Kina uppmanar USA att omedelbart stoppa cyberattacker mot och smutskastning av Kina

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 april 2024
- NewsVoice redaktion
Kinesiska utrikesministeriets talesman Lin Jian. Foto: CGTN.cn
Kinesiska utrikesministeriets talesman Lin Jian.

Kina uppmanar USA att stoppa sina cyberattacker mot Kina och även sluta smutskasta Kina i media. Det sa utrikesministeriets talesman Lin Jian tidigare i veckan. Budskapet återpublicerades i flera kinesiska medier på engelska. NewsVoice återger vad Kina anser om USA:s olagliga cyberaktiviteter, något västmedier normalt vill rapportera om.

Kinas National Computer Virus Emergency Response Center och 360 Digital Security Group publicerade en gemensamt en rapport med titeln “Volt Typhoon: A Conspiratorial Swindling Campaign Targets with U.S. Congress and Taxpayers Conducted by U.S. Intelligence Community”, den 15 april.

Lin Jian gjorde kommentarerna vid en daglig press briefing när han ombads kommentera rapporten och upprepade amerikanska anklagelser om att den kinesiska regeringen stödde Volt Typhoons cyberattacker.

“Enligt rapporten är ‘Volt Typhoon’ faktiskt en cyberkriminell grupp som kallar sig ‘Dark Power’ och sponsras inte av någon stat eller region”, säger Lin.

Lin tillade att det finns tecken på att den amerikanska underrättelsetjänsten och cybersäkerhetsföretag i hemlighet har samarbetat för att sammanställa falska bevis och sprida desinformation om den så kallade kinesiska regeringens stöd för cyberattacker mot USA, i syfte att få mer budgetmedel från kongressen och statliga kontrakt.

Lin Jian:

“Det är ingen hemlighet att USA är världens största källa till cyberattacker och det största hotet mot cybersäkerheten”.

Vissa i USA har använt ursprungsspårning av cyberattacker som ett verktyg för att slå och rama in Kina, hävda att USA är offret medan det är tvärtom och politisera cybersäkerhetsfrågor, sade Lin och tillade att deras handlingar allvarligt skadar Kinas lagliga rättigheter och intressen.

“Kina uppmanar USA att omedelbart stoppa sina cyberattacker mot Kina och sluta smutskasta Kina”, sade han.

 

Källa: Xinhua Net. Översättning: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Hoppas de ledande i partiet även inkluderar de storbolag som slingrar sig in i samhället med sina investeringar. Hur kan man göra business med en politik som går på tvären med vart pengarna hamnar..?

  • Små länder med sämre utrustad armé får smaka på the US military som sveper in med asymmetriskt överläge. Större länder med en mer välutrustad armé får smaka på saker som skitsnack på nätet och mer svårbevisade cyberangrepp, eftersom mobbaren vet sina egna begränsningar.

    Men det är väl såna här kommentarer som skulle kunna vara straffbart skadliga för “vår” relation med “vårt” nya utländska militärstyre och här skulle ju även Tomas Åberg kunna hitta en ny inkomstkälla.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *