Joe Bidens senaste felsägning: “Vi borde inte ha gått in i Ukraina”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 mars 2024
- NewsVoice redaktion
Joe Biden 10 mars 2024
Joe Biden 10 mars 2024 på MSNBC.

I en intervju på amerikanska MSNBC sa president Joe Biden den 10:e mars att “vi borde inte ha gått in i Ukraina”, men menade Irak. Presidentens förmodade freudianska felsägning har väckt diskussion om USA:s utrikespolitiska beslut och inblandning i andra länders angelägenheter över hela världen.

Joe Bidens kontinuerliga felsägningar ger näring åt en lika kontinuerlig debatt om Bidens mentala hälsa och hans lämplighet att fortsätta som president eller hans förmåga att leda USA ytterligare en mandatperiod.

Ungefär 5 minuter och 17 sekunder in i intervjun på MSNBC sa Joe Biden:

“America made a mistake. We went after Osama bin Laden until we got him, but we shouldn’t have gone into Ukraine…”

Biden korrigerade snabbt sig själv: “Vi borde inte ha gett oss in i allt detta i Irak och Afghanistan. Dessa militära kampanjer från USA:s sida orsakade fler problem än de botade”.

Biden medgav istället ett annat enormt misstag, ett krig som orsakade 300.000 eller fler dödsoffer i Irak och Afghanistan (beroende på källa).

Det ryska utrikesministeriets talesperson Maria Zakharova kommenterade på Telegram att Moskva faktiskt inte höll med om att Biden hade blandat ihop Ukraina med Irak och Afghanistan.

“Han blandade inte ihop det. Han kan inte längre behålla för sig själv vad alla förstår. USA har skämt ut sig på det blodigaste sättet med hela det ukrainska projektet”.

Det är inte första gången som Biden blandar ihop länder och platser. I juni sa han att “Putin håller på att förlora kriget i Irak”. För en vecka sedan sa han att USA och partnerländerna diskuterade “luftlandsättning av mat och förnödenheter i Ukraina”, medan han i själva verket menade Gaza, skriver RT.

Googla på Joe Bidens blunders

 

Källor och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq