Konflikt mellan svenska Youtubers och debattörer granskas

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 december 2023
- NewsVoice redaktion
Temabild: Online Youtube-studio
Temabild: Online Youtube-studio.

Christian Pavon, Denny Abrahamsson, Linus Noremalm har följt en mycket infekterad konflikt som sedan en tid pågått mellan några Youtubers och debattörer.

Youtube har blivit en populär plattform för många personer med mycket skärmtid till sitt förfogande. Kvaliteten på innehållet i olika influencers bidrag varierar och en del av dessa videokreatörer har skapat sina egna varumärken och innehåll som lockar användare att prenumerera.

En videobloggande influencer som snabbt klättrade i rankningen har fått över 20.000 prenumeranter, vilket för svenska förhållanden måste betraktas som framgångsrikt.

Ibland uppstår online-konflikter mellan videobloggare och debattörer. Christian Pavon försöker summera en lång konflikt mellan några av dessa influerare, en inte helt lätt uppgift.

Vad handlar bråket om?

“Det hela handlar om ett infekterat bråk mellan videokreatörerna Linus Noremalm och Denny Abrahamsson med flera på ena sidan och två influerare på den andra sidan. En sida påstår att det hela rör sig om en kidnappning utförd av en terrorsekt. Det andra lägret påstår att det dock enbart rör sig om ett utstuderat nätbedrägeri, främst riktat emot pensionärer.”

NewsVoice länkar till video del 1 i en serie av videor publicerade på Linus Noremalms YouTube-kanal.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Er redaktion verkar vara likt stampade tapas-rätter, bakom en vagn, invid ett haltande, knappt stående torrdass, på ett fuktigt jordgolv:
  “Vad handlar bråket om?

  “Det hela handlar om ett infekterat bråk mellan videokreatörerna Linus Noremalm och Denny Abrahamsson med flera på ena sidan och två influerare på den andra sidan.””
  Menar redaktionen att de omnämnda inte är influerare, utan enbart simpla videokreatörer?

  Skäms på dem isåfall, videokreatörerna alltså, därför att de inte har uppgraderat sig till influerare. Kanske förstoppades de av svampsjukan?

 • Festligt! Jag la en kort kommentar och den togs så klart bort! Säkert även denna men visar vilken faktisk dynga denna slaskblaska är! Spelar roll. Snart ska ni få lära er lite om tryckfrihetsförordningen!

 • Kan bara säga att jag innerligt hoppas denna nätblaska använder sig av “juristen” CP som företrädare när det inom inte allt för avlägsen framtid kommer att bli uppgörelsens stund. Använd den junioren för allt i världen! Mycket bra för motsidan!

 • Har sett 3 av 5 video, det är bara tragiskt svammel än så länge. Inget nytt har kommit fram.
  Dessa två frågor avgör hela caset.
  1) Låstes CB in mot sin vilja och utan myndighetsbeslut?
  2) Har det varit en rättegång där SHA70 stod för fiolerna att få ut CB?

  Samtalet mellan CB och Rönne har ingen betydelse, att CB är mytoman visste alla långt innan bråket. Och att hävda att det skulle vara katolsk tradition att hålla folk inlåsta har heller ingen betydelse för caset.

 • Rita Ekholm har inget emot att hennes hjälte, CB, tjänat pengar på prostitution. Det finns hur mycket indicier som helst på det men bara för att han aldrig blivit dömd så ser hon mellan fingrarna. Hon kan ta sitt “lite vänlighet och förståelse” och stoppa upp där bak. Hycklerska.

 • Konflikter ligger i energin. Det ökafi hela världen och detta servi här.

  Människors agerande är nästan alltid ett symptom på energierna och hur det påverkar energierna de bär i sin själ.

  En annan konflikt nu aktiv är mellan Fritjof Persson och Håkan Bergmark.

  Vi bör börja läka mörkret vi bär i våra själar istället för att följa dessa energierna hur de vill dra oss ned i mörkret.

  • En bra början vore, ta hand om sitteget liv, odla lite vänlighet och förståelse, inte lägga sig i andra människors privatliv om dom inte själv ber om det.
   Ett vänligt ord eller handling skapar förståelse, harmoni mellan människor
   Vi får aldrig glömma att bollen alltid studsar alltid tillbaka som man slänger den
   Lev och låt andra leva, gotta dig aldrig i någon annans olycka.

   • Det jag reagerar på är att denna hatkampanj har pågått mot CB nu långt över ett år, hatet har pågått på öppen ridå trots att CB varit frihetsberövad i flera månader mot sin vilja
    Vad gäller pengar har jag ingen aning om
    CB har aldrig varit i konflikt med någon annan än mobbargänget
    Säger fortfarande att ingen vet med säkerhet, är CB verkligen fri, jag fri från den religiösa sekten efter domstolsbeslutet.
    Frågan är om han fortfarande sitter mer eller mindre frihetsberövad under utpressning i husarrest?
    Jag ändrar inte uppfattning innan jag hör det från CBs egen mun.
    Hur som helst så har det pågått länge ett oerhört fult spel från ett antal mobbare
    Spelar ingen roll om detta handlat om dig eller någon annan, jag står alltid på den mobbandets sida
    Det har jag lärt mina barn och barnbarn, ingen skall medvetet mobba någon, när det handlar om vuxna människor håller jag det extra fult och illa

 • Har också undrat vad som hänt CB efter att ha sett hans kanal vid något tillfälle och hört att han försvunnit under mystiska omständigheter, men er redogörelsee är knappast vederhäftig:

  Heter inte “SHA 70” Calle Schiller – inte Schillander?

  De personer som påstås granska konflikten redovisas som kontrahenter i samma konflikt. (Får vi höra andra sidan också?)

  Hur skiljer man på “videobloggare” och “debattörer” – är inte en video ett medium för en debattör att att nå sin publik?

  Att beskriva ett lagligt eller olagligt frihetsberövande (oavsett om det refereras till som “vård”) som “tortyr” – eller förövarna som “terrorister” – är väl inte någonting märkligt utan förmodligen en adekvat beskrivning av den drabbades upplevelse.

  Lite mer stringens förväntar jag mig av Newsvoice, som annars ligger så i framkant med hälsorelaterad omvärldsbevakning mm.

 • Vad vet vi vad som är sant, det är ingen tvekan om att Christer Bigander varit inlåst mot sin vilja, det har vad jag vet, också varit upp i Filippinsk domstol som beordrade att Bigander måste släppas fri.
  Vad gäller pengar har jag ingen aning om vad som skett, knappast någon annan heller.
  Det jag vet är att Bigander varit närmare ett år utsatt av en ren ondska och förföljelse av vissa personer och poddare på Youtube, kanske av avundsjuka.
  Dessa personer krävde att Bigander måste redovisa sitt privatliv på andra sidan jordklotet offentligt utan att varit dömd för någonting.
  Vad jag förstått har Bigander inte blivit dömd för brottet dessa Poddare påstår
  Myntet har två sidor och dessa Poddarna har gjort allt de kunnat för att smutskasta Bigander.
  Jag ger inte mycket för denna advokat innan han kan komma med hållbara bevis, kanske bara en till som vill ha uppmärksamhet, vad vet jag.
  Jag tror ingenting om det inte kommer direkt från Bigander själv.
  Det har varit totalt omöjligt för dessa Poddare leva och låta andra leva utan smutskastning
  Religiösa Sekter har ofta varit farliga och dom släpper inte sina offer så länge dom kan mjölka dom på pengar
  Är det så eller inte vet jag inte, men någonting skumt är det som inte stämmer.
  Jag tror att mycket har handlat om att dessa Poddarna varit ute efter att lyfta sina tittarsiffror på bekostnad av Bigander
  Känner ingen av dessa personligen men varit hela tiden kritisk på denna rena rama förföljelse

 • Jag följer denna konflikt. Förstår inte att man först hyllar CB som framgångsrik youtuber sen när det tragiska händer så börjar man med att prata illa om personen. Att CB inte träder fram tycks irritera en del individer, men han kanske har sina personliga skäl. CB har tydligen hjälpt många att bli duktig på sina kanaler och få många tittare. De som gnäller värst är vuxna män som verkar ha egna problem. Det har helt spårat ur. Den svenska avundsjukan verkar en del lida av. De pratas om att CB hittat på allt för att tjäna pengar men kollar man in CB i de senaste klippen så ser man att han mår psykiskt dåligt. Det finns 2 sorters tortyr, en fysisk och en psykisk, den psykiska ger mest trauman. Och att den nämnda organisationen ska vara religiös styrda är ingen merit. Det finns nått som kallas för religiös sinneskontroll som många inte är medvetna om. Kidnappningar verkar vara vanliga när man vill tjäna pengar på offer som har pengar i det berörda landet. Det finns mycket att läsa på nätet om de som utsatts för detta. Det finns en extremistisk grupp i det landet som tydligen skapats av CIA. Mycket intressant samband. Indianerna har ett talesätt ” Döm ingen förrän du gått i dennes skor”!

 • Kära storasyster!

  Jag har förstått att tittarsiffrorna för Robinson och lyxfällan sviktar. Därför föreslår jag att SR-koncernen snarast skriver kontrakt med de här naturbegåvningarna, innan Aschberg fär vittring. En garanterad långkörare som kunde bli ganska spektakulär givet en väl tilltagen multimiljonbudget.

  • Käre lillebroder!
   Du fångade något men inte allt där!
   Emellertid inte de ev. kriminella men troligen inte, entiteterna, som driver filippinska behandlingshem.
   Inte heller naturbegåvningarna.

   Det, som du har missat, är att detta, vad detta nu exakt är, redan är en långkörare, tja beroende på hur du väljer att mäter sådana.

   Funderar även över varför du nämner just de specifika två tv-programmen, den koncernen och den … kanske mediemogulen. Ordet vittring är väl annars främst avsett för hundar, ja, kanske t.o.m. blodhundar? Ser du den kanske mediemogulen som en blodhund?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *