Var är den stora mediaresponsen när vi oppositionella blir attackerade?

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 28 april 2024
- Christian Pavón, jurist
Christian Pavón - Pressfoto: Ekström Garay (ekstromgaray.se) fotoägare

I onsdags blev ett politiskt möte i Gubbängen attackerat vid 18-tiden på kvällen. Mötet var arrangerat mellan Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Maskerade män som skrek arga och nationalistiska slagord slog och sprejade färg på deltagarna. En av personerna som blev misshandlade var Mattias Wågh, en person med ett långt förflutet inom den våldsamma extremvänstern, i synnerhet AFA.

Direkt efter attacken behandlade svenska politiker attacken som om det hade varit ett nytt litet Utöya. Givetvis är alla attacker riktade emot politiska demokratiska möten fel men proportionaliteten är intressant att syna av flera anledningar.

Den 20:e april attackerades svenskarnas hus i Älgarås. Det var en ny byggnad som den nationalistiska organisationen Det Fria Sverige har byggt. Branden uppstod väldigt snabbt och gruppen lyckades ej finna någon naturlig förklaring till denna brand.

Inga etablerade medier täcker det överhuvudtaget. Jag personligen får reda på detta först idag den 26e april när jag skriver denna artikel.

Borde inte allt politiskt våld uppmärksammas och fördömas? Svaret på den frågan är uppenbarligen nej enligt etablerade politiker och medier. Som medlem av den nationella rörelsen så har detta selektiva fördömande varit snudd på komiskt ibland.

När vår sida blev attackerat av AFA:iter så skrev knappt ingen tidning om det och när någon skrev så blev det en notis på sin höjd.

Detta har hänt många gånger, exakt samma sak som i Gubbängen fast emot oss oppositionella. Mattias Karlsson i SD tex blev misshandlad tillsammans med sin dåvarande flickvän när de delade ut flygblad i början på 2000-talet.

Ironiskt nog så råkade även SR se det på plats en gång när deras infiltratör Caroline Stenman som blivit utsänd av radioprogrammet Kaliber på ett SD-möte helt plötsligt fick uppleva när en sten kastas in i möteslokalen.

Trots dessa samt många flera exempel så har det politiska våldet blivit i allra högsta grad graderat. Det våld oppositionella blir utsatta för anses inte alls lika viktigt som när det sker emot de rörelserna som är av etablissemanget godkända, moraliska och goda.

Mathias Wåg på X

Nyligen valde Mathias Wåg att återpublicera en status av tyska AFA som uppmanar sina medlemmar att söka upp Christian Peterson i våldsamt syfte. Wåg uppmanar inte personligen till våld emot Christian men återpubliceringen på sin egen sida måste tolkas som en direkt uppmaning, i alla fall som jag ser det.

Christian har tidigare blivit utsatt för ett våldsförsök när han bodde hemma hos sin mamma i Göteborg.

Politiskt våld är alltid fel i demokratiska samhällen. Det sa faktiskt Jonas Sjöstedt en politisk antagonist till mig men i detta fall anser jag att han har helt rätt, men det finns ingen anledning att ta denna enorma indignation över detta våldsdåd på allvar när andra våldsdåd ignoreras delvis eller totalt av media och politikereliten.

Dubbla måttstockar ska aldrig respekteras.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Bara en liten rättelse, det var inte huset i Älgarås som brann, det var det nya huset i Skåne det gällde.

    Dom har hittat lock tillhörande dunkar för vätskor på platsen, som pekar på att det var mordbrand.

    Wåg har väl alltid förespråkat våld mot oliktänkande, bara andra utför det.

    • Kjelle: Okej, tack för klargörande! Fick för mig det var i Älgarås då de har sina huvudlokaler där. Men ja det pekar på att det var anlagt och av historien vet vi ju vilka som antagligen ligger bakom. AFA, REV-front eller dylika människor.

  • Finns ingen uppmaning till våld i det återpublicerade meddelandet som påstås i texten.

    Augen auf betyder håll ögonen öppna. Skall till mycket fantasi för att få det till “uppmanar sina medlemmar att söka upp Christian Peterson i våldsamt syfte”

  • Det måste ju finnas några offer också, utifrån den mentaliteten… vilka annars skulle vi annars bilda en “opposition” kring 🙂

  • “Dubbla måttstockar ska aldrig respekteras.”

    Det tycker inte jag heller! Inte heller tycker jag våld är befogat i andra sammanhang än självförsvar. Men hur “våldsamt” det än blir så kan det aldrig bli ett hot mot något som inte finns.

    Det finns inget hot mot någon demokrati eftersom någon demokrati inte existerar. Att Svenskarna får gå till valurnorna vart fjärde år för att rösta på ett skådespel med WEF ! WEF 2 WEF3 alternativen osv är inte demokrati.

    Partier som inte gör som sina väljare vill eller har röstat på. Som inte ens längre bryr sig om vad partiernas egna medlemmar röstar på.

    Själv skäms jag att jag en gång i tiden röstade på miljöpartiet, men då värnade de i alla fall om naturen. Idag fullständigt förstör man naturen för att istället värna om “klimatet”. Ett litet skitparti på någon procent som så fundamentalt hjälpt till att förstöra Sverige.

    Som sagt, jag förespråkar inte våld. Men av principiella skäl borde det egentligen stå att miljöpartiet är ett hot mot demokratin. Och det är inte rätt väg att gå, men ett attentat mot demokratiförstörare borde ses som en handling “för” demokrati.

    Det är helt uppenbart att establissemanget inte är ett dugg intresserade av demokrati. Så länge majoriteten har “rätt” åsikter så går det bra.

    Se bara på Rasmus Paludan. En ensam man med åsikten att Islam är något dåligt. Och hela horder med muslimer som är ursinniga och som inte vill bränna någon bok du kan hitta på loppis för en tia. Utan de vill bränna honom.

    Vem rycker ut i försvar för åsiktsfriheten och “demokratin” då? Dubbla måttstockar som sagt….

  • “Branden uppstod väldigt snabbt och gruppen lyckades ej finna någon naturlig förklaring till denna brand”

    Med andra ord finns det inga bevis för att det var ett attentat i något avseende! Om det faktiskt var ett attentat, kan det lika gärna ha uppstått på grund av interna problem. Vi vet helt enkelt inte hur det har skett eller vem som eventuellt kan vara ansvarig.

    Sveriges korrupta rättsväsende är en produkt av våra korrupta och okunniga jurister, advokater och domare.

  • ‘Media’/slaskmedia bestämmer vad som är monopol’sanning’. ‘Deras’ övertagande av all media i vårt Land (och i övr väst), ned till lokaltidningen och lyckoslanten..kan bara jämföras med en ockupationsmakts övertagande av information. Gäller även förlagsbranchen och utbildningsväsendet. Rubbet är kapat, för att folk inte tro, veta eller bilda slutsatser, bortom vad moben anser

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *