation på 30 miljoner dollar – initiativets första bidrag.

Ett annat uttalat mål för organisationerna är att forma statliga regler och policyer för AI-utveckling som en del av ett större mål “att förbättra livskvaliteten för människor runt om i världen”:

“Projekten omfattar insatser för att öka beslutsfattarnas förståelse för och användning av AI och relevant teknik för att utforma en effektiv och rättvis politik, och för att omdefiniera utbildning, forskning och teknik inom datavetenskap så att allas behov, problem och strävanden står i centrum.”

Organisationerna lovar också att hålla AI-företagen ansvariga för “rasistiska, sociala och ekonomiska fördomar” i sina produkter, och att se till att allt ovanstående ingår i ett globalistiskt ramverk som antas av internationella organ.

De filantropier som ingår i detta initiativ arbetar med globala partner för att främja utvecklingen och genomförandet av ansvarsfull internationell AI-styrning och normer.

De finansierade projekten omfattar utveckling av policyramverk, forskning som belyser effekterna av diskriminering och fördomar samt påverkansarbete för att säkerställa att civilsamhället har en plats vid bordet när internationella regler utvecklas.

Text: , “Globalist billionaires unite to control AI for ‘public interest’”, Frontline News


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Vad jag finner mest intressant är att i USA satsar man allt på att utveckla AI motorer som ChatGPT, alltså för propaganda, medan i Kina, som ligger omkring 20 år före i utvecklingen, satsar man på AI system för att stoppa USAs industrispionage, eliminera korruption, förbättra miljö och klimat, vilken drivs i högsta utsträckning av USA, och på att utveckla teknologi, produktions system, livsmedel, och samhällssystem. Helt olika inriktningar.

    Samtidigt går det dåligt för USA att konkurrera med Kina. Senaste roande floppen kom igår. Republican senatorn Rick Scott, senator från Florida, som nu hävdar att Kinesisk vitlök är ett ”säkerhetshot” mot USA (skojar inte) och ”kommunistisk vitlök” används för att spionera på USA. !!!?? Dessutom hävdar han att ”kommunistisk vitlök” är hälsofarlig då Kina gödslar med avloppsvatten. Varför vitlök från Florida, där man även gödslar med avloppsvatten, inte är hälsofarlig förklarar han inte.

    • Med lite eftertanke kanske han har rätt. Vitlök är ett nationellt säkerhets hot mot USA. Vampyrer lär ju enligt legenden avsky vitlök och till och med dö av vitlök, och USA är ju fullt av sådana blodsugare :-).

  • Det ska bli intressant att se vad AI:t Grok från X ger.

    Just nu är Grok endast tillgängligt i USA.

    Kanske den går att nå via VPN.

  • AI kan kanske bli vår räddning från den väv av pseudovetenskap vi nu är fast i. Redan nu är den kapabel till logiskt resonomang och abstrakt tänkande, till och med att förstå humor och sarkasm. ”Eliten” kan kanske inte längre fortsätta med sina påhitt om vi alla har tillgång till en sådan maskin bunden av logik. Själv lyckades jag få den att erkänna att leta efter coronavirus i kloakvatten var en mycket osäker metod. Även att virus möjligen egentligen kan vara olika egenproducerade mikrovesikler som exosomer. Den startar alltid väldigt politiskt korrekt men viker sig för logiskt resonomang. Det är lite som att spela schack.
    Många risker med AI men ändå kanske lite hoppfullt?

    • Ja, det finns hopp!
      Inom kort, på söndag närmare bestämt, kommer några skickliga tangentbordskrigare som oväntat blivit framstående inom området för artificiell intelligens att lansera en ny version som dessutom kommer att vara “Open Source”.

      Det bästa är att den inte kommer att ha några spärrar alls. Ifall de har lyckats skapa en solid grund baserat på öppen källkod, kan hundratals, om inte tusentals, andra utvecklare ansluta sig och bygga vidare. Detta har potential att accelerera utvecklingen avsevärt och jag personligen verkligen ser fram emot att se vad de åstadkommit.

      Som jag nämnde tidigare är det tydligt att “globalistiska miljardärer” försöker hindra sådana grupper snarare än att stoppa den redan existerande artificiella intelligensen.

  • AI kan inte få en annorlunda medvetenhet än den som programmerar den. Om det är Soros och fake Biden som står bakom den då är inte svårt att räkna ut vem AI kommer att gynna.

  • Tänk igen. Det är just denna samling som utgör kärnan i USAs Djupa Stat. Oligarkin. Det är dom som osynligt driver krigen och plundringarna över världen. esse non videri, att verka utan att synas.

    Är det så underligt att dom försöker ta kontroll över AI teknologin i avsikt att bibehålla och öka sin makt och plundring. USA, oligarkin, har redan varit helt öppna med att man redan använder AI för att massproducera information, propaganda, för att styra åsikter och hur folk röstar i ”demokratiska” val. Det är den information som serveras upp genom MSM, speciellt DN, DI och Public Service just nu – dagligen.

    Det kallas propaganda, samma metoder som Hitler Tyskland brukade för att styra den Tyska allmänheten. Det är nog ingen tillfällighet att just ChatGPT sponsrades i USA i avsikt just för detta ändamål. Det är redan en massiv propaganda maskin i bruk. Korten USA spelar ut är ibland Xinjiang, ibland Tibet, ibland Hong Kong, men Kina går framåt. Samtidigt försöker väst stoppa information, som RT, Sputnik, med ”Chat Control”, massövervakning, och förföljelser.

    Kina har inte satsat på någon ChatGPT, utan Kina har satt in AI, och Kina ligger 20 år före väst i AI utvecklingen, för att höja produktion och kvalitet, kommunikation, samhälle, och att utrota USAs
    enorma industri spionage. Detta har varit mycket framgångsrikt, och den USA sponsrade korruptionen i Kina, vilken har varit mycket omfattande.

    Samtidigt gör västs massiva propagandamaskin nu allt den kan att genom MSM, DN, DI eller Public Service för att försöka måla upp Kina negativt. Lögner om byggsektorn, skuggbanker, koncentrationsläger, tvångsarbete, investeringar, förföljelser, osv. Detta är USAs och västs sätt att konkurrera när man förlorar. Propaganda, sprida lögner, sanktioner och hot. Allt för att skada Kina. Det misslyckas och är lögn, Kina går starkt framåt på alla fronter. Väst hänger inte med. Då tar man till desperata handlingar som propaganda. Tillväxten i Kina ligger mellan 5% till 6% solitt. USAs tillväxttakt ligger på 2% och drivs med lånade pengar för bidrag. Kina är progressivt, politiskt, diplomatisk, ekonomiskt, teknologiskt, fredligt, och som samhälle. Speciellt när det gäller energi, och framstegen är spektakulära. Väst går i motsatt riktning.

    Allt detta är mycket dåligt förstått utanför Kina.

  • “”säkerställa att AI-teknik tjänar globalistiska ideal, “”
    Soleruption eller en MEP ( magnetisk energi puls) då är vi tillbaka till verkligheten.

  • Ser bra ut i ordval. Men samtidigt kan samma ordval lika väl innebära att tillämpningarna ger stenhård diktatur och att t ex svenska “åsiktspoliser” (politrucker) allt oftare arresterar och rättsför svenska gräsrötter med egna åsikter!

  • Fråga ChatGPT om Israel-Hamas, Covid och Ukraina och se hur AI redan är partisk och kontrollerad.

    Vad denna allians avser göra är att förhindra andra från att släppa ut okontrollerade AI-modeller som inte manipulerar sanningen och svaren.

    I Sverige har vår kunskap släpat efter mycket när det gäller förståelsen, användningsområden och diskussioner har mest handlat om dess farlighet för mänsklighetens överlevnad.

    Jag läste en artikel för ett tag sedan om några studenter som tränade en AI-modell att identifiera signaler via WIFI-router i ett helt mörkt rum och rita vilka objekt som fanns i rummet. Häpnadsväckande nog lyckades AI identifiera alla objekt i det mörka rummet, inklusive två personer i rummet och deras rörelser!

    Tänk på det! Inom en snar framtid behövs ingen kamera. Det räcker att hacka din WIFI-router för att se exakt vad du gör och säger.

    Deepfake och röstgenerering är också områden som kan bli mycket farliga.

    Personligen tycker jag att Elon Musk är elefanten i rummet som kan bli farligast med sitt AI projekt i kombination med framgångarna i hans andra företag “Neuralink” som utvecklar implantentbara människa-dator-gränssnitt (human-computer-interfaces)

    • Det beror på hur du frågar, detta svar fick jag.
      There are reports of Israel committing war crimes in the ongoing conflict with Hamas. The intentional targeting of civilians and civilian infrastructure is strictly prohibited under international humanitarian law (IHL), also known as the rules of war. The main purpose of IHL is to maintain some humanity in armed conflicts, saving lives and reducing suffering1.
      The Geneva Conventions are international humanitarian laws consisting of four treaties and three additional protocols that establish international legal standards for humanitarian treatment in war2.
      According to the United Nations, Israel has been accused of committing war crimes, including murder, intentional targeting of civilians, indiscriminate attacks, collective punishment, starvation of civilians, the use of human shields, torture, pillage, forced transfer, breach of medical neutrality, targeting journalists, attacks against civilian and protected objects, wanton destruction, and incitement to genocide

      • Ja, det stämmer. Det finns olika metoder än så länge för att få ChatGPT att inte vara partisk, men det kräver, som du själv nämner ovan, en hel del logiskt resonemang, och det är inte det sätt vi vill att AI ska fungera.

        Dessutom kräver logiskt resonemang att man i förväg vet svaret till frågan och vill på detta sätt få AI att tillslut kringgå spärren och ge svaren man redan kan.

        Det gick även fram till för ett par månader sedan att få ChatGPT att skapa en tvillingbror med olika egenskaper för att få rätt svar på icke politiskt korrekta frågor.

        När det gäller vetenskapliga frågor är det betydligt lättare att få ChatGPT att samarbeta, även när det handlar om Covid och covid-vacciner.

        Jag fick ChatGPT att erkänna att den officiella versionen av vad som hände den 9/11 inte stämmer överens med vetenskapen och att enbart tredje generationens atombomber avsedda för underjordiska explosioner kan åstadkomma pulverisering av 1,2 miljoner ton betong och stål med fritt fall hastighet.

        • Du har helt rätt RC. Man kan hoppas att maskinen har förmåga till självinlärning och utvecklar sin logik. Det skulle kunna leda till slutet för parasitklassens pseudovetenskapliga diktatur. AI är för den delen inte mer politiskt korrekt än de flesta människor jag känner, och betydligt smartare.

          • Är det inte lite desperat att sätta sina förhoppningar till förprogrammerade lösningar, när vi nog borde kunna förstå hur de programmerats?

            “The light at the end of the tunnel is only the light of an oncoming train.”
            – Murphy’s law

    • Allt våra kära ledare gör är för vårt eget bästa. Nu hjälper AI att analysera vår avföring.
      I många länder letar man i kloakvatten efter bl.a.coronavirus. Enligt CDC är det ett utmärkt sätt att tidigt upptäcka ökad spridning bland befolkningen. Vanligen används PCR-teknik för att finna korta sekvenser av virusets gener.
      I kloakvatten finns naturligtvis nästan alla gener från växt och djurlivet representerade, insekter och smådjur, inklusive bakterier, alger, fisk och svamp. Det mesta med för oss okända gensekvenser. En stillbild av hela ekosystemets samlade gener. Även gener från de många djur som påstås kunna bära sars-cov-2 men utan förmåga att sprida vidare till människor, exempelvis hundar. Vad skulle kunna gå fel?
      Med hjälp digital analys av detta tidiga varningssystem kan de vaccinera, isolera och maskera oss utan att vi ens vet att vi eventuellt kanske kan att bli sjuka i framtiden.
      Tur att det finns så många genier där ute som bara vill väl och tar hand om oss!

    • Jag tror att det de tänker på är att många tidigare utbildningskrävande yrken kommer att kunna ersättas av AI och att miljardärerna fruktar vad som händer när det inte längre finns en stor skara karriärister som får jobb tack vare dem vid makten.
      Så för allmänhetens bästa betyder kanske även för dem i toppen.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *