Elena Malmfeldt: Hur mår egentligen barnen i Sverige?

Debatt om barnens psykiska hälsa.

publicerad 15 juni 2024
Elena Malmefeldt
Elena Malmefeldt

Vi har godkänt ett dysfunktionellt samhällssystem som skadar våra barn. Det säger Elena Malmfeldt i sin video som undersöker barnens psykiska hälsa.

Jag har läst artiklar om vad som händer med barnen, om våld, droger, sexualisering, utsattheten, mobbningen och att det sker i en skola som barn enligt lag måste gå till.

Jag har läst om lärare och skolpersonal som skadas av elever och hotas till livet, både av elever och deras anhöriga. Men jag tidigare hade inte förstått vidden av detta problem och att så många barn och lärare far illa.

Elever med ett stort våldskapital styr skolorna och barnen över ett stup. Hur kan ungdomar förstöra hela vår skola och varför klarar inte vårt samhälle att stoppa dessa galenskaper?

När jag satt och lyssnade på slutredigeringen av denna film, rann tårarna nerför mina kinder. Det är så många barn som skadas och far illa.

Makthavarna griper inte in på ett positivt sätt för att lösa problemet, tvärtom tar de kontinuerligt beslut som ökar skadorna och kan skada barnen för livet.

”Barnen är Sveriges ryggrad i framtiden.”

Det diskuteras vilt om minoriteters rättigheter och att lagar ändras för att ge dem stöd. Det är verkligen synd om dem, HBTQIA-rättigheterna diskuteras överallt.

Politiker och Försvarsmakten springer runt med pride-flagga och uttrycker att det är en flagga värd att försvara. Hur vore det med en flagga med barn på, som står för att rädda miljoner barn som far illa? Det skulle vara en flagga värd att försvara.

Tack för att du ser filmen och om du vill ge ett bidrag till mitt arbete är mitt swish-nummer: 0709-526666.

 

Text och video: Elena Malmefeldt

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq