Gazas största krigsprofitörer – Hamas tre musketörer

publicerad 2 januari 2024
- Kristoffer Hell
Foto: Keshetinternational
Bilden är på en skådespelare

Vilka tre individer på planeten har personligen tjänat mest på det mänskliga lidandet i Gaza? Enligt samstämmiga källor kan det vara de tre Hamasledarna: Mousa Abu Marzook, Khaled Mashal och Ismail Haniyeh, som tillsammans är värda över motsvarande 120 miljarder svenska kronor.

Omständigheten har inte fallit mellan stolarna i Israel, där TV-kanalen Keshet International nyligen producerade en satirisk rappvideo om de “tre musketörerna” från den av Iran stödda terrororganisationen Hamas.

Mousa Abu Marzook befinner sig i dag i Qatar med familj. Innan dess bodde och arbetade han i USA där han utbildades till ingenjör och även doktorerade. Han har permanent uppehållstillstånd i USA genom ett så kallat grönt kort.

Khaled Mashal bor i Qatar med familj. Han har en halvbror som är dansbandssångare och som innan dess arbetade som transportingenjör i Dallas i Texas.

Ismail Haniyeh är israeliska medborgare och några av hans systrars barn har till och med tjänstgjort i den israeliska försvarsmakten, IDF. Själv bor Haniyeh i Qatar där han lever ett lyxliv.

Tre skådespelare figurerar i denna rappvideo som de tre hamasledarna:

 

Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq