Rysk underrättelsetjänst: USA på väg att göra sig av med Zelensky – i dag förbrukad

publicerad 21 juni 2024
- Kristoffer Hell
Volodymyr Zelensky, 21 mars 2022. Foto: selfie, ukrainska regeringskansliet

Torsdagen den 20 juni 2024 gick den ryska underrättelsetjänsten SVR ut med varningen att USA snart kan komma att göra sig av med Ukrainas president Volodomyr Zelensky, som sedan maj sitter på övertid, efter att han i mars ställde in landets planerade presidentval.

Varningen utfärdades fyra dagar efter det toppmöte i schweiziska Bürgenstock den 15-16 juni det av USA ledda Väst hade hoppats på skulle mobilisera en internationell koalition som på den politiska arenan skulle ge Väst och NATO vad det förlorat på marken i Ukraina, men som alltså misslyckades.

Det enda förslag på fredsuppgörelse som i dag existerar är det som Rysslands president Vladimir Putin presenterade strax innan toppmötet.

Moskva utfäste sig att avsluta kriget på en gång, om de nuvarande ryska landvinningarna görs om till permanenta landgränser samt att Ukraina blir neutralt och upphör med att agera som ombud för NATO:s expansion österut och USA:s försök att krossa Ryssland och stycka upp dess territorium i ett antal vasallstater.

Då fred i Europa med en Rysk Federation som förblir intakt är otänkbart för globalister i bla Washington, London, Bryssel, Stockholm letar Washington nu, enligt uppgift, efter en ersättare till den i dag förbrukade skådespelaren Volodomyr Zelensky.

Referens


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq