Faktakontrollerna av satirsajten Babylon Bees humor är roligare än deras skämt

publicerad 19 december 2023
Seth Dillon från The Babylon Bee och Tucker Carlson. Foto: Tucker Carlson Encounter
Seth Dillon från The Babylon Bee och Tucker Carlson.

Som chef för Babylon Bee hittar Seth Dillon på fler nyheter än någon annan i USA. Det är dock inte “fake news”, det är satir och han gör det briljant.

Intressant nog har många av hans parodihistorier blivit sanna. Det har hänt nästan hundra gånger. Vi har vant oss vid att våra nyheter är så upprörande att de verkar falska, men då och då är det värt att ta ett steg tillbaka och reflektera över absurditeten i några av de berättelser vi presenteras med varje dag.

Seth Dillon, som en dag kanske kommer att bli ihågkommen som Amerikas stora profet, deltog i The Tucker Carlson Encounter för att ge sin syn på det absurda i dagens nyheter. Klicka på bilden nedan för att titta, ingen registrering eller inloggning krävs.

Tucker Carlson

“Så när du ser nyheten som bekräftar vad du trodde var ett ganska långsökt skämt, vad är din reaktion?”

ArcanumSkolan 2024

Seth Dillon

“Jag menar, vi blir vana vid det vid denna tidpunkt. Men jag tror att den vanligaste missuppfattningen människor har är att när världen blir riktigt vild och galen och det händer galna saker så är det lätt att göra satir, att det är lätt att göra narr av det. Och det är faktiskt tvärtom.

Det sätt som jag uttrycker det på är att tänka sig att ditt jobb är att skriva skämt som är roligare än vad demokraterna gör i verkliga livet. Tänk dig att ditt jobb är att skriva skämt som är roligare än ett tal av Kamala Harris. Det är en utmaning. Det är faktiskt väldigt utmanande.”

Dillon om Snopes faktagranskningar av Babylon Bee

“Det faktum att det faktagranskades är roligare än själva skämtet. Så jag hade pratat med dig om det här tidigare. “CNN köper en tvättmaskin i industriell storlek för att centrifugera nyheterna innan de publiceras.” Det är ett löjligt skämt. Det är fånigt. Det är ett CNN-bias-skämt. Och det blev faktakontrollerat och klassat som falskt.”

Av Tucker Carlson, citat från videon

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *