Joe Biden kallar sig själv en ”stolt svart kvinna” i sin senaste blunder

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 juli 2024
- NewsVoice redaktion
Joe Biden, februari 2022. Video: C-SPAN

Det svenska etablissemangets favoritpresident Joe Biden beskrev sig själv som en ”stolt svart kvinna” i sin senaste obekväma blunder. Den 81-årige presidenten vill fortsätta att styra världens mäktigaste krigsnation.

Blundern kommer bara en vecka efter Joe Bidens katastrofala debatt mot Donald Trump, svamlade presidenten under en intervju med Philadelphias radiostation Wurd och blandade ihop sig själv med Kamala Harris, hans egen vicepresident.

Joe Biden:

””By the way, I’m proud to be, as I said, the first vice president, first black woman… to serve with a black president.”

Det kompletta citat löd översatt till svenska:

”Förresten är jag stolt över att vara, som jag sa, den första vicepresidenten, den första svarta kvinnan… att tjäna med en svart president. Stolt över att vara delaktig i [med] den första svarta kvinnan i Högsta domstolen. Detfinns så mycket vi kan göra eftersom… vi är Amerikas förenta stater”.

Det finns nu en tilltagande oro över huruvida den 81-årige veteranpolitikern överhuvudtaget kan klara av en fortsatt presidentkampanj i USA och ytterligare fyra år i Vita Huset.

Bidens skakiga framträdande i den nyligen TV-sända debatt med Trump i torsdags fick till och med Demokraterna att börja fundera. Biden verkade under debatten mot Trump vara bräcklig och han tappade tråden vid flera tillfällen, vilket gjorde att hans rival komfortabelt kunde ta hem segern, enligt de flesta bedömare.

 

Källor och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq