Keir Starmer blir nästa premiärminister i England – Rishi Sunak måste gå

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 juli 2024
- NewsVoice redaktion
Keir Starmer. Foto: Chris McAndrew, CC BY 3.0Den här bilden innehåller personer som kan ha rättigheter som lagligt begränsar vissa återanvändningar av bilden utan samtycke.
Keir Starmer

Brittiska Labour-partiet har i en jordskredsseger vunnit parlamentsvalet i Storbritannien när resultaten från nästan alla parlamentsplatser redovisats.

Efter 14 år förlorar de konservativa makten i ett katastrofalt nederlag. De är på väg mot de sämsta resultaten i sin historia, konstaterar BBC.

Keir Starmer kommer att bli nästa premiärminister och lovade de jublande anhängarna vid ett segermöte i centrala London att ”förändringen börjar nu”.

Det konservativa partiets nederlag innebär ett brutalt slut för partiet Tories ledare Rishi Sunak, som dock sade sig ha ringt Labourledaren för att gratulera och erkänna valet.

Nigel Farages parti Reform UK vann sina första mandat.

 

Källor

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Keir Starmer