Celente: NATO ansvarigt för attacken mot barnsjukhus i Ukraina

Opinion

publicerad 9 juli 2024
Gerald Celente (Sep 1, 2021), own work
Gerald Celente

”Lagom till NATO:s toppmöte i Washington anklagade Ukraina på måndagen Ryssland för en dödlig attack mot ett barnsjukhus i Kiev – två personer dödades och tio skadades – vilket skulle vara en typisk arbetsdag för Israel i Gaza”, skriver Gerald Celente för Trends Journal.

Attacken var en av flera som skylldes på Ryssland över hela landet och som dödade minst 38 och skadade mer än 100, enligt The New York Times.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky:

”På allt som de försöker diskutera med honom om fred svarar Ryssland med attacker mot hus och sjukhus. Det är därför vi bara kan tvinga Ryssland att sluta fred.”

Den ryska militären sa i ett uttalande att den avfyrade långdistansmissiler på måndagen – endast riktade mot militära fabriker och flygfält, rapporterade RT.

”Påståenden från företrädare för Kiev-regimen om en påstådd avsiktlig rysk attack mot civila platser är absolut inte sanna”.

”Många foton och videor från Kiev bekräftar obestridligen förstörelsen av en ukrainsk luftvärnsmissil, som avfyrades från en avfyrningsramp placerad inne i staden.”

Medan Ryssland skyller anfallet på en ukrainsk luftvärnsrobot citerar tidningen en forskare från Oslo universitet som identifierat roboten som en rysk Kh-101 som ”verkade kontrollerad” och sannolikt programmerad före avfyrningen.

Ray McGovern, den tidigare CIA-analytikern, berättade för Judge Andrew Napolitano podcast att han hörde talas om anfallet på sjukhuset och att han ville gå ut och säga att han ”känner lukten av en råtta”.

”Detta kommer vid en mycket lämplig tidpunkt precis före morgondagens NATO-toppmöte”.

Napolitano frågade om han hade intrycket av att attacken var en falsk flagg.

”Ja, vad kan vara mer bekvämt för ukrainarna [regeringen]? Jag hatar att säga det, men jag skulle inte tro att de… behöver någon deus ex machina… kanske har de valt detta på bekostnad av en hel massa små barn”.

 

Källa och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq