Högt uppsatta källor i Väst bekräftar att NATO-trupper opererar djupt inne i Ukraina

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 mars 2024
- NewsVoice redaktion
Fd MI6-chefen Richard Dearlove och den nuvarande polska utrikesministern Radoslaw Sikorski
Fd MI6-chefen Richard Dearlove och den nuvarande polska utrikesministern Radoslaw Sikorski bekräftar NATO-trupper i Ukraina.

Källor i Väst och brittisk underrättelsetjänst bekräftar det som den ryska regeringen påstått sedan länge, att NATO-trupper opererar djupt inne i Ukraina. Nu senast attackerades ryska städer, ett stort krigsfartyg på Krimhalvön sänktes och ett ryskt oljeraffinaderi sattes i brand av missiler. I praktiken pågår sedan en tid Västs krig mot Ryssland. 

Storbritannien befinner sig i en gråzon av krig med Ryssland, men varken myndigheterna eller allmänheten tar situationen på tillräckligt stort allvar, varnar Richard Dearlove, tidigare chef för den brittiska underrättelsetjänsten MI6, enligt artikeln “We’re in a war right now, Britain’s former spy chief warns” i Politico.

Dearlove:

“Om du stoppade någon på gatan här i Storbritannien och frågade dem om de trodde att Storbritannien är i krig, skulle de titta på dig som om du var galen, men vi är i krig. Vi är engagerade i gråzonen i ett krig med Ryssland, och jag försöker påminna folk om det”.

Förra månaden anklagades Storbrittannien av Kremls pressekreterare Dmitry Peskov för att vara direkt inblandat i konflikten mellan Moskva och Ukraina. Han reagerade på en artikel i The Times som hävdade att chefen för den brittiska försvarsmakten, amiral Tony Radakin, “hjälpt ukrainarna med strategin att förstöra ryska fartyg och öppna upp Svarta havet”.

ArcanumSkolan 2024

Enligt Peskov är det ingen hemlighet för Moskva att britterna “ger olika former av stöd” till Kiev, såsom “personal på marken och underrättelser”, skriver RT.

I februari sa Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov att Storbritannien har varit “ännu mer aggressivt, mer utstuderat i sin provokativa självsäkerhet” gentemot Moskva än någon annan västnation under konflikten.

Utplaceringen av NATO-trupper i Ukraina mitt i konflikten med Ryssland “är inte otänkbar”, sa tidigare den polske utrikesministern Radoslaw Sikorski. Han kommenterade ett uttalande av Frankrikes president Emmanuel Macron, som i slutet av februari sa att han “inte kan utesluta” möjligheten att NATO-soldater skickas in i Ukraina. Euronews skriver att Macron håller fast vid denna föreställning trots kritik från EU-länder.

Ett chockerande uttalande från Sikorski kom fredagen den 8 mars genom att avslöja att “militär NATO-personal redan finns i Ukraina”. Han sa detta under en konferens till minne av Polens 25-årsjubileum som medlem i NATO-alliansen, men avstod från att avslöja exakt vilka länder som är involverade:

“NATO-soldater finns redan på plats i Ukraina. Och jag skulle vilja tacka ambassadörerna från de länder som har tagit den risken. Dessa länder vet vilka de är, men jag kan inte avslöja dem. I motsats till andra politiker kommer jag inte att lista dessa länder”.

Uttalandet kommer mitt i turbulensen efter Macrons senaste kommentarer om den potentiella utplaceringen av västliga NATO-trupper i Ukraina.

“Jag uppskattar president Emmanuel Macrons initiativ eftersom det handlar om att få [Rysslands president Vladimir] Putin att frukta oss, inte att vi ska vara rädda för Putin”, sa Sikorski.

Som svar på Sikorskis uttalande antydde Maria Zakharova, talesperson för det ryska utrikesministeriet, att ytterligare förnekande av NATO:s inblandning skulle vara meningslöst, skriver ukrainska Kyiv Post.

Den amerikanska ekonomen och omvärldsanalytikern Martin Armstrong kommenterar:

“Det finns absolut inte en ledare som är intresserad av att söka fred. Varenda en driver på för ett tredje världskrig så fort som möjligt. De har alla sina [privata] bunkrar, så personligen bryr de sig inte om de människor som de är tänkta att representera. Befolkningen har redan beslutats att tunnas ut som en hjord av får. Titta på vilket krig som helst – det dör alltid fler civila än soldater.”

“Det finns inget krig där människor aldrig har fått höra sanningen. Många i de så kallade maktpositionerna blev själva manipulerade. De debatterar fortfarande de verkliga orsakerna bakom första världskriget.”

“Målet här har alltid varit regimskifte. Dessa människor övertygar sig själva om att det ryska folket kommer att jubla om de invaderar Ryssland och störtar Putin. Det är ett gäng neocons som klappar varandra på axeln för hur briljanta de är.

Sanktionerna mot Ryssland var tänkta att få det dumma ryska folket att resa sig och störta Putin för att ta bort sanktionerna. Jag har aldrig hört en sådan dumhet i hela mitt liv. Det är därför inte en enda anledning till att krig någonsin involverar sanningen. De manipulerar makthavarna, som handdockor, att gå deras ärenden, som vi ser det ske just nu.”

Relaterat: Stoltenberg bekräftar: NATO-missiler användes i attacken mot Rysslands Svartahavsflotta

För Ryssland finns ett tydligt Rubicon

Ryssland kommer att behandla alla amerikanska trupper som skickas till Ukraina som inkräktare och Washington vet det, sa president Vladimir Putin i en intervju med journalisten Dmitry Kiselyov, chef för Rossiya Segodnya, på onsdagen, skriver RT i artikeln: “Putin issues warning on US troops in Ukraine”.

Putin konstaterar närvaron av utländska militära styrkor i Ukraina och leveranser av västerländska vapen, men att det inte kommer att förändra situationen på slagfältet än mindre hindra Moskva från att uppnå sina mål.

Putin:

“USA meddelade att de inte kommer att skicka trupper. Vi vet vad amerikanska trupper på ryskt territorium är – de är interventionister. Vi kommer att behandla det på detta sätt, även om de dyker upp på Ukrainas territorium. De förstår det”, enlig RT.

Han fortsatte med att säga att västvärldens militär länge har haft sina stövlar i Ukraina och att de har ökat i antal sedan den väststödda kuppen i Kiev 2014, som satte Ukraina på en kollisionskurs med Ryssland.

I praktiken pågår sedan en tid Västs krig mot Ryssland. Det betyder att om den ryska ledningen anser att Rysslands existens hotas kommer ledningen att tillgripa kärnvapen, enligt den ryska kärnvapendoktrinen.

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Hmm..fel av mig Newsvoice, såg artikeln om den gnyende krigsförespråkaren wolodarski här såklart.

 • Ingen av västpolitrukerna gör några misstag här (eller i fakevaccsfallet). De har full information och vet exakt vilka order de ska, vill, måste följa. Allt genomgånget åtskilliga gånger på globalistmötena. Några samtal är de inte intresserade av, eftersom det skulle kunna innebära fred. Jmf wolodarskis gnyende i en dnartikel (nä, rör såklart inte dn men såg det på Global Politics). Pikes plan (pike en rotschildagent, så rotschildplan) om tre världskrig ska till varje pris fullföljas.

  Låt nu inte Ryssland, Kina (gröna baskrarna nu på Taiwan) eller Nordkorea (‘västs’ försök att mörda Kim Jong Un) vara de som går i Pearl Harborfällan, och avlossar första missilerna. Då kommer parasiternas tryckpressar gå varma. Som i fallet Trump igår, där han sa att “det kommer bli ett blodbad inom amerikansk bilindustri, om jag förlorar valet”. Gissa om parasiterna gick in och klippte och klistrade, javisst och även de parasiterande i svärje

 • Milda tider, till och med landsortstidningar sällar sig nu till den ylande krigshetsarflocken:

  “Vi behöver mycket mer vapen och ammunition. Akut för att skicka till Ukraina, men även långsiktigt för hela den fria världens försvar.”
  https://www.kristianstadsbladet.se/ledare/har-tredje-varldskriget-borjat/

  Så skriver artikelförfattaren som även har tagit lärdom av Yuval Noah Harari – och då hon har en sådan galning som “husgud”, så är det ju inte konstigt att hon har otur när hon tänker.

  Här får vi ett prov på Yuval Noah Hararis framtidsvisioner:
  https://www.youtube.com/watch?v=3vrkTl9Sv6Y
  (We Can Hack Humans | Dr. Yuval Noah Harari and Klaus Schwab)

 • “Titta på vilket krig som helst – det dör alltid fler civila än soldater.”

  Det stämmer i allmänhet, dock inte i detta krig. Ryssland anstränger sig att undvika civila offer. Siffrorna på Ukrainaska offer som uppges ligger oftast runt 500 000 döda soldater och 10 000-15 000 civila offer.

 • Ryssarna slår fast nu med allt mer bevis mitt framför ögonen på dem och Väst att NATo bedriver krigföring mot Ryssland, inte bara i Ukraina mot Ryssland utan även inne på ryskt territorium.

  Västledarna måste sätta sig ner och prata med ryssarna. Nu gör Västledarna fel på alla punkter:

  1. Västpolitikerna vägrar att prata med ryssarna.
  2. Västpolitikerna hetsar sina egna folk – genom hatmedia – att förbereda sig för ett krig mot Ryssland.
  3. Västpolitikerna ser inga problem med att offra sina egna folk i ett krig (så resonerar psykopater).
  4. Västpolitikerna vill besegra Ryssland (befria ryssarna från Putin, men det kunde lika gärna ha varit en annan rysk president) och sedan stycka upp Ryssland, precis som Europa gjorde med Afrika med start under 1800-talet (man vill fortfarande än i dag “hjälpa” afrikanerna medan man fortsätter att plundra).

 • Sverige och andra NATO länder uppträder som det är konsekvensfritt att skicka vapen och militär personal till Ukraina. Att spränga gasledningear och sänka ryska fartyg samt beskjuta olje depåer kan få stora konsekvenser.

 • Putte ett tag till!

  Scenen är riggad för kärnvapenkrig.
  https://www.youtube.com/watch?v=VbycLj2pWPo

  Intressant om det nu är valfusk i Ryssland, som det ju alltid är när Putte vinner enligt SVT. 88 %, man snålar alltså inte på fusket som här i Sverige eller USA där det alltid är en procent hit eller en procent dit.

  • Tja, resultatet är helt i linje med vad alla undersökningar kommit fram till både utländska och ryska så det är inte förvånande? I praktiken röstade folket i Ryssland för ett godkännande av Putins politik. Sedan är det knappast troligt att han sitter kvar 6 år till utan avgår nog så fort Rysslands existens är tryggad och hotet från globalismen avvärjt. Ditt påstående om valfusk faller platt till marken då mängder med utländska valobservatörer varit på plats som tycker att det mesta gått rätt till, och varför skulle Putin fuska när han vet att stödet är så stort bland folket? I USA spelar det absolut ingen roll vem du röstar på du får Deep State oavsett därav det låga valdeltagandet. I Sverige har vi partidiktatur och valfusket är bara till för att partierna på fallrepet ska kunna fortsätta avnjuta partistödet och därmed de politiker som sitter för partiet i lekstugan som kallas riksdag.

 • Svenska folket fick rösta om högertrafik. 1955 hade vi folkomröstning om höger- eller vänstertrafik, 82,9 procent av de röstande vände sig mot högertrafiken. Trots detta beslutade riksdagen 1963 om övergång till högertrafik.

  Kanske undra på att vi nu inte fått rösta om:

  – krig,

  – WHO-diktatur,

  – Nato,

  – främmande makts militära baser på svenskt territorium!

  Bananrepublikerna världen över kan kanske slänga sig i väggen och Sverige är nog fortfarande bäst i klassen.

  Men visst lever vi i en demokrati, eller hur?

 • En fundering:

  – Alla dessa formellt mäktiga män i myndigheter och politik har alltid slips om halsen när de exponeras i offentliga sammanhang. Är det måhända en symbolisk strypsnara? Går de i ledband?

  Om det så skulle vara, så kanske den pensionerade, nu 79-årige Dearlove, tar risken att tala ut ändå…?

 • Amerikaner som interventionister stämmer men Putin sa inte på vems sida USA intervenerade efter bolshevikrevolutionen.
  Det var på bolshevikernas sida vilket de tackade amerikanerna hjärtligt för.
  Det är fullt begripligt att Ryssland just nu slår vakt om sammanhållningen och inte drar upp det ämnet.
  Debatten har även berört att Putins farfar var Lenins och Stalins personlige kock.
  När nu kriget pågår är troligen inte det optimala tillfället när man prioriterar att korrigera en falsk historieskrivning men frågan är om det inte hade varit gynnsamt för Ryssland att tidigare informera om det med större ansträngning än genom att överlåta det på enskilda individers personliga initiativ.
  Jag tror att tystnaden har med affärer och affärsmöjligheter att göra som man inte vill äventyra.
  Det förefaller även sannolikt att Ryssland inte kände till att före WWI när finansvärlden divesterade i Tsarryssland, hade Storbritanniens mäktige monark och tillika frimurarnas internationella ledare hotat finansvärlden.
  Hotelser i höga frimurarkretsar trumfar andra hänsyn.
  Samma år divesterade Rothschild och Rockefeller i Ryssland.
  Notera att det även då följde massvaccineringar för profit.
  Historien upprepar sig genom Covid? Favorit i repris?
  Storbritanniens angloamerikanska etablissemang som spelade en avgörande roll för etablerandet av USAs FED hade dessförinnan under loppet av några avgörande årtionden genom hot förhindrat finansvärlden att samarbeta med Tyskland och Ryssland.
  Dessa omständigheter nämns aldrig i debatten av anglosaxernas gräsrötter som ju är mycket kritiska mot det som pågår men likväl tycks hålla sin skyddande hand över Storbritanniens verkliga historiska roll.
  Intellektuella därifrån har i århundraden satt sin prägel på skeendena även om historikerna undlåter att förklara det.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *