1:a januari 2024 och dieselpriset sänks med över fyra kronor!

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 januari 2024
- NewsVoice redaktion
Dieselpriset sänks rejält 1:a januari 2024
Dieselpriset sänks rejält 1:a januari 2024.

Det är Sverigedemokraterna som drivit på Tidöregeringen för att svenska folket ska få billigare drivmedel. Dieselpriserna per liter faller från och med 1:a januari 2024 med drygt fyra kronor efter att reduktionsplikten sänkts.

Den 1 januari 2024 sänktes reduktionsplikten till 6 procent för både bensin och diesel – från tidigare 7,8 procent i bensin och 30,5 procent i diesel.

Priset på diesel sänks med 4,27 kronor per liter och 95-oktanig bensin med 1,15 kronor, enligt Circle K:s rekommenderade riktpriser för privatkunder, skriver Aftonbladet.

Bilägare på X:

“Det gör skillnad vilka som styr. Ska bli intressant att se alla som hånat regeringen för deras löften om betydligt billigare bränslepriser. Dieseln är nu mer än 11 kr billigare än toppnoteringen från när förra regeringen styrde.”

OKQ8:s priser går ner med 4,39 kronor och bensinen med cirka en krona. Även på ST1 sjönk priset på drivmedel under måndagsmorgonen.

Läs mer: Här är Tidöregeringens nya bränslepriser

Dieseltrim.se har bästa extraljus i vintermörkret
ANNONS: Dieseltrim.se har extraljus i vintermörkret


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq