Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Boris Johnson ville ha 1 miljon dollar för intervju med Tucker Carlson

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 februari 2024
- NewsVoice redaktion
Tucker Carlson och Boris Johnson
Tucker Carlson och Boris Johnson.

“Boris Johnson kallar mig ett verktyg för Kreml och liknande så jag skickade in en förfrågan om en intervju med Boris Johnson. Till slut hör en av hans rådgivare av sig och säger att han gärna vill prata med dig, men att det kommer att kosta dig en miljon dollar. Han vill ha en miljon dollar!”, säger Tucker Carlson.

Den amerikanska journalisten Tucker Carlson gjorde påståendet i en intervju med Blaze TV-grundaren Glenn Beck. Carlson säger att Boris Johnson kallat honom för ett “verktyg för Kreml” efter sin långa diskussion med den ryska presidenten tidigare denna månad.

Den amerikanska journalisten Tucker Carlson gjorde påståendet i en intervju med Blaze TV-grundaren Glenn Beck. Carlson säger att Boris Johnson kallat honom för ett “verktyg för Kreml” efter sin långa diskussion med den ryska presidenten tidigare denna månad.

Carlson hoppades att Johnson skulle “förklara sin ståndpunkt om Ukraina” och berättar att  Johnsons stab skulle gå med på intervjun på detta villkor.

“Slutligen återkom en rådgivare till mig och sa, ‘Han kommer att prata med dig, men det kommer att kosta dig en miljon dollar’. Han vill ha en miljon i amerikanska dollar, guld eller bitcoin”.

Carlson kommenterar att Putin “inte bad mig om en miljon dollar”.

Boris Johnson var mycket kritisk till Carlsons två timmars sittning med Putin och skrev en skarpt kommentar för Daily Mail strax efter att intervjun sändes.

“När Tucker Carlson åkte till Kreml hade han en funktion som är välkänd i historien. Han skulle vara tyrannens hantlangare, diktatorns diktafon och journalistikens förrädare”, skrev Johnson och tillade att Carlson hade misslyckats med att pressa Putin om Rysslands militära operation i Ukraina.

Russia Today:

“Carlsons intervju fördömdes på liknande sätt av en rad västerländska ledare och kommentatorer, som anklagade honom för att bara ställa mjuka frågor till den ryske ledaren och för att låta Putin ge långa svar utan avbrott”, skriver RT.

 

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq