Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Sverige har inte alls “vatten i världsklass” – Bra vattenrenare behövs i hushållen

Annons

publicerad 9 januari 2024
Bra vattenrenare behövs för att du ska trygga din hälsa.
Bra vattenrenare behövs för att du ska trygga din hälsa.

Vatten är som de flesta vet vårt viktigaste livsmedel. Vi förutsätter därför att det också är rent och hälsosamt och vi uppmanas ofta att dricka ett par liter per dag. Därför behövs bra vattenrenare.

Trots påståenden som säger att Sverige har “vatten i världsklass” är sanningen den rakt motsatta och dagligen får vi i oss en cocktail av läkemedelsrester, virus, bakterier, parasiter, olagliga droger, PFAS, bisfenol, mikroplaster, bekämpningsmedel, samt många andra kemikalier.

I storstäder som New York, Amsterdam och Hongkong renas bla läkemedelsrester. Det sker inte framgångsrikt i Sverige.

Vattenrenaren Geysir från Planets Own
Bra vattenrenare behövs i hushållen. Vattenrenaren Geysir från Planets Own.

Många svenska vattenverk riskerar att bryta mot lagen för att de inte har tillräckligt antal säkerhetsbarriärer mot föroreningar. Dessutom tillsätts kemikalier som tex aluminiumsulfat.

Ett annat stort problem är föråldrade vattenledningar. På vissa ställen kan de vara 150 år gamla. Det skulle kosta många miljarder att byta ut landets hela nät så det görs bara punktvis, när läget är akut.

Åtskilligt mer kan sägas om vatten och vattenrening, men det står helt klart att behovet av att själv kunna rena sitt vatten är större än någonsin.

Planets Own’s vattenrenare med sitt unika microspiralfilter plus kol, fångar effektivt upp föroreningar men släpper igenom mineraler och spårämnen. Många tester har utförts under åren som bekräftar filtrets effektivitet.

Dessutom har vi nyligen introducerat en renare i rostfritt med en helt ny högteknologisk reningsfunktion, med sk UF-filter (ultrafiltrering) plus kol. Båda teknikerna har en mycket hög reningskapacitet.

Bra vattenrenare

Här nedan presenteras de mest sålda:

Geysir och Strokkur kan också fås med microspiralfilter.

Vattenrenare för utomhusliv och preppers


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq