Tucker Carlson: Därför är jag i Moskva för att intervjua Putin

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 februari 2024
- NewsVoice redaktion
Tucker Carlson i Moskva den 6:e februari 2024. Foto: Tucker Carlson Interviews
Tucker Carlson i Moskva den 6:e februari 2024.

Vi är i Moskva ikväll. Vi är här för att intervjua Rysslands president, Vladimir Putin. Vi kommer att göra det snart. Det finns naturligtvis risker med att genomföra en intervju som denna. Så vi har tänkt igenom det noggrant under flera månader. Här är anledningen varför vi gör det.

Transkription av Tucker Carlsons videoframträdande, den 6:e februari 2024 i Moskva: Tucker Carlson Interviews. Översättning: NewsVoice

 

För det första för att det är vårt jobb. Vi arbetar med journalistik. Vår plikt är att informera människor. Två år in i ett krig som omformar hela världen är de flesta amerikaner inte informerade.

De har ingen riktig aning om vad som händer i den här regionen, här i Ryssland eller 600 mil bort i Ukraina, men de bör veta att de betalar för mycket av det på sätt som de kanske ännu inte helt inser.

Kriget i Ukraina är en mänsklig katastrof. Det har lämnat hundratusentals människor döda. En hel generation unga ukrainare. Och det har avfolkat det största landet i Europa, men de långsiktiga effekterna är ännu mer djupgående. Detta krig har fullständigt omformat de globala militär- och handelsallianserna, och det har även de sanktioner som följde.

 

NewsVoice: Se alternativt videon direkt på Tuckercarlson.com

Totalt sett har de omkullkastat världsekonomin. Den ekonomiska ordningen efter andra världskriget, det system som garanterat välstånd i västvärlden i mer än 80 år, håller mycket snabbt på att falla sönder, och med den den amerikanska dollarns dominans. Detta är inga små förändringar. Det är utvecklingar som förändrar historien. De kommer att definiera våra barnbarns liv.

De flesta i världen förstår detta mycket väl. De kan se det. Fråga vem som helst i Asien eller Mellanöstern hur framtiden ser ut. Och ändå verkar befolkningen i de engelsktalande länderna mestadels omedvetna. De tror att ingenting egentligen har förändrats och de tror det eftersom ingen har berättat sanningen för dem. Deras medier är korrupta.

De ljuger för sina läsare och tittare, och de gör det mest genom att utelämna saker. Sedan kriget i Ukraina började har till exempel amerikanska medier talat med massor av människor från Ukraina, och de har gjort massor av intervjuer med Ukrainas president Zelensky.

Vi har själva lämnat in en begäran om en intervju med Zelensky. Vi hoppas att han accepterar. Men de intervjuer som han redan har gjort i Förenta staterna är inte traditionella intervjuer. De är smickrande pepp-sessioner, särskilt utformade för att förstärka Zelenskys krav på att USA skall gå djupare in i ett krig i Östeuropa och betala för det.

Detta är inte journalistik. Det är regeringspropaganda, propaganda av det fulaste slaget, det slag som dödar människor.

Samtidigt som våra politiker och medier har gjort detta, marknadsfört en utländsk ledare som om han vore ett nytt konsumentmärke, har inte en enda västerländsk journalist brytt sig om att intervjua presidenten i det andra landet som är inblandat i denna konflikt, Vladimir Putin.

De flesta amerikaner har ingen aning om varför Putin invaderade Ukraina eller vilka hans mål är nu. De har aldrig hört hans röst. Det är fel. Amerikanerna har rätt att få veta allt de kan om ett krig som de är inblandade i, och vi har rätt att berätta om det för dem eftersom vi också är amerikaner.

Yttrandefrihet är vår födslorätt. Vi föddes med rätten att säga vad vi tror. Den rätten kan inte tas ifrån oss oavsett vem som sitter i Vita huset, men de försöker ändå.

För nästan tre år sedan spionerade Biden-administrationen olagligt på våra textmeddelanden och läckte sedan innehållet till sina tjänare i nyhetsmedierna. De gjorde detta för att stoppa en Putin-intervju som vi planerade.

Förra månaden är vi ganska säkra på att de gjorde exakt samma sak en gång till, men den här gången kom vi till Moskva i alla fall. Vi är inte här för att vi älskar Vladimir Putin. Vi är här för att vi älskar Förenta staterna och vi vill att det ska förbli välmående och fritt.

Vi betalade själva för denna resa. Vi tog inte emot några pengar från någon regering eller grupp, och vi tar inte heller betalt för att se intervjun. Den är inte bakom en betalvägg. Vem som helst kan titta på hela saken som sköts live till tejp och oredigerad på vår webbplats, TuckerCarlson.com.

Elon Musk har, till sin stora heder, lovat att inte undertrycka eller blockera denna intervju när vi har publicerat den på hans plattform X, och det är vi tacksamma för.

Västvärldens regeringar, däremot, kommer säkert att göra sitt bästa för att censurera denna video på andra, mindre principfasta plattformar, eftersom det är vad de gör. De är rädda för information som de inte kan kontrollera, men du har ingen anledning att vara rädd för den.

Vi uppmuntrar dig inte att hålla med om vad Putin säger i den här intervjun, men vi uppmanar dig att titta på den. Ni bör veta så mycket som möjligt. Och sedan, som en fri medborgare och inte en slav, kan du bestämma själv.

Transkription av Tucker Carlsons videoframträdande, den 6:e februari 2024 i Moskva: Tucker Carlson Interviews. Översättning: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Fåren är hela livet rädd från varg men bli uppätna av Får vakten. Det är samma sak politikerna som skrämmer folket att bli rädd från ryska anfallen men de är värre än rysarna

 • Putins bästa citat i intervjun om klimatförändringar:

  TUCKER:
  But what would you tell the true climate change believers who are convinced we’re headed for disaster?

  PUTIN:
  I would tell them that worrying about climate change is like complaining about the weather.
  If you don’t like the climate, move.
  If you’re worried about the weather, get an umbrella.

  • Putin månar om Rysk ekonomi och en snabb global nedskärning av fossilt innebär risk för minskade exportintäkter för Ryssland. Det är helt logiskt att han vill motverka den risken. Och även IPCCs starkaste scenarie med en ökning med 8.5 grader verkar möjligt att leva med för Ryssland med ett grönskande Sibirien.
   Länder närmare ekvatorn får det svettigare men dom kanske har chansen att bosätta sig i Sibirien?
   IPCCs förutsägelser tycks peka på att den slutliga uppvärmningen runt år 2300
   stabiliseras till högst +12 grader för RPC8.5 men median ungefär 8 grader
   Vinrankor fanns i Lunds Botaniska redan när jag var där på 90-talet.
   Skåne får vinodlarsucce?

   • När vi lyckas ge en korrekt väderprognos för närmaste 10 dagarna, kommer jag också att tro på vad IPCC förutsätter att hända år 2300!!

    Jag har jobbat med olika datamodeller i 20 år. Klimat-Datamodeller är lika förträffliga som Aktie-Datamodeller!

    IPCC är en korrupt organisation och du som annars är så smart och kunnig borde har insett detta för länge sedan.

    Men det är aldrig för sent att göra om och göra rätt!

    • Vädret för tio dagar ligger under den statistiska brusnivån för klimatvetenskapliga prediktioner.
     Liapunov-kriteriet inom kaosteori är applicerbart på den problematiken.
     Två närliggande startdata evoluerar så att de separerar sig med exponentiellt växande skillnad. Det kräver därför en enormt mycket större datamängd om man vill öka prognosens kvalitet för vädret med en dag. Finare grid i datorprogrammet. Det kräver därför även tätare fysiska mätpunkter. Fler bojar satelliter etc
     Klimatforskningen sysslar med långsiktiga medelvärden och dom är stabilare. Men som du ser av de siffror jag citerade redovisar IPCC prediktionen med stor marginal.
     Olika modeller ger den spridningen
     1)För den undre gränsen på RPC8.5 kan man utläsa att T blir som högst år 2150 med +2.8 och sjunker till +2.5 år 2300

     2)Medel för RCP8.5 ger maxvärdet +8 för år 2300
     3)Den övre gränsen för RPC8.5 ger maxvärdet +12 från år 2260
     Man kan förmoda att inte ytterligheterna realiseras

 • När Sverige i Maj 2014 beslutade om att inleda “Värdlandsavtalet” (som klubbades igenom September), så tog det bara 4-5 veckor innan något intressant hände i svensk massmedia. Plötsligt började alla “etablerade” medier skriva om att Ryssland kränker svensk luftrum, dagliga artiklar om Putin florerade (ännu idag). Sensommaren 2014 skrev ÖB om i en artikel att Ryssland inte kränker svensk luftrum mer än vanligt, och att de flesta kränkningarna står Nato för. Sen var det tyst om denna ÖB..
  Vilket “sammanträffande” att det var 2014 som CIA arrangerade att den Ryssvänliga presidenten i Ukraina avsattes .

  ** Denna kommentar gick inte att posta i FB **

  • Just det, CIA:s Maidan-kupp-år. Jag minns också 2014-16 som åren då Sverige började hypa att ryska ubåtar kränkte svenska farvatten. Någon faktisk rysk ubåt kunde dock aldrig konstateras och ingen kunde gripas för nedsågning av mast.

   Sveriges Radio, 2016: “Efter den omfattande ubåtsjakten i oktober 2014 slog Försvarsmakten fast att det var ett intrång från en främmande ubåt. Men det viktigaste beviset för att det var ett utländsk ljud höll inte. Enligt vad Ekot erfar kom det i själva verket från en svensk källa. Försvaret erkände redan i höstas att deras främst bevis inte höll. Men vad för sorts ljud man registrerat höll militären hemligt.”

   Om det fanns bevis för att det var en rysk ubåt, skulle det garanterats ha offentliggjorts. Var det istället en NATO-ubåt med ryskt flagg igen?

 • Tucker Carlson hotas med likvidering av den ukrainska terrorgruppen Mirotvorets för att han intervjuar Putin. State Department i Washington funderar på att stoppa Tucker från att komma tillbaka till USA. EU vill angripa Carlson med sanktioner, enligt Newsweek. Obehagliga “journalister” i Väst drar sin kollega i smutsen. Kommer Carlson att få möta samma öde som publicisten Julian Assange eller kommer folk i världen att stoppa vansinnet?

 • På vilken sida man än står kommer denna intervjuv vara intressan och viktig. En historisk intervjuv ingen annan än Tucker vågar göra.
  Kan det minska risken för ett värdskrig, låt oss hoppas det, det får tide visa.

 • Detta är oerhört intressant! Medias mest kända frispråkig och ärliga journalist ska intervjua den kanske viktigaste personen i världen just nu, när väldigt få vågar göra en objektiv intervju med honom eller föra konstruktiva samtal. Ska bli extremt intressant att se!

  • Jag tvivlar på att något nytt kommer fram. Den ryske presidenten har redan lagt fram en lång lista på orsaker till den s.k. militära specialoperationen. Lång som en telefonkatalog ( gotlandsdelen ). Vi kommer också att få höra att operationen utvecklas efter plan, att Ukraina inte är en riktig stat o.s.v..

 • Var på er vakt.
  Tucker tillåts det som våra journalister är förbjudna att säga.
  Han görs till hjälte av USAs propagandamaskineri.
  Hans roll gentemot Kina har inte varit objektiv.
  Hans politiska läger var för att lirka med Ryssland för att tillsammans försvaga Kina.
  Hans agerande är i konsekvens med det lägrets avsikter.
  Låt er inte dras in i den agendan och tro aldrig att US/UK agerar renhjärtat.

  Detta sagt, men givetvis agerar Tucker i fråga om intervjun rätt, oavsett vad makten har för fortsatta planer för honom.

 • Heja Tucker Carlson som är världens främsta och största journalist som är större och trovärdighet än alla andra medier tillsammans. Det är ett hälsotecken att folk söker sanningen och överger de lögnaktiga propaganda media som ägs av onda och giriga oligarker. Heja Tucker!

 • Det kommer säkerligen att bli årets bästa intervju men det här kommer inte att göra någon som helst skillnad! Ja, förutom och förmodligen enbart för de ovaccinerade människor i väst, kommer alla andra att vara en tanklös skara robotar som inte ens kommer att höra om intervjun och ifall de gör det blir den antingen den censurerade versionen från MSM eller så skulle de ändå avfärda den fullständiga versionen iaf!

  Vi alla har blivit knäppa, om jag ska vara ärlig!
  Vi ber bokstavligen om att ryska militären ska skicka allt vad den har åt vårt håll och beter oss som en ‘slagskämpe’ på puben, full av mod efter att ha druckit för mycket och retar sig på motståndar(na) för att få dem att slås!
  Ett beteende som påminner mig om min gamla stora hund. Han hatade katter och om han skulle se en katt i vår trädgård, skulle han bara springa ut genom dörren, jaga katten in i buskarna och skälla som om hon vore rabiat… sedan när katten vända sig mot honom… fräsa… och vi hörde honom yla och sakta krypa genom dörren och försöka få sympati för att katten hade naffsat på honom!
  Jag är inte emot att bekämpa fiende. Men min fiende är inte ryssarna. Det har det aldrig varit. Min fiende finns inom mitt eget land och det är de jävla regnbågskrigshetsarna som kallar sig för politiker!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *