Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Tucker Carlson: Därför är jag i Moskva för att intervjua Putin

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 februari 2024
- NewsVoice redaktion
Tucker Carlson i Moskva den 6:e februari 2024. Foto: Tucker Carlson Interviews
Tucker Carlson i Moskva den 6:e februari 2024.

Vi är i Moskva ikväll. Vi är här för att intervjua Rysslands president, Vladimir Putin. Vi kommer att göra det snart. Det finns naturligtvis risker med att genomföra en intervju som denna. Så vi har tänkt igenom det noggrant under flera månader. Här är anledningen varför vi gör det.

Transkription av Tucker Carlsons videoframträdande, den 6:e februari 2024 i Moskva: Tucker Carlson Interviews. Översättning: NewsVoice

 

För det första för att det är vårt jobb. Vi arbetar med journalistik. Vår plikt är att informera människor. Två år in i ett krig som omformar hela världen är de flesta amerikaner inte informerade.

De har ingen riktig aning om vad som händer i den här regionen, här i Ryssland eller 600 mil bort i Ukraina, men de bör veta att de betalar för mycket av det på sätt som de kanske ännu inte helt inser.

Kriget i Ukraina är en mänsklig katastrof. Det har lämnat hundratusentals människor döda. En hel generation unga ukrainare. Och det har avfolkat det största landet i Europa, men de långsiktiga effekterna är ännu mer djupgående. Detta krig har fullständigt omformat de globala militär- och handelsallianserna, och det har även de sanktioner som följde.

 

NewsVoice: Se alternativt videon direkt på Tuckercarlson.com

Totalt sett har de omkullkastat världsekonomin. Den ekonomiska ordningen efter andra världskriget, det system som garanterat välstånd i västvärlden i mer än 80 år, håller mycket snabbt på att falla sönder, och med den den amerikanska dollarns dominans. Detta är inga små förändringar. Det är utvecklingar som förändrar historien. De kommer att definiera våra barnbarns liv.

De flesta i världen förstår detta mycket väl. De kan se det. Fråga vem som helst i Asien eller Mellanöstern hur framtiden ser ut. Och ändå verkar befolkningen i de engelsktalande länderna mestadels omedvetna. De tror att ingenting egentligen har förändrats och de tror det eftersom ingen har berättat sanningen för dem. Deras medier är korrupta.

De ljuger för sina läsare och tittare, och de gör det mest genom att utelämna saker. Sedan kriget i Ukraina började har till exempel amerikanska medier talat med massor av människor från Ukraina, och de har gjort massor av intervjuer med Ukrainas president Zelensky.

Vi har själva lämnat in en begäran om en intervju med Zelensky. Vi hoppas att han accepterar. Men de intervjuer som han redan har gjort i Förenta staterna är inte traditionella intervjuer. De är smickrande pepp-sessioner, särskilt utformade för att förstärka Zelenskys krav på att USA skall gå djupare in i ett krig i Östeuropa och betala för det.

Detta är inte journalistik. Det är regeringspropaganda, propaganda av det fulaste slaget, det slag som dödar människor.

Samtidigt som våra politiker och medier har gjort detta, marknadsfört en utländsk ledare som om han vore ett nytt konsumentmärke, har inte en enda västerländsk journalist brytt sig om att intervjua presidenten i det andra landet som är inblandat i denna konflikt, Vladimir Putin.

De flesta amerikaner har ingen aning om varför Putin invaderade Ukraina eller vilka hans mål är nu. De har aldrig hört hans röst. Det är fel. Amerikanerna har rätt att få veta allt de kan om ett krig som de är inblandade i, och vi har rätt att berätta om det för dem eftersom vi också är amerikaner.

Yttrandefrihet är vår födslorätt. Vi föddes med rätten att säga vad vi tror. Den rätten kan inte tas ifrån oss oavsett vem som sitter i Vita huset, men de försöker ändå.

För nästan tre år sedan spionerade Biden-administrationen olagligt på våra textmeddelanden och läckte sedan innehållet till sina tjänare i nyhetsmedierna. De gjorde detta för att stoppa en Putin-intervju som vi planerade.

Förra månaden är vi ganska säkra på att de gjorde exakt samma sak en gång till, men den här gången kom vi till Moskva i alla fall. Vi är inte här för att vi älskar Vladimir Putin. Vi är här för att vi älskar Förenta staterna och vi vill att det ska förbli välmående och fritt.

Vi betalade själva för denna resa. Vi tog inte emot några pengar från någon regering eller grupp, och vi tar inte heller betalt för att se intervjun. Den är inte bakom en betalvägg. Vem som helst kan titta på hela saken som sköts live till tejp och oredigerad på vår webbplats, TuckerCarlson.com.

Elon Musk har, till sin stora heder, lovat att inte undertrycka eller blockera denna intervju när vi har publicerat den på hans plattform X, och det är vi tacksamma för.

Västvärldens regeringar, däremot, kommer säkert att göra sitt bästa för att censurera denna video på andra, mindre principfasta plattformar, eftersom det är vad de gör. De är rädda för information som de inte kan kontrollera, men du har ingen anledning att vara rädd för den.

Vi uppmuntrar dig inte att hålla med om vad Putin säger i den här intervjun, men vi uppmanar dig att titta på den. Ni bör veta så mycket som möjligt. Och sedan, som en fri medborgare och inte en slav, kan du bestämma själv.

Transkription av Tucker Carlsons videoframträdande, den 6:e februari 2024 i Moskva: Tucker Carlson Interviews. Översättning: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq