Putin: Boris Johnson stoppade en fredsuppgörelse i Ukraina redan 2022

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 februari 2024
- NewsVoice redaktion
Tucker Carlson, Boris Johnson och Vladimir Putin
Tucker Carlson, Boris Johnson och Vladimir Putin.

The Sunday Times har publicerat några sekvenser från Tucker Carlsons intervju med Vladimir Putin som sändes den 9 februari. Putin säger att  Boris Johnson stoppade en fredsuppgörelse i Ukraina.

Putin ger skulden för Ukrainakriget till USA och Storbritannien och säger att kriget utlösts av NATO:s utvidgning och sedan förlängts av tidigare brittiska premiärministern Boris Johnson som satt vid makten fram till 2022, samma år som kriget startade.

Boris Johnson kallar intervjun för löjlig och han säger att Putin kommer att förlora kriget i Ukraina.

Om Putin har rätt kunde Boris Johnson och hans politiska kollegor ha förhindrat att 100.000-tals spilldes i onödan i ett krig som därmed avslutats redan samma år det startade.

Vladimir Putin hävdar också att den fängslade amerikanske journalisten Evan Gershkovich “tagits på bar gärning” när han hanterade konfidentiell information i Ryssland, men tillade att en överenskommelse kan komma att nås med USA om att släppa honom, skriver Sunday Times.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Angående intervjun med Putin så menar politiker och de propagandamakare som kallar sig “journalister” i väst att de har rätt att anklaga Putin och Ryssland för både det ena och det andra men anser samtidigt att Putin inte ska få försvara sig mot anklagelserna? Man sätter sig alltså på både åklagarens och domarens stol och menar att det är på det här viset det ska gå till? Förstår man inte i dessa kretsar att det är slut med västerlandets hegemoni och koloniala divalater vid det här laget? Det gäller att anpassa sig till en ny värld där väst inte längre kan suga ut andra utan får börja betala för sig! Det är slut med fake-valutor och röveri utan nu gäller det att dra igång industrin och produktionen i västvärlden för importen kommer att kosta i framtiden. Sötebrödsdagarna är över…

 • Här blev det fel i texten:

  Om Putin har rätt förhindrade Boris Johnson och hans politiska kollegor att 100.000-tals spilldes i onödan i ett krig som kunde ha avslutats redan samma år det startade.

 • ” if i were the devil” skulle jag älska västvärlden som den är nu och hata Ryssland om nu djävulen kan hata det är väll normalförhållandet där och dom som hata av köttlig form har ingen moral eller empati bara hard core tänk, försök hålla em konversation där du är diplomatisk så fattar ni.

  • Det finns vittnesmål på video om att Boris Johnson stoppade fredsförhandlingen. Bland annat från Zelenskyjs chefsfredsförhandlare och Israels tidigare premiärminister Naftali Bennett. Det finns även dokument om fredsförhandlingen delvis underskrivna av Ukraina. Dessutom en videoupptagning av Zelenskyj strax innan Boris Johnson stoppade freden där Zelenskyj säger att de nytt en överenskommelse. Så utan tvekan stämmer det att “väst” förhindrade att kriget stoppades.

   • Wow! Tack för länken! Här är den svenska översättningen!
    Paul Harvey: År 1963 “If I were the Devil…”

    Om jag vore djävulen,
    om jag vore mörkrets furste, skulle jag vilja svepa in hela världen i mörker. Jag skulle äga en tredjedel av dess mark och fyra femtedelar av dess befolkning. Men jag skulle inte vara nöjd förrän jag hade erövrat det mognaste äpplet på trädet.

    Så skulle jag sätta igång, hur som helst nödvändigt, för att ta över Förenta Staterna. Jag skulle undergräva kyrkorna först. Jag skulle börja med en kampanj av viskningar. Med ormens visdom skulle jag viska till dig som jag viskade till Eva: ‘Det var du, snälla.’ Till de unga skulle jag viska att Bibeln är en myt. Jag skulle övertyga dem om att människan skapade Gud istället för tvärtom. Jag skulle förbrylla det onda som gott och det goda som tråkigt. Och de gamla skulle jag lära att be efter mig, ‘Vår fader, som är i Washington.’ Och sedan skulle jag organisera mig.

    Jag skulle utbilda författare i hur man gör sensationell litteratur så att allt annat skulle verka tråkigt och ointressant. Jag skulle hota TV med smutsigare filmer och vice versa. Jag skulle sälja narkotika till dem jag kunde. Jag skulle sälja alkohol till damer och herrar av distinktion. Jag skulle lugna de andra med piller.

    Om jag vore djävulen skulle jag snart ha familjer i krig med sig själva, kyrkor i krig med sig själva och nationer i krig med sig själva tills var och en, i sin tur, var förbrukad. Och med löften om högre betyg skulle jag ha förtrollande medier fläktande lågorna.”

    “Om jag vore djävulen skulle jag uppmuntra skolor att förädla unga intellekter men försumma att disciplinera känslor. Låt dem bara löpa vilt tills du visste det, du skulle behöva hundar som sniffar på varandra och metall-detektorer vid varje skolport. Inom ett decennium skulle jag ha fängelser som svämmar över. Jag skulle ha domare som främjar pornografi. Snart skulle jag kunna vräka Gud från domstolen, sedan från skolan och sedan från kongressens hus och alla kyrkor. Jag skulle ersätta psykologi med religion och förhärliga vetenskapen. Jag skulle leda fler präster och pastorer att missbruka pojkar och flickor och kyrkans pengar.

    Om jag vore djävulen skulle jag göra påskens symbol till ett ägg och julens symbol till en flaska. Om jag vore djävulen skulle jag ta från dem som har och ge till dem som vill ha tills jag hade dödat incitamentet hos de ambitiösa. Och vad tror du om jag inte kunde få hela stater att främja spel som sätt att bli rika? Jag skulle varna mot extremerna i hårt arbete, patriotism och moraliskt uppförande. Jag skulle övertyga de unga att äktenskapet är gammaldags, att slå runt är roligare, och att det du ser på TV är vägen att vara.

    Och så skulle jag kunna klä av dig offentligt och lura dig i säng med sjukdomar som inte har något botemedel. Med andra ord, om jag vore djävulen, skulle jag bara fortsätta att göra det han gör.”

 • Precis, varken uza eller uk är inblandade i ukraina konflikten. Boris var bara på lunch hos volodomir.
  Konstigt nog så fortsatte kriget trots godkända fredsförhandlingar.

 • Snygg bild i ingressen!

  Putin ser nästan lite chockad ut över BoJos fina uppenbarelse.

  Ganska symboliskt för hur de olika länderna sköter sin politik….

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *