Dubai uppges ha testat “cloud seeding” vilket kan ha orsakat extrema översvämningar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 april 2024
- NewsVoice redaktion
Dubai flood April 2024

Kaos uppstod i Dubai i Förenade Arabemiraten efter det kraftigaste regnfallet på 75 år. Det registrerades mer än 250 mm nederbörd på mindre än 1 dygn på onsdagen, enligt statliga kanaler. Nu diskuteras att orsaken var ett medvetet försök att skapa nederbörd genom sk “cloud seeding”.

Det våldsamma regnen översvämmade gator, ryckte upp palmer med rötterna och fick byggnadsfasader att rasa. Något liknande har aldrig skådats i Dubai. Flygningar ställdes in, trafiken stoppades och skolor stängdes.

Staten erbjöd sina medborgare lönekompensation om de stannade hemma. Enligt väderobservationer på flygplatsen föll det 100 millimeter regn under bara 12 timmar på tisdagen – ungefär vad Dubai brukar registrera under ett helt år.

Rykten gör gällande att två personer dödats av de elektrifierats av strömförande vatten när de vadat runt på översvämmade gator. Dubai-medier hävdar att det är ett falskt rykte och att spridning av falska rykten kan bestraffas.

“Those spreading rumours were cautioned about potential legal action following the circulation of false narratives on social media claiming that two individuals had died from electrocution while walking through a flooded street in the emirate.”Gulf News

Experiment med att skapa nederbörd

Nu sprids uppgifter att den massiva översvämningen orsakades av experiment med så kallad “cloud seeding” vilket innebär att moln beströs med kemikalier som tex silvernitrat för att starta nederbörd. Det kan även gå att skapa nedebörd genom elektricitet, enligt vissa källor.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Inget onormalt, brukar hända varje år.

  Det bör finnas vattenfyllda moln om man ska “tömma” dom, och om det funkar?

 • Var det detta regnväder SVT nyheter riktigt mös över, före väderrapporten, äntligen klimatkatastrofen manifesterar sig, bilar kommer flytande.

 • Det här kan också vara ett direkt resultat av att vi inte lyssnat tillräckligt på Greta och dessutom tagit bort skatten på plastpåsar.

  • Nej det tror inte jag!

   Det var när vi sänkte priset på diesel som Gud blev vred. Nu har han gått och kokat ett tag, och tog helt enkelt ut det som ett litet vredesutbrott i Dubai. Ja de jävlarna har ju byggt sin rikedom på oljan.

   Eller så skulle det ju kunna vara en helt naturlig naturkatastrof???

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *