Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

“I Guds namn” – En existentiell roman om tro, hämnd, makt och kärlek av Christian Pavón

Bokannons

publicerad 2 april 2024
"I Guds namn" (2023) av Christian Pavón
"I Guds namn" (2023) av Christian Pavón

Vidkun växer upp i den isolerade byn Vedarpen i Norge på 1800-talet, ett sekteristiskt styrt samhälle som kontrolleras och definieras av en ond och grym sektledare. För att munnarna att mätta inte ska bli för många har byns religiösa ledare bestämt att en familj inte får föda fler än tre barn. När ett fjärde barn föds vet byborna vad som väntar: döddagen.

Efter att den unge Vidkun gjort något ingen annan i byn vågar tvingas han fly från ön. I sitt sökande efter andlighet och rättvisa, möter han kärleken och godheten, men också döden och ondskan. I sitt inre planerar han sin hämnd mot ondskan som tagit hans by i besittning.

Romanen I Guds namn är en berättelse om tro, hämnd, makt och kärlek, men ämnar även att inspirera läsaren till ett individuellt sökande efter mening, och till ett filosoferande om livets djupare frågor.

I Guds namn är existentialistisk, men också en historisk roman, som utspelar sig under en intressant tid, där religion möter vetenskap och traditionalism möter nya idéer.

I Guds namn

Format: Häftad
Språk: Svenska
Utgivningsdatum: 2023
Upplaga: 1, 202 sidor
Förlag: Ekström & Garay
ISBN: 9789189796263

Beställ boken på Bokus


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq