Huawei och Chery har utvecklat elbilen Luxeed S7 – NewsVoice besökte lanseringen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 december 2023
- NewsVoice redaktion
Huawei Luxeed S7. Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se
Huawei Luxeed S7.

NewsVoice var på plats i Shanghai när Huawei och Chery lanserade de nya bilmärkena Luxeed och Iato. Vi tittar närmare på Luxeed S7. Elbilen ska konkurrera med Tesla modell S och Y. Priset är överkomligt och räckvidden vid full laddning är som mest på hela 855 kilometer.

Luxeed är helt ett nytt elbilvarumärke som utvecklats gemensamt av Huawei och Chery. Under lanseringen presenterades Luxeed S7, en sedanmodell.

Richar Yu, chef för Huaweis fordonsverksamhet vill främst jämföra Luxeed S7 med Tesla Model S.

Luxeed S7 är byggd på Huaweis 800 volt högspänningsplattform Giant Whale, där den Luxeed-version som kostar från 319 800 RMB har en räckvidd på upp till imponerande 855 km. De övriga tre versionerna har räckvidder på 550 km, 630 km respektive 705 km. Elbilen kan få en räckvidd på 215 km på en fem minuters laddning och 430 km efter 15 minuters laddning.

Luxeed S7 levereras i två olika motorstyrkor upp till en maximal effekt på 215 kW. Den fyrhjulsdrivna versionen med dubbla motorer kan accelerera från 0 till 100 km/timme på 3,3 sekunder.

Huawei Luxeed S7, interiör. Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se
Huawei Luxeed S7, interiör och front. Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se

Alla Luxeed S7 utom den billigaste versionen levereras med en takmonterad radar av typen LiDAR, vilket ger den kapabla funktioner för assisterad självkörning.

Luxeed S7 finns i fyra varianter: Pro, Max, Max+ och Max RS med priser på mellan 249 800 RMB (34 920 USD) och 349 800 RMB. Luxeed S7 kunde förbeställas redan den 9 november. Kunder som beställer Luxeed S7 före den 31 december 2023 kan få upp till 55 000 RMB i förmåner, enligt tillverkaren.

NewsVoice har för närvarande ingen information när bilen kommer till den svenska marknaden.

Relaterat: New Huawei powered Luxeed S7 catches 10,000 pre-orders


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq