Elon Musk: ”Min prognos är att 2024 kommer att bli ännu mer galet”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 januari 2024
- NewsVoice redaktion
Elon Musk startade Neuralink, ett neuroteknikföretag som utvecklar gränssnitt mellan hjärna och dator. Foto och licens: Steve Jurvetson, CC BY 2.0

SpaceX VD Elon Musk har förutspått att 2024 kommer att bli ”ännu galnare” än de föregående fyra åren.

På nyårsafton twittrade en anonym kommentator känd som ’Wall Street Silver’: ”Kan vi inte bara ha ett normalt år 2024? Förtjänar vi inte det efter fyra år av galenskap?”

På måndagen svarade Musk:

”2024 is gonna be even more crazy is my prediction”.

Musk specificerade inte några ”galna” händelser som kan inträffa, men i en serie uppföljnings-tweets drog miljardären uppmärksamhet till utvecklingen av AI, ökad dödlighet bland unga efter massvaccination mot Covid-19, rekordhög illegal invandring till USA, samt anti-vita uttalanden från den sydafrikanska presidentkandidaten Julius Malema.

Under 2023 varnade Musk upprepade gånger för att konflikten mellan Ryssland och Ukraina kunde eskalera till ett kärnvapenkrig mellan Ryssland och USA, skriver RT.com.

Miljardären hade tillhandahöll Ukraina gratis tillgång till SpaceX’ Starlink-internettjänst, men vägrade att aktivera tjänsten i närheten av Krim för att förhindra att Kiev använder Starlink för att styra drönare mot ryska krigsfartyg.

Detta skulle ha gjort hans företag ”uttryckligen medskyldigt i en större krigshandling och konflikteskalering”, förklarade han i september.

USA-valet 2024

Hundratals kommentarer under Musks inlägg antydde att mycket av årets ”galenskap” kommer att kretsa kring det amerikanska presidentvalet 2024. Musk har inte stöttat någon kandidat, men sa till en publik i november att han ”inte kommer att rösta på Biden”.

Musk, som tidigare uttryckt stöd för Floridas guvernör Ron DeSantis och beskrivit Vivek Ramaswamy som en ”lovande kandidat”, tillade att hans vägran att stödja Joe Biden inte automatiskt översätts till en röst på den förmodade republikanska utmanaren Donald Trump.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq