Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Tucker Carlson i Dubai – Kommenterar intervjun i Moskva och NSA:s spaning på honom

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete (inkl granskningar, utlandsreportage) genom att annonsera, donera eller sponsra.
publicerad 13 februari 2024
- NewsVoice redaktionen
Tucker Carlson, 12 feb 2024 i Dubai.
Tucker Carlson, 12 feb 2024 i Dubai.

Tucker Carlson talade vid 2024 World Government Summit i Dubai den 12:e februari. Det är Carlsons första offentliga framträdande sedan han gjorde Putin-intervjun den 6:e februari i Moskva.

Utdrag från video

Tucker Carlson

“Tja, jag har försökt i tre år att få göra den här intervjun. Den amerikanska regeringen hindrade mig från att göra den genom att spionera på mina textmeddelanden och läcka dem till New York Times, och det skrämde den ryska regeringen så att den ställde in intervjun.

Så jag har försökt göra den här [intervjun], men mitt lands underrättelsetjänster arbetade olagligt mot mig, och det gjorde mig rasande eftersom jag är amerikansk medborgare, jag är 54 år, jag betalar mina skatter, jag följer lagen.

Det fanns ingen förväntan i det Amerika som jag växte upp i att min regering och dess underrättelsetjänster, NSA och CIA, som alltid var utåtriktade mot våra utländska fiender, skulle vända sig inåt mot amerikanska medborgare, och jag är chockad över det, och jag är rasande över det.”

 

 

forts:

“Så när jag väl upptäckte att det var så, och jag bekräftade att det var så, och de erkände att de gjort det, då var jag helt fast besluten, monomant hängiven att göra denna intervju, inte bara för att jag vill veta hur Vladimir Putin är och vad han tycker om ett krig som håller på att ställa om världen och allvarligt skada mitt lands ekonomi, utan också för att de sa till mig att jag inte kunde baserat på olagliga medel, och utan någon tydligt uttalad motivering, och jag tänkte att det kan inte stå ut.

Jag vill leva i ett fritt land, jag är född i ett, och jag kommer att göra allt jag kan för att upprätthålla detta samhälle som jag älskar. Du är känd för att vara en pro-republikan, högerflygel av ett republikanskt parti.”

Intervjuare:

“Detta är vad de påstår. De säger att du först var demokrat och sedan blev republikan. Okej, då. Eller så är du känd för att vara pro-Trump, anti-Biden. Vad är sanningen i detta? Och du gick till Putin för att du är pro-Trump och anti-Biden?”

Tucker Carlson:

“Jag menar, mina åsikter är inte särskilt intressanta. Jag är inte säker på hur jag ska karakterisera dem. De förändras lika snabbt som världen i sig förändras. Rent principiellt anser jag att dina åsikter bör ändras när bevisen förändras och antaganden som du haft tidigare visar sig vara felaktiga.

Det har hänt mig i stort sett varje månad i mitt liv. Om du är tillräckligt uppmärksam kan du bedöma din egen prestation precis som om du satsar pengar på sport. Där förlorade jag. Och när du gör det, när det visar sig att det du trodde var sant var lögn, bör du erkänna det.

Så vad är mina åsikter? Jag är inte säker. Att säga sanningen är min huvudåsikt, och jag planerar att göra det efter bästa förmåga. Så Trump spelade ingen roll i detta överhuvudtaget. Det är ett val i mitt land som ska genomföras i november.

Jag har ingen aning om vad som kommer att hända. Jag tror att den nuvarande administrationen är mycket uppenbart inkompetent och att presidenten är senil. Det är inte ett angrepp. Alla vet det. Det har nu bekräftats, skulle jag säga, den här veckan.

Jag ville intervjua Putin eftersom han är ledare för ett land som den amerikanska regeringen befinner sig i krig med, om än inte på ett uttalat sätt.”

Ladda ner en snabböversättning till svenska av en snabbtranskribering av hela talet (PDf)

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq