Texas stämmer Pfizer för att ha hotat visselblåsare och för vaccinets ineffektivitet

publicerad 4 december 2023
- Kristoffer Hell
Statsåklagare Paxton stämmer Pfizer
Statsåklagare Ken Paxton i Texas stämmer Pfizer för dålig covidvaccineffektivitet.

Statsåklagaren i Texas har stämt det multinationella företaget Pfizer för att avsiktligen ha misslett myndigheter och allmänhet rörande vaccinets effektivitet att motverka covidinfluensa.

Åtalet föregicks av en sex månader lång brottsutredning som också innefattade vaccintillverkarna Moderna och Johnson & Johnson.

Statsåklagare Ken Paxton:

“Pfizer vidtog falska, bedrägliga och vilseledande åtgärder och drev en verksamhet som genom grundlösa påståenden rörande företagets Covid-19-vaccin i strid med Texas konsumentskyddslagar”.

Paxton anklagade också Pfizer för att också hotat personer från att visselblåsa om situationen.

Pfizer nekar till anklagelserna och menar att stämningen “saknar grund”:

“Pfizer är djupt engagerad i välbefinnandet hos de patienter de tjänar och har ingen högre prioritet än säkerheten och effektiviteten av sina behandlingar och vacciner.”

Enligt Paxton baserade Pfizer sin olagliga marknadsföring på bara två månader av kliniska tester som i verkligheten visade på en effektivitet hos vaccinet under 1%, det vill säga att av 10 000 injicerade individer erfor bara 85 något form av hjälp mot Covidinfluensan.

Inget rapporteras ha sagts om Covid-vaccinens skadliga biverkningar.

Stämningen lämnades in vid en domstol i Lubbock County.

 

Referenser och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Pfizer är giriga skurar.

  Pfizer betalar rekordböter

  Pfizer har gått med på att betala ett rekordstort belopp till den
  amerikanska staten på 2,3 miljarder dollar. Uppgörelsen gäller Pfizers
  felaktig marknadsföring av bland annat cox-2-hämmaren Bextra.

  Bötesbeloppet på 2,3 miljarder dollar är det största någonsin som amerikanska Department of Justice har fått igenom mot ett läkemedelsföretag. Den största delen av beloppet, 1,3 miljarder dollar, är ett bötesbelopp för olaglig marknadsföring av läkemedlet Bextra. Preparatet drogs tillbaka från marknaden 2005. Men innan dess marknadsförde Pfizer läkemedlet till läkare för indikationer som amerikanska läkemedelsverket FDA uttryckligen sagt nej till, trots att det är olagligt.

  Den resterande miljarden får företaget betala i skadestånd för den felaktiga marknadsföringen av läkemedel som Zeldox, Zyvoxid och Lyrica. Här gäller anklagelserna att Pfizer påstått att läkemedlen ska användas för fler diagnoser än vad olika staters vårdprogram angett, vilket lett till att läkare förskrivit läkemedlen i betydligt större utsträckning än annars. Det har i sin tur inneburit extra kostnader för olika staters sjukvårdsprogram. Denna miljard kommer därför delas upp mellan 49 olika stater. Enligt anklagelserna ska företaget också ha gett läkare bonus när de förskrivit några av företagets läkemedel.

  Pfizer nekar till alla anklagelser men säger i ett uttalande att de i och med denna överenskommelse anser hela frågan avklarad. Det enda Pfizer erkänner är ?vissa felaktiga handlingar? i samband med marknadsföringen av Zyvoxid.

  Anledningen till att amerikanska staten uppmärksammades på att det pågick tvivelaktig marknadsföring var tips från så kallade whistleblowers. Sex whistleblowers får nu dela på 102 miljoner dollar för tipsen.
  Ingrid Helander
  Ingrid Helander
  ingrid@lakemedelsvarlden.se

  • Nu har data från New ZEELAND läckts som mestadels hade pziferinjektoner. En promille har hittills dött av de som fick giftsprutan. Steve Kirsch har mer information.

 • Observera…detta är inget vaccin. Bara för att man fyller en spruta med gör det inte till ett vaccin.
  Ett vaccin är något helt annat än dessa virus sprutor med ett innehåll man vägrar att deklarera.
  För att få köpa detta vaccin måste köparen skriva på ett avtal som befriar tillverkaren från alla anklagelser vid uppkomna skador.

  Dessa så kallade vaccin borde istället kallas för kvacksin då det är rena kvacksalveriet med dessa sprutor.
  Ta inte dessa sprutor, ingen vet vad som komma skall. 17.000.000 har redan avlidit av dessa sprutor i världen enligt vad man kan läsa i den alternativa pressen.
  PK pressen säger inte ett ord om alla döda av detta dödskvacksin. Varningsklockorna ringer högt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *