Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Dagens Nyheter från SwebbTV: Falklandsöarna, Ukraina, förtalsmål, inflationen, golfströmmen

publicerad 19 februari 2024
Maria Hansson
Maria Hansson, SwebbTV

Den argentinska presidenten Javier Milei har krävt att Falklandsöarna ska återgå till den argentinska staten. Det fick den brittiska regeringen att reagera och de skickar nu utrikesminister David Cameron till Falklandsöarna som en markering mot de argentinska kraven.

Den danska statsministern Mette Frederiksen meddelar att landet kommer skicka hela sitt förråd med artillerigranater till Ukraina.

Författaren Katerina Janouchs förtalsmål kommer att tas upp i Svea Hovrätt i morgon. I tingsrätten dömdes Janouch för grovt förtal, detta efter att hon kritiserat en lärare som tvingat elever att bekänna sig till religionen islam på lektionstid.

Inflationen ökade oväntat mycket jämfört med de prognoser som olika så kallade experter påstått att ökningen skulle ligga på. Inflationstakten enligt KPI ligger på 5,4 procent jämfört med december månad där den låg på 4,4 procent.

Riksdagsledamoten Jan Ericson (M) kritiserar SVT och annan etablissemangsmedia för att sprida fake news om att Golfströmmen håller på att stanna av.

Text: SwebbTV


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq