Globalistmiljardärer vill kontrollera AI för ”allmänhetens intressen”

publicerad 13 december 2023
Temabild: överklassen. Foto: Light Field Studios
Temabild: överklassen.

Globalistiska miljardärer inklusive George Soros och Pierre Omidyar går samman med Biden-administrationen för att kontrollera AI och säkerställa att AI-utveckling tjänar ”allmänintresset”.

Text: , Frontline News. Översättning: NewsVoice

”Open Society Foundations, tillsammans med nio andra ledande filantropier, lanserade ett nytt initiativ för att säkerställa att artificiell intelligens (AI) främjar allmänintresset genom att främja ansvarsfull användning och innovation samtidigt som skadorna mildras”, uppges i ett pressmeddelande från organisationen ledd av George Soros.

Open Society Foundations har sällskap av Omidyar Network, Ford Foundation, David and Lucile Packard Foundation, Democracy Fund, Heising-Simons Foundation, John D. and Catherine T. MacArthur Foundation, Kapor Foundation, Mozilla Foundation och Wallace Global Fund.

Under överinseende av Kamala Harris samlar stiftelserna 200 miljoner dollar för att säkerställa att AI-teknik tjänar globalistiska ideal, såsom att ”skydda demokratin” genom att ”försvara val” och censurera ”desinformation”.

”Filantropier som agerar i denna pelare stöder initiativ för att skydda USA: s demokrati från de potentiellt destabiliserande effekterna av AI”, säger organisationerna i pressmeddelandet.

”Dessa ansträngningar inkluderar att försvara fria och rättvisa val samtidigt som man bekämpar desinformation och undergräver allmänhetens förtroende. Filantropierna finansierar också projekt för att utveckla inkluderande, rättighetsrespekterande AI-styrningsramar och för att skydda mot skadliga effekter på historiskt marginaliserade samhällen.”

Omidyar Network tillkännagav i veckan en donation på 30 miljoner dollar – initiativets första bidrag.

Ett annat uttalat mål för organisationerna är att forma statliga regler och policyer för AI-utveckling som en del av ett större mål ”att förbättra livskvaliteten för människor runt om i världen”:

”Projekten omfattar insatser för att öka beslutsfattarnas förståelse för och användning av AI och relevant teknik för att utforma en effektiv och rättvis politik, och för att omdefiniera utbildning, forskning och teknik inom datavetenskap så att allas behov, problem och strävanden står i centrum.”

Organisationerna lovar också att hålla AI-företagen ansvariga för ”rasistiska, sociala och ekonomiska fördomar” i sina produkter, och att se till att allt ovanstående ingår i ett globalistiskt ramverk som antas av internationella organ.

De filantropier som ingår i detta initiativ arbetar med globala partner för att främja utvecklingen och genomförandet av ansvarsfull internationell AI-styrning och normer.

De finansierade projekten omfattar utveckling av policyramverk, forskning som belyser effekterna av diskriminering och fördomar samt påverkansarbete för att säkerställa att civilsamhället har en plats vid bordet när internationella regler utvecklas.

Text: , ”Globalist billionaires unite to control AI for ‘public interest’”, Frontline News


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq