Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

SwebbTV i sparläge – Avslutar Ledarna och Nyhetsanalysen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 januari 2024
- NewsVoice redaktion
SwebbTV

“Det är ingen konspiration och inte heller någon påtryckning”, skriver kanalägaren Mikael Willgert som i veckan meddelade att SwebbTV måste dra ner på kostnaderna.

Förändringen drog igång spekulationer om att SwebbTV utsatts för påtryckningar efter att Willgert meddelat att Ledarna och Nyhetsanalysen med Magnus Stenlund ska läggas ner.

Willgert gick därför ut med ett uppföljande meddelande per mail där han skriver att orsaken är att SwebbTV måste dra ner på kostnaderna och därför tvingas ledningen ta en del tråkiga beslut.

“Vi har tidigare minskat antalet nyhetsändningar och vi gör ytterligare saker för att anpassa kostnaderna.”

“Står vi under påtryckningar från något håll? Jag kan helt avvisa dessa farhågor. Det handlar inte heller om att vi vill dölja något eller att innehållet i programmen har varit opassande.”

“Jag känner mig tvärtom väldigt tillfreds med att vi har kunnat komma ut med 320 Ledare och 114 Nyhetsanalyser med Magnus Stenlund under de senaste åren. Och dessutom Runkalendern och andra program. Han har genomfört en mycket beundransvärd insats som jag känner stor tacksamhet inför.”

Mikael Willgert tackar alla tittare och bidragsgivare. Han betonar att kanalen ska fortsätta sin verksamhet med att komma ut med “viktig och trovärdig information”.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: SwebbTV