USA:s försvarsminister Lloyd Austin försvunnen under tre dygn – Vita Huset hölls ovetande

publicerad 8 januari 2024
- Kristoffer Hell
Försvarsminister Lloyd J. Austin III
Försvarsminister Lloyd J. Austin III

2024 började inte bra för USA eller försvarsminister Lloyd Austin, 70, som på årets första dag rapporterades ha förts till sjukhus och där tillbringat fyra dygn på intensivvårdsavdelning utan att meddela Vita Huset.

De uppgivna sjukhusvistelsen sägs ha orsakats av komplikationer efter en operation om vilket inget annat är känt att denna var “valfri” och således förmodligen inte genomförd efter en olycka eller på grund av allvarlig sjukdom.

Vad som mystifierar är att Pentagon hemlighöll det inträffade för beslutsfattare och lagstiftare i Washington D.C.

Till och med president Joe Biden och Vita Huset hölls under tre dygn ovetande om försvarsministerns tillstånd och att han under denna tid inte var beslutsför.

Pentagons pressmeddelande den 5 januari 2024:

ArcanumSkolan 2024

“Kvällen den 1 januari blev försvarsminister Lloyd J. Austin III intagen på Walter Reed National Military Medical Center på grund av komplikationer efter en nyligen genomförd valfri medicinsk procedur. Han återhämtar sig väl och förväntas återuppta sina fulla arbetsuppgifter idag. Under hela perioden stod vice försvarsministern reda att agera och axla försvarsministerns ansvar, om så visat sig nödvändigt.”

Vice försvarsminister är Kathleen H. Hicks, 53, som enligt NBC News befann sig i Puerto Rico i Karibien då hennes chef plötsligt fördes till sjukhus. Enligt NBC valde Hicks att inte avbryta semestern.

Händelsen inträffade under ökade spänningar i Mellanöstern och vad som allt mer liknar en förestående kollaps av Zelenskyregimen i Ukraina.

Rykten på sociala medier bland vad som förefaller vara anhängare till USA:s förre president Donald J. Trump har sedan en tid flaggat för en kommande “Storm” mot det politiska träsket i Washington DC och annorstädes.

 

Referenser och relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Lloyd Austin
 • RT: US lawmaker to launch impeachment case against Pentagon chief

  “US Representative Matt Rosendale announced on Monday that he would file articles of impeachment against Secretary of Defense Lloyd Austin, accusing the Pentagon’s top official of “violating his oath of office time and time again.” Austin was hospitalized last week, reportedly leaving the White House unaware of his absence.

  Rosendale, a Republican from Montana, said that he would introduce a resolution calling for Austin’s impeachment when the House of Representatives meets on Tuesday afternoon.

  “Austin has violated his oath of office time and time again, endangering the lives of the American people,” Rosendale said in a statement. “He is unfit for the Office of the Secretary of Defense, which is why I urge my colleagues to join me in impeaching him.””

  https://www.rt.com/news/590340-republican-impeach-lloyd-austin/

 • 9 januari 2024:

  “Minister Austin är för närvarande inlagd på Walter Reed National Military Medical Center och är i gott skick. Han återhämtar sig väl och är vid gott mod. Han befinner sig inte längre på intensivvårdsavdelningen utan återhämtar sig i ett mer privat område på sjukhuset. Han fortsätter att uppleva obehag men hans prognos är god.”

  https://www.defense.gov/News/Releases/Release/Article/3637189/statement-from-pentagon-press-secretary-maj-gen-pat-ryder-on-secretary-austins/

 • Propagandan från lögnmedia är allt som oftast till för att flytta fokus från nåt vad som verkligen sker.

 • Det går inte att lita på någonting som idag kommer från USA, men för mig framstår det snarare som att han utsatts för ett attentat och mordförsök. USAs intensiva aggression över hela världen. Samtidigt utsätts svenskarna just nu för en intensiv förkrigspropaganda. USA förbereder krig, och svenskarna förbereds materiellt och mentalt för att bli USAs slaktkalvar precis som är fallet med ukrainarna idag. Detta är ett identisk parallellfall till nazisternas angrepp på Polen 1939, bara att nu drivs det av USA, och det är inte polen utan Ryssland och Kina som är målet för de planerade angreppen.

 • Det sägs att denna filur var i Ukraina och skadades av en rysk missil när de fick nys om att han fanns på ett ställe i Kherson för överläggningar med ukrainska befälhavare? Kanske bara ett rykte men skulle förklara en hel del av nedtystandet!

 • Beklagar hans ev hälsoproblem och hopp om hans snara tillfrisknande. Dock kan en av orsakerna till hans ohälsa vara psykiska pga av hans uppenbara medvetna lögner om Ukraina-kriget! Trycket är hårt från dem med den verkliga makten.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *