Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Elsa Widding går med i tvärpolitiska partiet MoD inför EU-valet

publicerad 16 januari 2024
Elsa Widding, 1:a maj 2023, eget verk
Elsa Widding, 1:a maj 2023, eget verk

Elsa Widding oberoende riksdagsledamot, tidigare Sverigedemokrat har idag meddelat att hon går med i det tvärpolitiska Partiet MoD inför EU-valet.

“Jag har idag tagit beslutet att bli medlem i det nystartade partiet MoD, som står för Mänskliga rättigheter och demokrati. Ett stort MOD är också exakt vad som krävs idag och det behövs många modiga människor.

Jag hoppas att ni som delar min starka oro och som varken vill bli tvingade att ta ett oprövat vaccin eller vill se krigshoten mot Sverige öka ytterligare, funderar på om inte ett medlemskap i partiet MoD kan var ett alternativ.”

Elsa Widding i sitt pressmeddelande från 15 januari 2024

MoD startade den 21 december 2021 i Bagarmossen av advokat, läkare och avhoppade politiker från fem partier samt engagerade medborgare i protest mot vaccinpassen som då nyligen införts i Sverige.

MoD står för Mänskliga rättigheter och Demokrati och enar människor från höger till vänster som står upp för mänskliga rättigheter, demokrati, yttrandefrihet och fred tillsammans.

Elsa Widding är en framstående svensk civilingenjör, politiker och energianalytiker. Utbildad vid Chalmers tekniska högskola, har Elsa arbetat på framstående företag som Statkraft och Vattenfall. Som rådgivare och entreprenör har hon också gjort sig känd som en skicklig analytiker och som en expert inom sitt område var Elsa känd för att ha kritiserat flera av Vattenfalls affärsbeslut, inklusive den kontroversiella Nuon-affären.

Elsas inlägg i debatten kring covid-19-pandemin har väckt uppmärksamhet. Under pandemin framförde Widding kritik och ifrågasatte det allmänna perspektivet om covid-19-vaccinet.

Hennes åsikter om vaccinpolitiken har rört upp debatt och resulterat i kritik från olika håll och ledde till att hon hoppade av Sverigedemokraterna för att verka som politisk oberoende med stort folkligt stöd.

Partiledare för MoD är Andreas Sidkvist, en social entreprenör som tidigare arbetat med miljö- och hållbarhetfrågor. Innan han valdes till partiledare för MoD drev han ett framgångsrikt företag ihop med en kompanjon som inspirerade 100 000-tals svenskar att åka på tågsemester.

För deras arbete blev de 2020 utnämnda till Årets inspiratör av Naturvårdsverket. Under pandemin blev Sidkvist alltmer engagerad i mänskliga rättigheter och demokrati och startade flera uppmärksammade kampanjer, Kavla Ner, Nej till medicinsk apartheid och Tala om det, mot den politik som fördes innan han tog initiativ till att bilda Partiet MoD.

De frågor som förenar MoD och Elsa Widding är framförallt dessa.

  • Ja till Sveriges suveränitet och självständighet nej till överstatliga och icke demokratiska organisationer som hotar våra mänskliga rättigheter yttrandefrihet och fred.
  • Ja till fortsatt svenskt självbestämmande gällande hälsofrågor och andra frågor som kan komma att styras av Världshälsoorganisationen framöver. Nej till de 300 förslag på ändringar av det internationella hälsoreglementet som syftar till att ge WHO överstatlig bindande makt över samtliga 194 medlemsländerna inom ett par år.
  • Ja till ett fredligt och alliansfritt Sverige med ytterligare 200 år av fred och välstånd. Nej till militariseringen av Sverige genom det utökade försvarssamarbetet med USA och genom Natoansökan.
  • Ja till yttrandefrihet, pressfrihet, tryckfrihet, internationellt samarbete, handel och rörlighet. Ja till svenskt utträde ur EU. EU är ett hot mot Sveriges demokrati och mänskliga rättigheter i och med censurlagar som Chat Control, Digital Service Act och de nya planerade hälsocertifikaten som lär krävas för att få resa framöver. De nya hälsocertifikaten är ett samarbete mellan EU och WHO och planen är att certifikaten ska ersätta covidpasset vid framtida kriser relaterade till hälsa och annat som WHO anser hänger ihop med detta.

 

Partiets mål inför EU-valet är att värva fler medlemmar än Miljöpartiet och Liberalerna samt att få 15 % av rösterna och tre mandat i EU-parlamentet.

I EU-parlamantet räknar MoD med att kunna samarbeta med partier som driver liknande frågor. Speciellt hoppas partiets ledning på stora framgångar för tyska förbundsledamoten Sarah Wagenknechts (fd Die Linke) nystartade tvärpolitiska fredsparti Bundnis (Förnuft och Rättvisa).

Om Elsa ska stå med på EU-valslistan är ännu inte bestämt. Frågan kommer att avgöras av de inblandade aktörerna inom närmsta månaden sedan är det MoDs medlemmar som kommer vara med och tycka till om listan.

“Elsa är Sveriges modigaste riksdagsledamot och den enda som tycks ha koll på eller driver de mest avgörande frågorna för Sveriges befolkning och landets framtid. Därför är jag väldigt glad att Elsa Widding nu vill ansluta sig till MoD så att vi kan arbeta tillsammans för att nå våra gemensamma mål snabbare”, säger Andreas Sidkvist, partiledare MoD.

För intervjuförfrågningar mejla press@partietmod.se

Alternativt SMS:a eller ring för att boka tid:

Cecilia Torssell, pressansvarig, 070-958 23 51‬
Andreas Sidkvist, partiledare MoD, ‭076-007 56 58‬

Bli medlem i MoD


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq