Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Turkiet godkänner sannolikt Sveriges NATO-inträde – Ett steg närmare krig mot Ryssland i Sverige

publicerad 24 januari 2024
NATO-trupper i Europa. Pressfoto: NATO
NATO-trupper i Europa och snart Sverige.

Det turkiska parlamentet har officiellt godkänt Sveriges ansökan om medlemskap i NATO efter månader av överläggningar. I dag tisdag röstade parlamentets plenum i Ankara med 287 mot 55 röster för att acceptera Sveriges NATO-ansökan.

Innan dokumentet lämnas in till det amerikanska utrikesdepartementet i Washington, D.C., kommer papperen att returneras till Turkiets president Recep Tayyip Erdogan för hans underskrift och slutliga godkännande.

Erdogan förväntas skriva under, men han har ännu inte gjort det.

Efter Rysslands militära intervention Ukraina 2022 ansökte Sverige och Finland om medlemskap i NATO i maj samma år. NATO:s gräns mot Ryssland fördubblades när Finland anslöt sig till alliansen i april 2023.

Ungern är det enda medlemsland som ännu inte har ratificerat Sveriges anslutning.

För att förhandla om villkoren för Sveriges ansökan om medlemskap meddelade Ungerns premiärminister Viktor Orbán på tisdagen att han hade skickat en inbjudan till Sveriges premiärminister Ulf Kristersson med en begäran om att han skulle besöka Ungern för att förhandla och diskutera sina villkor.

Sverige tar nu ett steg närmare ett krig i Sverige mot Ryssland, konstaterar NewsVoice.

Källa: One America News. Översättning och sammanställning: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq